Wie zijn wij

Bij Maltha studiecoaching is dagelijks een gemotiveerd en gespecialiseerd team actief: studiebegeleiders, pedagogen, psychologen en docenten. Zij zijn merendeels 12 maanden in vaste dienst, dit in verband met de zo belangrijke relatie opbouw met uw kind. Daarnaast zijn er nog ruim 30 bijlesdocenten in dienst, hiervan hebben we helaas geen afbeeldingen. Onze continuïteit biedt u dé Maltha kwaliteit, al ruim 34 jaar. Wij zijn u en onze leerlingen ook in de zomervakantie graag van dienst! Wilt u graag meer weten over onze afdeling werving, selectie en opleiding, klik hier.

Maltha studiecoaching

Maltha studiecoaching opende haar deuren in 1982 en heeft de oudste en meest gerenommeerde instituten van Nederland. Wij beschikken over de meeste deskundigheid, ervaring en we zijn officieel erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook mogen wij ons sinds 2013 educatieve partner van Microsoft noemen.

Waar gevestigd

De Maltha Instituten zijn gevestigd in Bilthoven, Kampong, Zeist en Utrecht;

Met Maltha insCool zijn wij gevestigd op 5 scholen;

Christelijk Lyceum Zeist
Het Nieuwe Lyceum te Bilthoven
Farel College te Amersfoort
Heerenlanden College te Leerdam
CS Vincent van Gogh te Assen

Wij stellen ons graag aan u voor;

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.

Maltha studiecoaching te Bilthoven aan de Soestdijkseweg Zuid 244:

MSc. Alannah de Roos, Vestigingsmanager Bilthoven / pedagoge en specialist

Na het afronden van mijn studie Orthopedagogiek (richting leerproblematiek) aan de Universiteit van Utrecht, ben ik sinds januari 2014 werkzaam bij Maltha studiecoaching. Naast het uitvoeren van onderzoeken, begeleid ik zowel basis- en middelbare scholieren en studenten bij hun schoolcarrière. Motivatie, faalangst, studievaardigheden, hulp bij rekenen en spelling zijn terreinen waar ik me dagelijks met de leerlingen mee bezig houd.

MSc. Naomi Siebert, Studiebegeleidster/pedagoge

Vanaf oktober 2016 ben ik werkzaam bij Maltha studiecoaching als studiebegeleider. Aan het einde van mijn Master Psychologie aan de Universiteit Utrecht heb ik les gegeven aan studenten in communicatievaardigheden en coaching. Mijn passie is anderen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren zich begrepen voelen en handvatten krijgen om te leren hoe ze zichzelf kunnen blijven ontwikkelen.

MSc. Jill Bolt, Studiebegeleidster/pedagoge

Na het behalen van mijn bachelor pedagogische wetenschappen heb ik mijn master psychologie behaald aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik ben op zoek gegaan naar een leerzame en uitdagende functie waarin ik mij bezig kan houden met wat ik graag doe, namelijk het werken met en begeleiden van kinderen en jongeren. Zodoende kwam ik terecht bij Maltha studiecoaching als studiebegeleider/psycholoog. In mijn vrije tijd houd ik van lekker eten/koken en reizen.

Drs. Anke Jellema, Pedagoge

Vanaf 1989 ben ik werkzaam bij Instituut Maltha. Ik geef onder andere remedial teaching en pedagogische ondersteuning. Mijn vrije tijd besteed ik met man, kinderen en de huisdieren; ik lees en winkel graag en hou van lekker eten. Mijn studie Pedagogiek heb ik aan de Universiteit Utrecht gevolgd.

Leonora van Rooijen, Project medewerkster / privédocente

In september 2011 ben ik begonnen bij Maltha studiecoaching als privédocente. Vanaf het schooljaar 2012/2013 werk ik als studiebegeleidster in Bilthoven. Mijn studies in Bedrijfseconomie en Geschiedenis heb ik in 2009 afgerond aan Ohio University. In mijn vrije tijd lees ik veel en ik ga ook graag op reis.

BSc. Maria Kastelein, Pedagoge

Sinds januari 2017 ben ik werkzaam bij Maltha studiecoaching als pedagoog. Mijn bachelor Academische Pabo, bestaande uit de HBO bachelor Pabo en de universitaire bachelor Pedagogische wetenschappen, heb ik behaald aan de Universiteit Leiden. Momenteel ben ik mijn master Orthopedagogiek aan het afronden. Bij Maltha geef ik onder andere remedial teaching, bijles en pedagogische ondersteuning.

BSc. Charlotte de Valk , Pedagoge

Mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen heb ik afgerond met Excellentie-traject en ik volg op dit moment de master Orthopedagogiek. Daarnaast beschik ik over een bachelor Business Administration. Vanaf januari 2017 loop ik stage bij Orthopedagogische Praktijk Maltha, daarnaast werk ik als pedagoge bij Maltha studiecoaching. Ik heb een positieve kijk op kinderen en geloof dat door de juiste begeleiding alle kinderen zich op een positieve manier kunnen ontplooien.

Maltha studiecoaching te Utrecht aan de Van Asch van Wijckskade 24:

MSc. Margriet Dingemans, Vestigingsmanager Utrecht

Ik werk met veel plezier als vestigingsmanager bij Maltha studiecoaching te Utrecht. Na mijn Gymnasium diploma te hebben gehaald, ben ik Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde gaan studeren. Tijdens deze bachelor heb ik een Disciplinaire Honoursopleiding gevolgd. Vervolgens heb ik de master Pedagogische Wetenschappen gedaan, die ik cum laude heb afgerond. Ik houd van reizen en mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn vrienden en familie.

Maltha studiecoaching te Zeist aan de Utrechtseweg 92:

MSc. Els Halm, Vestigingsmanager Zeist

Vanaf juni 2015 ben ik werkzaam als vestigingsmanager bij Maltha studiecoaching. Zowel tijdens als naast mijn studie heb ik me veel bezig gehouden met het begeleiden van kinderen en jongeren. Ik heb mijn master Ontwikkelingspsychologie in augustus 2014 afgerond. Nadat ik ben afgestudeerd heb ik met veel plezier Engelse les gegeven aan kinderen op een school in Peru.

MSc. Eline van der Windt, Vestigingsmanager Zeist en specialist

Sinds maart 2016 ben ik werkzaam als vestigingsmanager bij Maltha studiecoaching. Vanaf december heb ik met veel plezier als studiecoach op verschillende locaties gewerkt. Mijn studie Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht heb in december 2015 afgerond. Mijn vrije tijd breng ik graag door met vrienden en familie. Daarnaast besteed ik graag tijd aan mijn vrijwilligerswerk.

MSc. Lotte van Dijk, Studiebegeleidster / pedagoge en specialist

Sinds augustus 2016 ben ik werkzaam bij Maltha studiecoaching. Vanaf november ben ik werkzaam als studiebegeleidster op het instituut in Zeist. Hiervoor heb ik drie jaar als dyslexiebehandelaar en -onderzoeker gewerkt bij een onderwijsadviesbureau. Daarnaast heb ik ook al eerder ervaring opgedaan als leerlingbegeleidster. Het geeft mij veel voldoening om leerlingen verder te kunnen helpen in hun ontwikkeling. In mijn vrije tijd speel ik klarinet.

Drs. Kirstin Gros-Westerink, Beleidsmedewerkster / studiebegeleidster

Na mijn universitaire studie Franse Taal en Letterkunde en omzwervingen in Frankrijk, ben ik in 1993 bij Maltha studiecoaching terecht gekomen. Nadat ik jarenlang vestigingsmanager ben geweest, mag ik mij nu bezig houden met de kwaliteit en het beleid op onze instituten. Mijn vrije tijd besteed ik graag in de keuken, ik kook graag voor familie en vrienden!

Jelis Stam, Studiebegeleider / privédocent

Sinds 1985 werk ik bij Instituut Maltha, als studiebegeleider en privédocent in het vakgebied van mijn studies natuurkunde en wiskunde. In mijn vrije tijd luister ik naar muziek; wiskunde is ook een grote hobby van me.

MSc. Marloes Vriens, Pedagoge

Sinds november 2016 ben ik werkzaam bij Maltha studiecoaching. Na het behalen van mijn PABO diploma en Master Orthopedagogiek was ik op zoek naar een uitdagende baan waarin ik mijn kennis en kwaliteiten verder kan ontwikkelen. Naast het invallen op basisscholen ben ik nu werkzaam als pedagoge bij Maltha in Zeist. In mijn vrije tijd squash en dans ik graag.

BSc. Loretta van Daatselaar, Pedagoge

Na het afronden van mijn bachelor Orthopedagogiek op de Universiteit Utrecht, ben ik op dit moment bezig met de master Orthopedagogiek. Bij Maltha studiecoaching ben ik werkzaam als pedagoog en ondersteuner bij basis- en middelbare scholieren. In mijn vrije tijd houd ik erg van dansen en tijd doorbrengen met vrienden en familie.

MSc. Leonie Groenestege, Pedagoge

Na mijn Master Orthopedagogiek en de Pabo-Top in Groningen ben ik werkzaam als pedagoge. Mijn passie ligt in het werken met en het ondersteunen van leerlingen, zodat ze de kans krijgen om te ontdekken waar hun behoeftes en talenten liggen. Tijdens mijn twee studies heb ik werkervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen en deze ervaring breid ik bij Maltha graag verder uit. In mijn vrije tijd houd ik van volleyballen, reizen en lekker eten/koken.

Maltha studiecoaching op SV Kampong te Utrecht aan de Laan van Maarschalkerweerd 14:

MSc. Babet Zwart, Vestigingsmanager op SV Kampong te Utrecht

Ik werk met veel plezier als vestigingsmanager van Maltha studiecoaching op SV Kampong. Ik heb de opleiding Toegepaste psychologie gevolgd en mijn Master Orthopedagogiek behaald. Ik vind het ontzettend leuk om met kinderen te werken die net een extra steuntje in de rug nodig hebben. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met vrienden en vriendinnen en doe ik aan zaalvoetbal. 

Medewerkers van Maltha insCool studiepraktijken op scholen:

Daarnaast hebben wij ter ondersteuning van de Maltha insCool studiepraktijken nog een tien-tal junior studiecoaches die ook in vaste dienst zijn.

MSc. Margaux van Ommen-Vermeer, Senior studiecoach Het Nieuwe Lyceum

Sinds januari 2016 ben ik werkzaam als Senior Studiecoach van Maltha insCool op Het Nieuwe Lyceum. Na mijn HBO Vrijetijdsmanagement in Breda ben ik gaan doorstuderen. In mei 2012 heb ik mijn master Beleid en Organisatie aan de Universiteit Utrecht afgerond. Ik geef al jaren bijles en huiswerkbegeleiding, ik ben erg enthousiast dat ik er nu fulltime mee bezig kan zijn. In mijn vrijetijd ga ik graag wandelen of hardlopen.

MSc. Maud Bloemberg Senior studiecoach Christelijk Lyceum Zeist

Sinds oktober 2016 ben ik werkzaam bij Maltha insCool en sinds november 2016 ben ik Senior studiecoach op het Christelijk Lyceum in Zeist. Hiervoor heb ik sociologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Na mijn studie ben ik gestart met een eigen onderneming in Utrecht. Via deze weg kwam ik uiteindelijk in aanraking met het begeleiden en inspireren van jongeren die zelf een onderneming willen starten. Ik ben hiernaast geïnspireerd door onderwijsvernieuwing.

MSc. Sera van Megen, Senior studiecoach Farel College

In 2016 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Kort daarop ben ik weer in Utrecht gaan wonen en ben ik begonnen als Senior Studiecoach bij de Maltha insCool© studiepraktijk op het Farel College. De sfeer op de school is heel warm en gezellig, dus het is een fijne plek om te werken. Ik zet me graag in voor alle leerlingen om ze te helpen én te enthousiasmeren voor hun schoolwerk.

MSc. Anne Dingemans, Senior studiecoach Heerenlanden College

Sinds september 2016 ben ik werkzaam bij Maltha insCool. Ik heb de Bachelor Taal- en Cultuurstudies behaald en een jaar geleden ben ik afgestudeerd als Master American Studies aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens een stage heb ik meegewerkt aan een educatieproject voor middelbare scholieren over persoonlijke thema’s en creativiteit. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst met mijn vriend, familie en vrienden. Ik ben gek op culturele uitstapjes en mountainbiken.

MSc. Vera Nees, Studiecoach

Sinds augustus 2015 ben ik werkzaam bij Maltha insCool en sinds november 2016 ben ik Senior studiecoach. In juli 2015 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als orthopedagoog. Mijn specialisatie in de master was leerlingenzorg. In mijn vrije tijd lees en schilder ik veel en verder ben ik graag sportief bezig (zwemmen en schaatsen). Daarnaast vind ik het leuk om te koken samen met familie en vrienden.

Marthe van der Hilst, Studiecoach

Vanaf december 2012 werk ik met veel plezier als Studiecoach op het CLZ. Ik heb een bachelor Taal- en Cultuurstudies en een master Kunstgeschiedenis afgerond. Tijdens mijn bachelor heb ik een educatieve minor gevolgd waarbij ik stage heb gelopen op een middelbare school. Naast mijn werk houd ik erg van sporten, lekker eten met vrienden en nog veel meer!

Aimée Pijpers, Studiecoach

Sinds september 2013 ben ik werkzaam bij Maltha insCool als studiecoach. Ik studeer Pedagogische wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Naast mijn studie ben ik vaak op het hockeyveld te vinden, ga ik graag naar festivals, houd ik van winkelen en leuke dingen doen met vriendinnen!

MSc. Kallista Veltkamp, Studiecoach

Sinds november 2015 ben ik werkzaam bij Maltha insCool als studiecoach, ik begeleid de huiswerkklas op Het Nieuwe Lyceum. Na het behalen van mijn bachelordiploma kinder- en jeugdpsychologie aan de Universiteit Utrecht, ben ik begonnen met de pabo bij de Marnix Academie in Utrecht. Ik maak tussendoor graag tijd om paard te rijden, te sporten of om piano te spelen. 

BSc. Nikki de Haas, Studiecoach

Sinds december 2015 ben ik werkzaam als studiecoach bij Maltha insCool op het CLZ. Ik heb mijn Bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit van Utrecht, waarin ik ook psychologie vakken heb gevolgd. Verder ben ik nu bezig aan de Engelse Master in Criminologie, ook aan de Universiteit van Utrecht. In mijn vrije tijd basketbal ik veel, geef ik met veel plezier training, en besteed ik mijn tijd het liefst met vrienden en familie. Daarnaast houd ik erg van reizen.

Sarah Seghier, Studiecoach

Mijn interesse voor helpen en onderwijzen heeft ervoor gezorgd dat ik sinds december 2015 als studiecoach aan de slag kon bij Maltha insCool op het Farel College. Met mijn bèta-achtergrond - ik studeer farmacie aan de Rijksuniversiteit van Groningen - en liefde voor talen, zet ik mij graag in om zoveel mogelijk leerlingen te helpen. Wat ik leuk vind in mijn vrije tijd is lezen, koken en artistiek bezig zijn.

MSc. Laura Moerdijk, Studiecoach

Sinds november 2016 ben ik werkzaam bij Maltha insCool als pedagoog en studiecoach op het CLZ. Na het behalen van mijn bachelor algemene sociale wetenschappen wilde ik mij gaan focussen op het individu. Daarom heb ik daarna mijn Master orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht behaald. In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen, reizen of leuke dingen met vrienden en familie doen.

Orthopedagogische Praktijk Maltha:

Drs. Maaike Dik, Specialist/Hoofd OPM

Als hoofd van de Orthopedagogische Praktijk Maltha houd ik me bezig met alle onderzoeken richting leer- en gedragsproblemen en ook richt ik me op de studiekeuze onderzoeken. Door het volgen van extra cursussen rondom dyslexie, hoogbegaafdheid en AD(H)D en de praktische ervaring met leerlingen met een diagnose in het autisme spectrum, ben ik breed inzetbaar.

MSc. Alannah de Roos, Specialist

Binnen de specialisten tak van Maltha studiecoaching ben ik gespecialiseerd in dyslexie, dyscalculie en Executieve Functies. Door het volgen van cursussen en bijhouden van de actuele literatuur/ onderzoeken van bovenstaande leerproblematieken, houd ik me op hoogte van de ontwikkelingen binnen deze gebieden. Na het maken van een behandelplan op maat, ga ik individueel met leerlingen aan de slag. De FITCH certificering heb ik in december 2015 afgerond.

MSc. Eline van der Windt, Specialist

Als specialist bij de Orthopedagogische Praktijk Maltha houd ik mij voornamelijk bezig met de specialisatie ADD en ADHD. Ik zet mij graag in om kinderen en jongeren met deze problematiek te helpen en te ondersteunen. Daarnaast blijf ik mij hierin verder ontwikkelen door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

MSc. Lotte van Dijk, Specialist

Als specialist binnen de Orthopedagogische Praktijk Maltha houd ik mij hoofdzakelijk bezig met de specialisaties dyslexie en ASS. Door het bijhouden van actuele literatuur/onderzoeken en nieuwe ontwikkelingen op deze gebieden zorg ik ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelen en goed op de hoogte ben van nieuwe ontwikkelingen. Het geeft mij veel voldoening om kinderen en jongeren met leer- en/of gedragsproblemen verder te kunnen helpen in hun ontwikkeling.

BSc. Charlotte de Valk , Master stagiaire

Mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen heb ik afgerond met Excellentie-traject en ik volg op dit moment de master Orthopedagogiek. Daarnaast beschik ik over een bachelor Business Administration. Vanaf januari 2017 loop ik stage bij Orthopedagogische Praktijk Maltha, daarnaast werk ik als pedagoge bij Maltha studiecoaching. Ik heb een positieve kijk op kinderen en geloof dat door de juiste begeleiding alle kinderen zich op een positieve manier kunnen ontplooien.

Anja Albrecht, GZ-psycholoog

Naast de werkzaamheden in mijn eigen praktijk in Maarssen ben ik als GZ-psycholoog (met BIG registratie) werkzaam voor OPM. Vanaf 1992 werk ik als orthopedagoog/ psycholoog. Naast de werkzaamheden in mijn eigen praktijk, heb ik ook gewerkt als intern begeleider binnen het regulier en speciaal onderwijs. Binnen OPM houd ik mij bezig met diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met oa AD(H)D, autisme spectrum, dyslexie, dyscalculie.

Algemeen ondersteuningsteam:

Willem Maltha, CEO van De Maltha groep

Vanaf 1980 ben ik werkzaam in de studiebegeleiding en het particulier onderwijs en vanaf 1 april 1982 DGA van de diverse BV's van De Maltha groep. Buiten mijn werkzaamheden, die ik overigens nog steeds met zéér veel genoegen doe, heb ik een brede interesse in oude, robuuste en ronde wijnen en oldtimers, in het bijzonder Jaguar.

Drs. Maaike Dik, Adjunct directeur en specialist/ hoofd OPM, BHV gecertificeerd

Sinds augustus 2007 werk ik als orthopedagoog bij Instituut Maltha. Mijn studie Orthopedagogiek heb ik afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Ik ben adjunct directeur van de Maltha groep en daarnaast werkzaam voor de Orthopedagogische Praktijk Maltha. Voor al uw vragen omtrent het inzetten van een onderzoek of een vorm van (specialistische) begeleiding voor uw zoon of dochter, ben ik het eerste aanspreekpunt.

MSc. Irene Meijer, Projectmanager Maltha insCool

Sinds januari 2016 ben ik werkzaam als projectmanager bij Maltha insCool. Tijdens mijn opleiding orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden heb ik me gericht op ontwikkelingsproblematiek en jeugdhulpverlening. Na mijn opleiding ben ik een aantal jaar werkzaam geweest in de huiswerkbegeleiding en studiecoaching. In mijn vrije tijd doe ik graag aan dansen en hardlopen. Daarnaast houd ik erg van koken en lezen.

Manager Studie Nanny at Home

BBA. Tessa Soares Dias, Secretariaat en afdeling planning, BHV gecertificeerd

Sinds augustus 2011 ben ik werkzaam als planner/personal assistent bij Maltha studiecoaching op de vestiging in Bilthoven. Ik heb mijn studie HBO Integrale Veiligheidskunde afgerond aan de Hogeschool van Utrecht. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn lieve vriend, vrienden en vriendinnen. Verder ben ik gek op reizen, sporten, lekker eten en koken.

Juliette Gariano Marketing & Communicatie

Sinds oktober 2009 ben ik werkzaam bij De Maltha groep op de afdeling Marketing & Communicatie. In 2007 heb ik mijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht afgerond en ben ik daarna werkzaam geweest bij Hotel The Hay Adams in Washington DC. In mijn vrije tijd kook ik erg graag Italiaans!

Claire de Jong, Administratie en Marketing & Communicatie

Sinds december 2008 werk ik bij Maltha studiecoaching. Ik ben begonnen op de afdeling planning, vervolgens ben ik administratie en de marketing gaan doen. Ik werk met veel plezier! In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met mijn vrienden en familie.

MSc. Thijs Wagenaar, Manager Onderwijsadviesbureau Maltha

Vanaf oktober 2016 ben ik werkzaam als Manager Onderwijsadviesbureau Maltha. Mijn achtergrond ligt in de sport- en prestatiepsychologie. Hierin houd ik me vooral bezig met de motivatie van jongeren en hoe je ervoor kan zorgen dat ze het meeste uit zichzelf halen, in de sport en het onderwijs. Ik heb met veel plezier een jaar Engelse les gegeven op twee middelbare scholen in Madrid, waar mijn interesse in het werk in het onderwijs is begonnen.