Wie zijn wij

Bij Maltha studiecoaching is dagelijks een gemotiveerd en gespecialiseerd team actief: studiebegeleiders, (ortho)pedagogen, psychologen, onderwijskundigen en docenten. Zij zijn merendeels 12 maanden in vaste dienst, dit in verband met de zo belangrijke relatie opbouw met uw kind. Daarnaast zijn er nog ruim 30 bijlesdocenten in dienst, hiervan hebben we helaas geen afbeeldingen. Onze continuïteit biedt u dé Maltha kwaliteit, al ruim 37 jaar. Wij zijn u en onze leerlingen ook in de zomervakantie graag van dienst! Wilt u graag meer weten over onze afdeling werving, selectie en opleiding, klik hier.

Maltha studiecoaching

Maltha studiecoaching opende haar deuren in 1982 en heeft de oudste en meest gerenommeerde instituten van Nederland. Wij beschikken over de meeste deskundigheid, ervaring en we zijn officieel erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook mogen wij ons sinds 2013 educatieve partner van Microsoft noemen.

Wij stellen ons graag aan u voor;

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.

Amanda van der Heiden, MSc. Vestigingsmanager Bilthoven

Tijdens mijn Master Orthopedagogiek in Nijmegen heb ik mij onder andere gespecialiseerd in Speciale leerbehoeften. Hierin heb ik geleerd dat elk kind uniek is, en zijn eigen behoeften heeft. Ik vind het belangrijk om in mijn werk als Vestigingsmanager in Bilthoven dit altijd in mijn hoofd te houden en de Maltha aanpak toe te passen op een manier die voor het individu werkt. Ik haal er voldoening uit om het beste in een kind naar boven te kunnen halen.

Leonora van Rooijen, Studiebegeleidster / priv├ędocente

In september 2011 ben ik begonnen bij Maltha studiecoaching als privédocente. Vanaf het schooljaar 2012/2013 werk ik als studiebegeleidster in Bilthoven. Mijn studies in Bedrijfseconomie en Geschiedenis heb ik in 2009 afgerond aan Ohio University. In mijn vrije tijd lees ik veel en ik ga ook graag op reis.

Thao Khong, MSc., Studiebegeleidster / orthopedagoge

drs. Anke Jellema, Pedagoge

Vanaf 1989 ben ik werkzaam bij Instituut Maltha. Ik geef onder andere remedial teaching en pedagogische ondersteuning. Mijn vrije tijd besteed ik met man, kinderen en de huisdieren; ik lees en winkel graag en hou van lekker eten. Mijn studie Pedagogiek heb ik aan de Universiteit Utrecht gevolgd.

Jason Simon, BA Pedagoog

Na in 2018  de studie Ecologische Pedagogiek afgerond te hebben, studeer ik nu de masteropleiding Youth, Education and Society aan de Universiteit Utrecht. Aansluiten op de leefwereld van kinderen en hen ondersteunen, begeleiden, en tot een hoger inzicht helpen – dat is wat mij enorm aantrok in Maltha. Ik ben trots te mogen zeggen bij Maltha studiecoaching samen met leerlingen te werken aan iets moois.

Kimberly Timmerman, MSc Orthopedagoge

Tijdens mijn studie orthopedagogiek ben ik veel in contact geweest met kinderen en adolescenten die, om wat voor reden dan ook, het moeilijk vonden zichzelf te motiveren. Het samen aangaan van deze uitdaging en creatieve manieren vinden om weer enthousiast aan de slag te kunnen, is iets wat mij goed ligt en waar ik me met veel passie voor inzet. 

Sanne Reumer, BSc Psychologe

Na mijn Bachelor Psychologie te hebben afgerond aan de Universiteit Utrecht, ben ik aan de slag gegaan bij Maltha studiecoaching. De doelgroep kinderen en jongeren spreekt mij erg aan en het geeft mij voldoening hen persoonlijk te zien groeien. Ik kijk er naar uit steeds weer unieke kinderen en jongeren te mogen ontmoeten en hen passende ondersteuning te kunnen bieden. 

Kaylee Weber, MSc. Pedagoge

Nadat ik de bachelor pedagogische wetenschappen afgerond ben ik de master Development and Socialization in Childhood in Adolescence gaan doen. Dit is een onderzoeksmaster over de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Momenteel ben ik bezig met de master orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht. Ik vind het erg leuk om kinderen en jongeren te ondersteunen.

Jorine de Jonge, MSc. Orthopedagoge

Vestigingsmanager Utrecht

Else Bosman, BSc Pedagoge

Louise Helmes, MSc Vestigingsmanager Utrecht

Al vanaf de derde klas van de middelbare school wist ik dat ik later graag met kinderen en jongeren wilde werken. De keuze voor mijn studie was daarom niet zo moeilijk: psychologie. Ik heb mijn master klinische kind- en jeugd psychologie en ik heb tijdens en na mijn studie veel ervaring opgedaan in het ondersteunen van leerlingen met verschillende soorten problematieken, waaronder leerlingen met leer- en motivatieproblemen.

Bobbi Schemering Reelfs, BSc. Psychologe

Van jongs af aan ben ik al bezig met anderen helpen, daardoor was de keuze om psychologie te gaan studeren voor mij heel logisch. Ik heb veel medestudenten en leerlingen zien worstelen met studeer- en leerproblemen. Ik vond het altijd erg leuk om hierbij een helpende hand te bieden en denk dat studievaardigheden in onze cultuur bijna even belangrijk zijn voor onze toekomst als de daadwerkelijke stof die we leren. 

Jelis Stam, Studiebegeleider / priv├ędocent (ook werkzaam op de vestiging in Bilthoven)

Sinds 1985 werk ik bij Instituut Maltha, als studiebegeleider en privédocent in het vakgebied van mijn studies natuurkunde en wiskunde. In mijn vrije tijd luister ik naar muziek; wiskunde is ook een grote hobby van me.

Amber van der Lande, BSc Psychologe

Op dit moment ben ik de master Clinical Psychology met enthousiasme aan het volgen. Ik heb ervaring met het bieden van individuele begeleiding aan kinderen met diverse gedrags-, ontwikkelings- of leerproblemen. Ik haal veel positieve energie uit het ondersteunen van kinderen in het bereiken van hun doelen. In mijn vrije tijd houd ik er van om motor te rijden.

Medewerkers van Maltha insCool studiepraktijken op scholen:

Daarnaast hebben wij ter ondersteuning van de Maltha insCool studiepraktijken nog een tien-tal junior studiecoaches die ook in vaste dienst zijn.

Manon van Rossum, Senior studiecoach Christelijk Lyceum Zeist

In 2015 heb ik de studie Ecologische Pedagogiek afgerond en ben ik aan de slag gegaan in het basisonderwijs. Vervolgens ben ik in de kinderopvang beland en heb hier met veel plezier ervaring opgedaan in de leeftijd 0-4 jaar. De volgende stap voor mij is de functie als Senior studiecoach bij Maltha insCool op het Christelijk Lyceum Zeist. Ik vind het een uitdaging om leerlingen in de middelbare schoolleeftijd te coachen en structuur aan te bieden.

Dewi Moes, Senior studiecoach Het Nieuwe Lyceum

drs. Maaike Dik, Specialist/Hoofd OPM

Als hoofd van de Orthopedagogische Praktijk Maltha houd ik me bezig met alle onderzoeken richting leer- en gedragsproblemen en ook richt ik me op de studiekeuze onderzoeken. Door het volgen van extra cursussen rondom dyslexie, hoogbegaafdheid en AD(H)D en de praktische ervaring met leerlingen met een diagnose in het autisme spectrum, ben ik breed inzetbaar.

Wij werken samen met Drs. L van Wilderen, BIG geregistreerd GZ-psycholoog

Algemeen ondersteuningsteam:

Willem Maltha, CEO van De Maltha groep

Vanaf 1980 ben ik werkzaam in de studiebegeleiding en het particulier onderwijs en vanaf 1 april 1982 DGA van de diverse BV's van De Maltha groep. Buiten mijn werkzaamheden, die ik overigens nog steeds met zéér veel genoegen doe, heb ik een brede interesse in oude, robuuste en ronde wijnen en oldtimers, in het bijzonder Jaguar.

drs. Maaike Dik, Adjunct directeur en specialist/ hoofd OPM, BHV gecertificeerd

Sinds augustus 2007 werk ik als orthopedagoog bij Instituut Maltha. Mijn studie Orthopedagogiek heb ik afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Ik ben adjunct directeur van de Maltha groep en daarnaast werkzaam voor de Orthopedagogische Praktijk Maltha. Voor al uw vragen omtrent het inzetten van een onderzoek of een vorm van (specialistische) begeleiding voor uw zoon of dochter, ben ik het eerste aanspreekpunt.

Herma Ober - van Hienen, Manager OnderwijsAdviesBureau Maltha & Maltha insCool

Sinds april 2018 ben ik met veel plezier werkzaam bij Maltha studiecoaching. Ik ben als manager verantwoordelijk voor het Onderwijs Advies Bureau (OAB) Maltha en Maltha insCool. Met mijn jarenlange ervaring in het commerciële onderwijs zoek ik enthousiaste mensen die met een OAB licentie aan de slag willen als trainer in het onderwijs.   

Tessa Soares Dias, BBA Secretariaat en afdeling planning, BHV gecertificeerd

Sinds augustus 2011 ben ik werkzaam als planner/personal assistent bij Maltha studiecoaching op de vestiging in Bilthoven. Ik heb mijn studie HBO Integrale Veiligheidskunde afgerond aan de Hogeschool van Utrecht. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn lieve vriend, vrienden en vriendinnen. Verder ben ik gek op reizen, sporten, lekker eten en koken.

Juliette Gariano Marketing & Communicatie

Sinds oktober 2009 ben ik werkzaam bij De Maltha groep op de afdeling Marketing & Communicatie. In 2007 heb ik mijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht afgerond en ben ik daarna werkzaam geweest bij Hotel The Hay Adams in Washington DC. In mijn vrije tijd kook ik erg graag Italiaans!

Claire de Jong, Administratie en Marketing & Communicatie

Sinds december 2008 werk ik bij Maltha studiecoaching. Ik ben begonnen op de afdeling planning, vervolgens ben ik administratie en de marketing gaan doen. Ik werk met veel plezier! In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met mijn vrienden en familie.