Wie zijn wij

Maltha studiecoaching opende haar deuren in 1982 en heeft de oudste en meest gerenommeerde instituten van Nederland. Wij beschikken over de meeste deskundigheid, ervaring en we zijn officieel erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook mogen wij ons sinds 2013 educatieve partner van Microsoft noemen.

Bij Maltha studiecoaching is dagelijks een gemotiveerd en gespecialiseerd team actief: studiebegeleiders, (ortho)pedagogen, psychologen, onderwijskundigen en docenten. Zij zijn merendeels 12 maanden in vaste dienst, dit in verband met de zo belangrijke relatie opbouw met uw kind. Daarnaast zijn er nog ruim 30 bijlesdocenten in dienst, hiervan hebben we helaas geen afbeeldingen. Onze continuïteit biedt u dé Maltha kwaliteit, al ruim 38 jaar.

Het gehele Maltha team staat het gehele jaar voor u en uw kind klaar, ook in de zomervakantie!

Wij stellen ons graag aan u voor

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.

Cleo van der Meulen, MSc. Vestigingsmanager

Op de middelbare school wist ik al dat ik graag met mensen zou willen werken. De affiniteit met kinderen was altijd aanwezig en de keuze voor pedagogische wetenschappen, gevolgd door de master orthopedagogiek, was snel gemaakt. Het kind in zijn/haar kracht zetten vind ik een van de belangrijkste dingen en ik zal dan ook altijd proberen hier actief aan bij te dragen. 

Leonora van Rooijen, Studiebegeleidster / priv├ędocente

In september 2011 ben ik begonnen bij Maltha studiecoaching als privédocente. Vanaf het schooljaar 2012/2013 werk ik als studiebegeleidster in Bilthoven. Mijn studies in Bedrijfseconomie en Geschiedenis heb ik in 2009 afgerond aan Ohio University. In mijn vrije tijd lees ik veel en ik ga ook graag op reis.

Thao Khong, MSc., Studiebegeleidster / orthopedagoge

Na mijn master Clinical Child, Family and Education Studies aan de Universiteit van Utrecht, ben ik aan de slag gegaan als studiebegeleidster bij Maltha. De afgelopen jaren heb ik met mijn stage en vrijwilligerswerk ervaring opgedaan met de begeleiding van leerlingen met o.a. gedrags- en leerproblemen. Ik vind het belangrijk dat iedere leerling de best passende ondersteuning krijgt om zich zo optimaal te kunnen ontwikkelen.

drs. Anke Jellema, Pedagoge

Vanaf 1989 ben ik werkzaam bij Instituut Maltha. Ik geef onder andere remedial teaching en pedagogische ondersteuning. Mijn vrije tijd besteed ik met man, kinderen en de huisdieren; ik lees en winkel graag en hou van lekker eten. Mijn studie Pedagogiek heb ik aan de Universiteit Utrecht gevolgd.

Sanne Reumer, BSc Psychologe

Na mijn Bachelor Psychologie te hebben afgerond aan de Universiteit Utrecht, ben ik aan de slag gegaan bij Maltha studiecoaching. De doelgroep kinderen en jongeren spreekt mij erg aan en het geeft mij voldoening hen persoonlijk te zien groeien. Ik kijk er naar uit steeds weer unieke kinderen en jongeren te mogen ontmoeten en hen passende ondersteuning te kunnen bieden. 

Jorine de Jonge, MSc. Orthopedagoge

Als afgestudeerde orthopedagoog, gespecialiseerd in onder andere leerproblemen, ondersteun ik met veel plezier kinderen en jongeren. Ik vind het van belang dat goed naar de mogelijkheden van een leerling wordt gekeken en dat hij of zij een passende aanpak krijgt. Zo kan iedere leerling zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen.

Kimberly Timmerman, MSc. Vestigingsmanager Utrecht

Tijdens mijn studie orthopedagogiek ben ik veel in contact geweest met kinderen en adolescenten die, om wat voor reden dan ook, het moeilijk vonden zichzelf te motiveren. Het samen aangaan van deze uitdaging en creatieve manieren vinden om weer enthousiast aan de slag te kunnen, is iets wat mij goed ligt en waar ik me met veel passie voor inzet. 

Else Bosman, BSc Pedagoge

Nadat ik mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht heb afgerond, ben ik aan de slag gegaan bij Maltha studiecoaching. Momenteel ben ik bezig met mijn master Clinical Child, Family and Educational Studies. Bij Maltha studiecoaching kan ik mijn academische kennis in de praktijk brengen. Ik krijg energie van het één op één begeleiden van kinderen en adolescenten en vind het fantastisch om hen te zien groeien! 

Laurien van Lynden, BSc. Pedagoge

Mijn naam is Laurien, ik ben 23 jaar en ik woon in de binnenstad van Utrecht. Tijdens de bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht heb ik veel met scholieren gewerkt. Ik gaf bijlessen en huiswerktraining en ik heb heel veel leerlingen zien slagen! Nu volg ik de master Orthopedagogiek en werk ik bij Maltha als junior Orthopedagoog. In mijn vrije tijd speel ik graag hockey en organiseer ik sport- en spelkampen voor kinderen van alle leeftijden.

Louise Helmes, MSc Vestigingsmanager Utrecht

Al vanaf de derde klas van de middelbare school wist ik dat ik later graag met kinderen en jongeren wilde werken. De keuze voor mijn studie was daarom niet zo moeilijk: psychologie. Ik heb mijn master klinische kind- en jeugd psychologie en ik heb tijdens en na mijn studie veel ervaring opgedaan in het ondersteunen van leerlingen met verschillende soorten problematieken, waaronder leerlingen met leer- en motivatieproblemen.

Jessie Jochems, MSc Studiebegeleidster/ orthopedagoge

Tijdens mijn master orthopedagogiek heb ik ervaren dat ik het enorm leuk vind om anderen te begeleiden in hun weg naar zelfstandigheid en om een bijdrage te mogen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om altijd te blijven kijken naar iemand zijn kwaliteiten om vanuit hier verder te bouwen. In mijn vrije tijd sport ik graag of doe ik leuke dingen met mijn vriend, vriendinnen of familie. 

Bobbi Schemering Reelfs, BSc. Psychologe

Van jongs af aan ben ik al bezig met anderen helpen, daardoor was de keuze om psychologie te gaan studeren voor mij heel logisch. Ik heb veel medestudenten en leerlingen zien worstelen met studeer- en leerproblemen. Ik vond het altijd erg leuk om hierbij een helpende hand te bieden en denk dat studievaardigheden in onze cultuur bijna even belangrijk zijn voor onze toekomst als de daadwerkelijke stof die we leren. 

Kaylee Weber, MSc. Pedagoge

Nadat ik de bachelor pedagogische wetenschappen afgerond ben ik de master Development and Socialization in Childhood in Adolescence gaan doen. Dit is een onderzoeksmaster over de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Momenteel ben ik bezig met de master orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht. Ik vind het erg leuk om kinderen en jongeren te ondersteunen.

Jelis Stam, Studiebegeleider / priv├ędocent (ook werkzaam op de vestiging in Bilthoven)

Sinds 1985 werk ik bij Instituut Maltha, als studiebegeleider en privédocent in het vakgebied van mijn studies natuurkunde en wiskunde. In mijn vrije tijd luister ik naar muziek; wiskunde is ook een grote hobby van me.

bc. Manon van Rossum, Senior studiecoach Christelijk Lyceum Zeist

In 2015 heb ik de studie Ecologische Pedagogiek afgerond en ben ik aan de slag gegaan in het basisonderwijs. Vervolgens ben ik in de kinderopvang beland en heb hier met veel plezier ervaring opgedaan in de leeftijd 0-4 jaar. De volgende stap voor mij is de functie als Senior studiecoach bij Maltha insCool op het Christelijk Lyceum Zeist. Ik vind het een uitdaging om leerlingen in de middelbare schoolleeftijd te coachen en structuur aan te bieden.

bc. Dewi Moes, Senior studiecoach Het Nieuwe Lyceum

Ik heb de opleiding Toegepaste Psychologie gedaan in Groningen. De afgelopen jaren heb ik met verschillende leeftijdsgroepen gewerkt, van baby's tot ouderen. Tijdens mijn stage bij Core Arts in Londen heb ik o.a. veel kunnen coachen en ik heb ontdekt dat ik dat erg leuk vind. Ik vind het coachen van de leerlingen erg leuk.

bc. Liza Cremers, studiecoach Christelijk Lyceum Zeist

Mijn naam is Liza Cremers en ik ben aan het werk als studiecoach bij de huiswerkcoaching op het CLZ. Ik ben aanwezig van maandag tot donderdag en zal een deel van de begeleiding overnemen. Naast studiecoach ben ik ook masterstudent aan de Universiteit van Utrecht. Hier neem ik deel aan het masterprogramma Orthopedagogiek. Ik heb een grote interesse in het helpen van kinderen en vind het dus ook belangrijk om ze goed te kunnen begeleiden.

drs. Maaike Dik, Specialist/Hoofd OPM

Als hoofd van de Orthopedagogische Praktijk Maltha houd ik me bezig met alle onderzoeken richting leer- en gedragsproblemen en ook richt ik me op de studiekeuze onderzoeken. Door het volgen van extra cursussen rondom dyslexie, hoogbegaafdheid en AD(H)D en de praktische ervaring met leerlingen met een diagnose in het autisme spectrum, ben ik breed inzetbaar.

Kimberly Timmerman, MSc. Orthopedagoge

Tijdens mijn studie orthopedagogiek ben ik veel in contact geweest met kinderen en adolescenten die, om wat voor reden dan ook, het moeilijk vonden zichzelf te motiveren. Het samen aangaan van deze uitdaging en creatieve manieren vinden om weer enthousiast aan de slag te kunnen, is iets wat mij goed ligt en waar ik me met veel passie voor inzet. 

Cleo van der Meulen, MSc. Orthopedagoge

Op de middelbare school wist ik al dat ik graag met mensen zou willen werken. De affiniteit met kinderen was altijd aanwezig en de keuze voor pedagogische wetenschappen, gevolgd door de master orthopedagogiek, was snel gemaakt. Het kind in zijn/haar kracht zetten vind ik een van de belangrijkste dingen en ik zal dan ook altijd proberen hier actief aan bij te dragen. 

Algemeen ondersteuningsteam

Willem Maltha, CEO van De Maltha groep

Vanaf 1980 ben ik werkzaam in de studiebegeleiding en het particulier onderwijs en vanaf 1 april 1982 DGA van de diverse BV's van De Maltha groep. Buiten mijn werkzaamheden, die ik overigens nog steeds met zéér veel genoegen doe, heb ik een brede interesse in oude, robuuste en ronde wijnen en oldtimers, in het bijzonder Jaguar.

drs. Maaike Dik, Adjunct directeur en specialist/ hoofd OPM

Sinds augustus 2007 werk ik als orthopedagoog bij Instituut Maltha. Mijn studie Orthopedagogiek heb ik afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Ik ben adjunct directeur van de Maltha groep en daarnaast werkzaam voor de Orthopedagogische Praktijk Maltha. Voor al uw vragen omtrent het inzetten van een onderzoek of een vorm van (specialistische) begeleiding voor uw zoon of dochter, ben ik het eerste aanspreekpunt.

Tessa Soares Dias, BBA Secretariaat en afdeling planning, BHV gecertificeerd

Sinds augustus 2011 ben ik werkzaam als planner/personal assistent bij Maltha studiecoaching op de vestiging in Bilthoven. Ik heb mijn studie HBO Integrale Veiligheidskunde afgerond aan de Hogeschool van Utrecht. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn lieve vriend, vrienden en vriendinnen. Verder ben ik gek op reizen, sporten, lekker eten en koken.

Juliette Gariano Marketing & Communicatie

Sinds oktober 2009 ben ik werkzaam bij De Maltha groep op de afdeling Marketing & Communicatie. In 2007 heb ik mijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht afgerond en ben ik daarna werkzaam geweest bij Hotel The Hay Adams in Washington DC. In mijn vrije tijd kook ik erg graag Italiaans!

Claire de Jong, Administratie en Marketing & Communicatie

Sinds december 2008 werk ik bij Maltha studiecoaching. Ik ben begonnen op de afdeling planning, vervolgens ben ik administratie en de marketing gaan doen. Ik werk met veel plezier! In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met mijn vrienden en familie.

bc. Manon van Rossum, Assistent

In 2015 heb ik de studie Ecologische Pedagogiek afgerond en ben ik aan de slag gegaan in het basisonderwijs. Vervolgens ben ik in de kinderopvang beland en heb hier met veel plezier ervaring opgedaan in de leeftijd 0-4 jaar. De volgende stap voor mij is de functie als Senior studiecoach bij Maltha insCool op het Christelijk Lyceum Zeist. Ik vind het een uitdaging om leerlingen in de middelbare schoolleeftijd te coachen en structuur aan te bieden.