Orthopedagogische Praktijk Maltha

Onze Orthopedagogische Praktijk Maltha is gevestigd in Bilthoven, nabij Utrecht. Al meer dan 40 jaar worden hier verschillende onderzoeken en testen gedaan bij basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en studenten. Bij ons kunt u terecht met uw hulpvraag over uw kind(eren) en we maken graag een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

 

Onderzoeken basisonderwijs Onderzoeken middelbaar onderwijs

De Orthopedagogische Praktijk Maltha (afgekort OPM) verricht onderzoek en advies naar onder andere intelligentie, ADHD, leerproblemen (dyslexie, dyscalculie) en profiel-, school-, en beroepskeuze. Na het onderzoek bieden wij passende en bruikbare handvatten voor de leerling, ouder(s), de school en derden. Het advies is praktisch en persoonlijk, waardoor er echt iets mee gedaan kan worden. Het OPM kan ook zorgdragen voor de follow-up in de vorm van specialistische begeleiding.

Wat onze praktijk uniek maakt is dat we doorgaan waar andere praktijken stoppen. Met meer dan 40 jaar ervaring in het begeleiden van leerproblemen, hebben wij de praktische kennis in huis om leerlingen te laten omgaan met de belemmeringen waar ze tegenaan lopen op school.

Voor wie is Orthopedagogische Praktijk Maltha?

Wie voeren onze onderzoeken en testen uit?

Alle onderzoeken, testen, adviezen en behandelingen worden uitgevoerd door onze orthopedagogen en kinder- en jeugdpsychologen (o.a. lid van de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen en BIG geregistreerd). Een juiste analyse van de testgegevens is van belang voor een goed onderzoek. Sinds 1982 hebben wij al ervaring in het testen, adviseren en coachen van leerlingen.

Welke onderzoeken en testen 

Afhankelijk van de hulpvraag, welke vooraf wordt opgesteld in een intake gesprek, wordt er een onderzoeksplan opgesteld door de onderzoekers van onze Orthopedagogische Praktijk Maltha. Gedurende de diagnostiekfase wordt uw kind uitgebreid getest. Wanneer deze fase is voltooid, wordt er een analyse gemaakt van de testgegevens, waarna er conclusies worden getrokken. Er wordt een passend advies opgesteld en u ontvangt een schriftelijke rapportage na het eindgesprek.

De onderzoeken die wij af kunnen nemen zijn:

Het is ook mogelijk om een onderzoek op maat samen te stellen teneinde een optimaal antwoord te krijgen op de geformuleerde onderzoeksvraag. Tijdens het intake gesprek wordt bekeken wat het beste aansluit bij de onderzoeksvraag en bij uw kind.

Vervolgtraject

De kwaliteit van een onderzoek ligt in de analyse en een praktische conclusie, inclusief bruikbare handvatten welke toegepast kunnen worden in het dagelijks leven. Echter, het vervolgtraject wat ingezet dient te worden in van minstens zo groot belang. Orthopedagogische Praktijk Maltha geeft duidelijk advies over de in te zetten vervolgtrajecten en kan, indien gewenst, ook voorzien in gespecialiseerde begeleiding en coaching op het gebied van leer- en gedragsproblemen. Zo bieden wij o.a. dyslexie begeleiding, dyscalculie begeleiding, ADHD begeleiding, faalangsttraining, motivatietraining en sociaal-emotionele begeleiding (denk aan hoog sensitiviteit, pesten en Covid gerelateerde problemen).

Contactformulier

Onderzoeken voor leerlingen in het basisonderwijs

Onze Orthopedagogische Praktijk biedt verschillende onderzoeken aan op het geboed van leer- en gedragsproblemen voor leerlingen van groep 3 t/m groep 8.

Onderzoeken basisonderwijs

Onderzoeken voor leerlingen in het middelbaar onderwijs

Wij bieden verschillende onderzoeken aan op het gebied van onder andere leer- en gedragsproblemen. Onze specialisten bieden praktische handvatten en adviezen naar aanleiding van de onderzoeksresultaten.

Onderzoeken middelbaar onderwijs

Begeleiding

Naast het doen van onderzoeken is de Orthopedagogische Praktijk in de gelegenheid om passende specialistische begeleiding te bieden. Het begeleidingsplan wordt op maat gemaakt.

Begeleiding

Bilthoven | Zeist | Utrecht
030-2293579 (optie 2)
info@malthastudiecoaching.nl
Inschrijven
Een greep uit onze onderzoeken en begeleiding
Waarom kiezen voor Maltha?
  • Al 40 jaar kwaliteit
  • Orthopedagogen en psychologen in dienst
  • Op maat & flexibel
  • Direct starten, indien gewenst
Ik wil meer informatie
Naam
Telefoonnummer
Email *
Opmerking
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht