Wie zijn wij

Bij Maltha studiecoaching is dagelijks een gemotiveerd en gespecialiseerd team actief: studiebegeleiders, (ortho)pedagogen, psychologen, onderwijskundigen en docenten. Zij zijn merendeels 12 maanden in vaste dienst, dit in verband met de zo belangrijke relatie opbouw met uw kind. Daarnaast zijn er nog ruim 30 bijlesdocenten in dienst, hiervan hebben we helaas geen afbeeldingen. Onze continuïteit biedt u dé Maltha kwaliteit, al ruim 37 jaar. Wij zijn u en onze leerlingen ook in de zomervakantie graag van dienst! Wilt u graag meer weten over onze afdeling werving, selectie en opleiding, klik hier.

Maltha studiecoaching

Maltha studiecoaching opende haar deuren in 1982 en heeft de oudste en meest gerenommeerde instituten van Nederland. Wij beschikken over de meeste deskundigheid, ervaring en we zijn officieel erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook mogen wij ons sinds 2013 educatieve partner van Microsoft noemen.

Wij stellen ons graag aan u voor;

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.

Laura Koning, MSc Vestigingsmanager Bilthoven

Vanuit mijn passie voor het werken met leerlingen heb ik na de Master Orthopedagogiek nog een tweede Master gevolgd, volledig gericht op het ondersteunen van kinderen met leer- en gedragsproblemen. Een belangrijke les die ik hierin heb meegekregen, is dat elk kind uniek is en dat er met aandacht en respect met deze diversiteit omgegaan dient te worden. Ik ben blij dat ik sinds mei 2018 als vestigingsmanager deze aanpak in de praktijk mag brengen.

Tessa van Gastel, MSc Studiebegeleidster / pedagoge

In december 2017 ben ik begonnen bij Maltha studiecoaching. Nadat ik afstudeerde als orthopedagoog aan de Universiteit van Utrecht rolde ik in een baan bij een wetenschappelijk onderzoeksproject. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in het uitvoeren van diagnostiek en het coachen van kinderen en hen voorbereiden op het voortgezet onderwijs. Ik vind het erg leuk dat ik bij Maltha samen met de jongeren aan de slag kan en met hen iets kan gaan opbouwen.

Eline Blankenburgh, BSc Studiebegeleidster / pedagoge

Ik werk bij Maltha studiecoaching als pedagoge en studiebegeleidster. Ik heb mijn bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen afgerond. Ik vind het leuk om vol enthousiasme en positiviteit met kinderen en jongeren aan de slag te gaan. Het beste in hen naar boven halen geeft mij motivatie en voldoening. In mijn vrije tijd houd ik er van om te volleyballen of een spannend boek te lezen.

drs. Anke Jellema, Pedagoge

Vanaf 1989 ben ik werkzaam bij Instituut Maltha. Ik geef onder andere remedial teaching en pedagogische ondersteuning. Mijn vrije tijd besteed ik met man, kinderen en de huisdieren; ik lees en winkel graag en hou van lekker eten. Mijn studie Pedagogiek heb ik aan de Universiteit Utrecht gevolgd.

Leonora van Rooijen, Project medewerkster / privédocente (ook werkzaam op de vestiging in Zeist)

In september 2011 ben ik begonnen bij Maltha studiecoaching als privédocente. Vanaf het schooljaar 2012/2013 werk ik als studiebegeleidster in Bilthoven. Mijn studies in Bedrijfseconomie en Geschiedenis heb ik in 2009 afgerond aan Ohio University. In mijn vrije tijd lees ik veel en ik ga ook graag op reis.

Iris van Osch, MSc Orthopedagoog (ook werkzaam als Studie Nanny/Coach at Home)

Sinds oktober 2017 ben ik werkzaam als pedagoge. Ik ben afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Universiteit van Utrecht. Gedurende mijn studie heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen. Ik vind het belangrijk dat kinderen en jongeren plezier hebben in leren en ontwikkelen en het geeft me veel energie wanneer ik kan ondersteunen in hun zelfvertrouwen daarbij.

Jason Simon, BA Pedagoog

Na in 2018  de studie Ecologische Pedagogiek afgerond te hebben, studeer ik nu de masteropleiding Youth, Education and Society aan de Universiteit Utrecht. Aansluiten op de leefwereld van kinderen en hen ondersteunen, begeleiden, en tot een hoger inzicht helpen – dat is wat mij enorm aantrok in Maltha. Ik ben trots te mogen zeggen bij Maltha studiecoaching samen met leerlingen te werken aan iets moois.

Anouk Schoenmaekers, MSc Psychologe

Ik heb psychologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Tijdens mijn studie heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen. Ik vind het belangrijk om een goede band op te bouwen met een kind/ de leerling en het geeft me voldoening om een passende ondersteuning te kunnen bieden. In mijn vrije tijd hou ik van koken en bakken en doe ik graag leuke dingen met vrienden. 

Louise Helmes, MSc Psychologe

Al vanaf de derde klas van de middelbare school wist ik dat ik later graag met kinderen en jongeren wilde werken. De keuze voor mijn studie was daarom niet zo moeilijk: psychologie. Ik heb mijn master klinische kind- en jeugd psychologie en ik heb tijdens en na mijn studie veel ervaring opgedaan in het ondersteunen van leerlingen met verschillende soorten problematieken, waaronder leerlingen met leer- en motivatieproblemen.

Charlotte Balink, MSc Vestigingsmanager Utrecht

Sinds september 2017 ben ik werkzaam bij Maltha studiecoaching. In 2018 heb ik mijn master Orthopedagogiek in Utrecht afgerond. Ik geloof dat door begeleiding op maat te bieden, leerlingen zich op hun eigen manier zo goed mogelijk kunnen ontplooien! In mijn vrije tijd tennis ik graag en breng ik graag tijd door met familie en vrienden.

Kim Badenbroek, BSc Pedagoge (ook werkzaam op de vestiging in Zeist)

Op dit moment ben ik de master Orthopedagogiek met specialisaties in angst- en stemmingsstoornissen en leerproblematieken aan het afronden. Ik heb ervaring met het bieden van individuele ondersteuning en coaching aan kinderen met diverse gedrags-, ontwikkelings- of leerproblemen. Ik vind het belangrijk dat ik weet aan te sluiten bij de individuele behoefte van leerlingen en bij wat er bij hun past om zo het beste uit hen naar boven te halen.

Isabelle van Hout, MSc Vestigingsmanager Zeist

Na het behalen van mijn Master Orthopedagogiek in Utrecht ben ik voor een half jaar woonachtig geweest in Gabon (Midden-Afrika). Ik heb ervaring in het begeleiden, coachen en diagnosticeren van kinderen en jongeren met verschillende hulpvragen. Als vestigingsmanager ben ik maandag t/m vrijdag aanwezig bij Maltha studiecoaching in Zeist. In mijn vrije tijd houd ik van tennis, hockey en zingen. Ik breng ook graag tijd door met familie en vrienden.

Eline van den Bogaard, MSc Studiebegeleidster / psychologe

Na het behalen van mijn master diploma in de klinische kinder- en jeugdpsychologie aan de Universiteit Utrecht heb ik vrijwilligerswerk gedaan in de sloppenwijken van de Filipijnen. Hier heb ik kinderen les gegeven en begeleid met hun huiswerk op de school waar ik werkzaam was. Na mijn terugkomst van deze reis is Maltha studiecoaching de perfecte kans om dit mooie en dankbare werk voort te zetten.

Jelis Stam, Studiebegeleider / privédocent (ook werkzaam op de vestiging in Bilthoven)

Sinds 1985 werk ik bij Instituut Maltha, als studiebegeleider en privédocent in het vakgebied van mijn studies natuurkunde en wiskunde. In mijn vrije tijd luister ik naar muziek; wiskunde is ook een grote hobby van me.

Merel Gielink, MSc Psychologe

In 2015 ben ik afgestudeerd in de Klinische Neuropsychologie en heb daarna o.m. gewerkt als behandelend psycholoog. Bij Maltha studiecoaching zet ik mijn kennis en ervaring in om jongeren te leren hun talenten te ontdekken en hun zelfvertrouwen te vergroten. Ik vind het geweldig om leerlingen te kunnen helpen het beste uit hun (school)carrière te halen en hen effectieve handvatten te geven, zowel voor nu als voor in de toekomst.

Arlene Valkenburg, MSc Psychologe

Ik ben afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik mij verdiept in de prestatiepsychologie. Ik vind het bijzonder hoe psychologische vaardigheden prestaties kunnen verbeteren, zo ook de prestatie op school. Ik vind het leuk dat ik bij Maltha deze vaardigheden al jong aan kinderen mag aanleren, zodat zij de rest van hun leven deze vaardigheden kunnen inzetten.

Medewerkers van Maltha insCool studiepraktijken op scholen:

Daarnaast hebben wij ter ondersteuning van de Maltha insCool studiepraktijken nog een tien-tal junior studiecoaches die ook in vaste dienst zijn.

Renee Hazelaar, MSc Teamcoördinator Maltha insCool + Senior studiecoach Christelijk Lyceum Zeist

In juli 2018 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit van Utrecht. Sinds augustus 2018 met veel enthousiasme gestart als teamcoördinator van de vier insCool vestingen van Maltha. Mijn kennis en ervaring vanuit mijn studie, bijbanen en nevenactiviteiten ga ik inzetten om de rol al teamcoördinator te vervullen. In mijn vrije tijd ben ik met vriendinnen in Utrecht te vinden!

Sanne Janssen, MA Senior studiecoach Het Nieuwe Lyceum

In maart 2019 ben ik begonnen als Senior studiecoach bij Maltha insCool. Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht met een master Gender Studies. Ik bied graag ondersteuning aan leerlingen zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden en ik hou veel van muziek en lezen.

drs. Maaike Dik, Specialist/Hoofd OPM

Als hoofd van de Orthopedagogische Praktijk Maltha houd ik me bezig met alle onderzoeken richting leer- en gedragsproblemen en ook richt ik me op de studiekeuze onderzoeken. Door het volgen van extra cursussen rondom dyslexie, hoogbegaafdheid en AD(H)D en de praktische ervaring met leerlingen met een diagnose in het autisme spectrum, ben ik breed inzetbaar.

Laura Koning, MSc Orthopedagoog

Naast mijn functie als vestigingsmanager, ben ik werkzaam als orthopedagoog bij de Orthopedagogische praktijk Maltha. Ik heb door mijn opleiding ervaring met diagnostiek van leerlingen met leer- en gedragsproblemen, van kleuters tot middelbaar scholieren. Deze ervaring  kan ik toepassen bij Maltha, waarbij ik waarde hecht aan een persoonlijke aanpak bij leerlingen, kritische analyse vanuit een helicopterview en het geven van praktische adviezen aan opvoeders. 

Iris van Osch, MSc Orthopedagoog

Vanaf 2017 sta ik geregistreerd als NVO-orthopedagoog. Ik ben werkzaam in de OPM, waar ik me richt op diagnostiek en behandeling van leer- en gedragsproblemen. Ik vind het belangrijk om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de vraag en behoeften van elk kind. Door kritisch te kijken naar de verschillende aspecten in de ontwikkeling en gebruik te maken van de sterke kanten van kind en omgeving kan ik passende en praktische handvaten meegeven.

Wij werken samen met Drs. L van Wilderen, BIG geregistreerd GZ-psycholoog

Algemeen ondersteuningsteam:

Willem Maltha, CEO van De Maltha groep

Vanaf 1980 ben ik werkzaam in de studiebegeleiding en het particulier onderwijs en vanaf 1 april 1982 DGA van de diverse BV's van De Maltha groep. Buiten mijn werkzaamheden, die ik overigens nog steeds met zéér veel genoegen doe, heb ik een brede interesse in oude, robuuste en ronde wijnen en oldtimers, in het bijzonder Jaguar.

drs. Maaike Dik, Adjunct directeur en specialist/ hoofd OPM, BHV gecertificeerd

Sinds augustus 2007 werk ik als orthopedagoog bij Instituut Maltha. Mijn studie Orthopedagogiek heb ik afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Ik ben adjunct directeur van de Maltha groep en daarnaast werkzaam voor de Orthopedagogische Praktijk Maltha. Voor al uw vragen omtrent het inzetten van een onderzoek of een vorm van (specialistische) begeleiding voor uw zoon of dochter, ben ik het eerste aanspreekpunt.

Herma Ober - van Hienen, Manager OnderwijsAdviesBureau Maltha & Maltha insCool

Sinds april 2018 ben ik met veel plezier werkzaam bij Maltha studiecoaching. Ik ben als manager verantwoordelijk voor het Onderwijs Advies Bureau (OAB) Maltha en Maltha insCool. Met mijn jarenlange ervaring in het commerciële onderwijs zoek ik enthousiaste mensen die met een OAB licentie aan de slag willen als trainer in het onderwijs.   

Tessa Soares Dias, BBA Secretariaat en afdeling planning, BHV gecertificeerd

Sinds augustus 2011 ben ik werkzaam als planner/personal assistent bij Maltha studiecoaching op de vestiging in Bilthoven. Ik heb mijn studie HBO Integrale Veiligheidskunde afgerond aan de Hogeschool van Utrecht. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn lieve vriend, vrienden en vriendinnen. Verder ben ik gek op reizen, sporten, lekker eten en koken.

Juliette Gariano Marketing & Communicatie

Sinds oktober 2009 ben ik werkzaam bij De Maltha groep op de afdeling Marketing & Communicatie. In 2007 heb ik mijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht afgerond en ben ik daarna werkzaam geweest bij Hotel The Hay Adams in Washington DC. In mijn vrije tijd kook ik erg graag Italiaans!

Claire de Jong, Administratie en Marketing & Communicatie

Sinds december 2008 werk ik bij Maltha studiecoaching. Ik ben begonnen op de afdeling planning, vervolgens ben ik administratie en de marketing gaan doen. Ik werk met veel plezier! In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met mijn vrienden en familie.