OnderwijsAdviesBureau Maltha (OAB)

 

OnderwijsAdviesBureau Maltha ontzorgt door een allesomvattend aanbod “studievaardigheidstrainingen” die uw schoolorganisatie in eigen beheer kan gebruiken.

 

Bekijk de video Interesse

Wie zijn wij? 

OnderwijsAdviesBureau Maltha (kortweg OAB genoemd) met ruim 38 jaar ervaring op het gebied van studiecoaching en de ontwikkeling van educatieve producten, biedt een allesomvattend aanbod van studievaardigheidstrainingen waarmee u de regie zelf in handen houdt. Het aanbod is in eigen beheer ontwikkeld, door een deskundig ontwikkelteam van (ortho) pedagogen, psychologen en onderwijskundigen.

Het is voor leerlingen vaak lastig om efficiënt te leren “hoe te leren”, waardoor zelfstandig werken een uitdaging kan zijn. Hoe leer je effectief en blijf je effectief leren gedurende de gehele middelbare schooltijd? De komende jaren wordt er steeds meer verwacht van de zelfstandigheid van leerlingen op alle niveaus. Onze doelstelling is om een sterke bijdrage te leveren aan het verbeteren van de verzelfstandiging van alle leerlingen op alle niveaus.

Hiervoor hebben wij als OAB Maltha een schoollicentie waarbij de schoolorganisatie in eigen beheer gebruik kan maken van 8 hoofdtrainingen voor alle jaarlagen en niveaus.

De schoollicentie kan als één doorlopende leerlijn of via een kritische selectie geïntegreerd worden binnen de schoolorganisatie en bestaat uit een volledig verzorgde opleiding, voor één of meerdere van de docenten, tot Studievaardigheidstrainer. Dit betekent dat alle studievaardigheidstrainingen worden verzorgd door één van de werknemers in vaste dienst.

Hierdoor is er binnen de school een vraagbaak aanwezig omtrent studievaardigheden aanleren voor alle leerlingen. Door deze kennis zelf in huis te hebben, heeft de school complete vrijheid van handelen. Voor de schoolorganisatie betekent het een onderscheidende aanvulling om te bereiken dat leerlingen de verzelfstandiging binnen het onderwijs efficiënter aankunnen op alle niveaus. Voor de leerlingen betekent het een vertrouwd gezicht in de klas, leergerichte ondersteuning, meer betrokkenheid en motivatie.

 

Voor wie binnen de schoolorganisatie kunnen wij wat betekenen?

OnderwijsAdviesBureau Maltha kan voor alle doelgroepen uit de schoolorganisatie wat betekenen. Natuurlijk hebben deze doelgroepen allemaal andere behoeften, echter komen deze uiteindelijk weer bij elkaar. Namelijk, hoe kunnen wij onze organisatie een maximale kwaliteit laten bieden in een voor iedereen efficiënte en optimale werkomgeving.

Door het integreren van een schoollicentie kan er één doorlopende leerlijn gecreëerd worden omtrent studievaardigheden door de gehele schoolorganisatie. Tevens is het mogelijk een kritische selectie te maken van groepstrainingen waar behoefte aan is voor bepaalde leerjaren en niveaus. Hierdoor wordt er snel getraceerd welke leerlingen meer aandacht vereisen en wordt er snel een sterke bijdrage geleverd aan de verzelfstandiging van de leerlingen op alle niveaus.

 


Ik heb interesse 

 

Praktische informatie:

Waarom kiezen voor OnderwijsAdviesBureau Maltha?
  • Al 38 jaar kwaliteit
  • Op maat & flexibel
  • Allesomvattende studievaardigheidstrainingen