School en leerlingen aan het woord, OAB Maltha video

Wie zijn wij? 

OnderwijsAdviesBureau Maltha (kortweg OAB genoemd), met ruim 37 jaar ervaring op het gebied van studiecoaching en de ontwikkeling van educatieve producten, biedt een allesomvattend aanbod van 68 studievaardigheidstrainingen waarmee u de regie zelf in handen houdt. Het aanbod is in eigen beheer ontwikkeld, door een deskundig ontwikkelteam van (ortho) pedagogen, psychologen en onderwijskundigen.

Het is voor leerlingen vaak lastig om efficiënt te leren “hoe te leren”, waardoor zelfstandig werken een uitdaging kan zijn. Hoe leer je effectief en blijf je effectief leren? De komende jaren wordt er steeds meer verwacht van de zelfstandigheid van leerlingen op alle niveaus. Onze doelstelling is om een sterke bijdrage te leveren aan het verbeteren van de verzelfstandiging van de leerlingen op alle niveaus.

Hiervoor hebben wij als OAB Maltha een schoollicentie ontwikkelt waarbij de schoolorganisatie in eigen beheer gebruik kan maken van ruim 68 studievaardigheidstrainingen.

De schoollicentie kan volledig geïntegreerd worden binnen de schoolorganisatie en bestaat uit een volledig verzorgde opleiding, voor één of meerdere van uw docenten, tot Studievaardigheidstrainer. Dit betekent dat alle studievaardigheidstrainingen worden verzorgd door één van uw werknemers in vaste dienst.

Hierdoor is er binnen de school een vraagbaak aanwezig m.b.t. studievaardigheden aanleren voor alle leerlingen. Door deze kennis zelf in huis te hebben, heeft de school complete vrijheid van handelen. U bepaalt samen met de studievaardigheidstrainer de uitvoer, organisatie en planning van de groepstrainingen.

 

Voor wie binnen de schoolorganisatie kunnen wij wat betekenen?

OnderwijsAdviesBureau Maltha kan voor alle doelgroepen uit de schoolorganisatie wat betekenen. Natuurlijk hebben deze doelgroepen allemaal andere behoeften, echter komen deze uiteindelijk weer bij elkaar. Namelijk, hoe kunnen wij onze organisatie een maximale kwaliteit laten bieden in een voor iedereen efficiënte en optimale werkomgeving.

Door het volledig integreren van een schoollicentie kan er één doorlopende leerlijn gecreëerd worden van studievaardigheden door de gehele schoolorganisatie. Hierdoor wordt er snel getraceerd welke leerlingen meer aandacht vereisen en wordt er snel een sterke bijdrage geleverd aan de verzelfstandiging van de leerlingen op alle niveaus.


Voordelen schoollicentie

  • Volledig verzorgde opleiding tot studievaardigheidstrainer
  • Onderscheidende aanvulling op het huidige aanbod van uw school
  • 68 groepstrainingen voor alle jaarlagen VMBO, HAVO/VWO
  • Trainingen worden verzorgd door een vaste docent van uw school
  • Leidt tot sterkere leerling betrokkenheid en werkt motivatie verhogend
  • Levert een directe en snelle bijdrage aan de verzelfstandiging van leerlingen
  • Snelle integratie binnen de schoolorganisatie
  • Gemakkelijk en flexibel in te roosteren tijdens schooldagen
  • Zo vroeg mogelijk traceren welke leerlingen meer aandacht vereisen
  • Toegang tot alle digitale trainingsmodules en werkboekjes leerlingen

 

 

Ik heb interesse 

 

Praktische informatie:

Nieuwsgierig geworden?

Manager OnderwijsAdviesBureau Maltha

Neem vrijblijvend contact met ons op, wij maken graag tijd vrij om langs te komen voor een persoonlijke toelichting. Manager OAB Maltha Herma Ober- van Hienen bereikbaar op telefoonnummer: 06-21304643 of via e-mail: info@oabmaltha.nl

 

OnderwijsAdviesBureau Maltha