Bijles Geschiedenis

Verdiep je in de wereld van Karel de Grote, Napoleon en de ijstijd met een Maltha bijles Geschiedenis. Historische kennis en inzicht verbeteren in je eigen tempo op een bij jou passende manier!

Klik hier en schrijf je nu in voor bijles Geschiedenis. 

Bijles Geschiedenis

Het vak Geschiedenis heeft als doel om bij kinderen een historische kijk op maatschappelijke gebeurtenissen in het heden en verleden te ontwikkelen. Tijdens de geschiedenis bijlessen worden historische en hedendaagse verschijnselen kritisch bekeken en beoordeeld met gebruik van historische begrippen zoals het drieslagstelsel, het leenstelsel, communisme, de Gouden Eeuw en bronanalyse.

Bijles Geschiedenis competenties voor VMBO, HAVO en VWO

Voor het vak geschiedenis is het belangrijk voor leerlingen om chronologisch inzicht te krijgen in verschillende gebeurtenissen uit het verleden. Het is ook belangrijk deze kennis toe te passen op hedendaagse actualiteiten zowel op het VMBO, de HAVO als het VWO.

Aanpak bijles Geschiedenis

bijles geschiedenisTijdens een bijles voor geschiedenis ligt de nadruk op chronologisch inzicht, feitenkennis en het maken van combinatievragen. Door middel van het oefenen met zelfgemaakte vragen wordt de stof besproken en beheersbaar gemaakt. Herhaling is hierbij een belangrijke factor.

Verschillende studievaardigheden worden tijdens de bijles geschiedenis gestimuleerd op VMBO, HAVO en VWO niveau. Een voorbeeld hiervan zijn begrippenlijsten maken, een tijdsbalk maken en schematisch samenvatten.

Bijlesdocent Geschiedenis

De bijlesdocenten geschiedenis zijn voornamelijk studenten met een Bachelor of Master degree die goed op de hoogte zijn van de actuele leerstof van het vak geschiedenis.

Doordat het verschil in leeftijd niet groot is tussen de bijlesdocent en leerling wordt de belevingswereld van uw zoon of dochter snel begrepen. Hierdoor wordt er makkelijker gecommuniceerd en dit komt ten goede aan het resultaat van de bijles geschiedenis en de kennisoverdracht.

 

Tarieven Contact Inschrijven

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.