Hulp nodig bij een staatsexamen

Wat is het staatsexamen precies?

Het staatsexamen is vergelijkbaar met het schoolexamen, maar is bedoeld voor mensen die niet (meer) op de middelbare school zitten, maar nog wel een MAVO, HAVO of VWO diploma willen behalen. Het examen wordt dus ook niet door een school georganiseerd, maar door de overheid. Je kunt je hier via DUO voor aanmelden.

Je kunt staatsexamen in één of meerdere vakken doen. Het bestaat uit twee onderdelen: het centraal examen en het college-examen. Het centraal examen wordt in mei en juni gegeven en bestaat uit een schriftelijk examen. Het is hetzelfde als de centrale examens op middelbare scholen.

Het college-examen vervangt het schoolexamen en toetst verschillende vaardigheden. Meestal bestaat het uit een mondeling onderdeel, maar soms is er ook een schriftelijk of praktisch onderdeel. Het college-examen wordt vaak in juli afgenomen.

Wat is het verschil tussen een staatsexamen en het reguliere examen?

Zoals eerder benoemd kun je bij het staatsexamen zelf kiezen in welke vakken je examen wilt doen. Verder is een belangrijk verschil dat je bij het staatsexamen geen lessen krijgt. Je moet dus zelf de examens voorbereiden. Een vooropleiding is ook niet vereist.

Staatsexamen begeleiding bij Maltha studiecoaching

Omdat je bij het staatsexamen geen lessen volgt, betekent dit dat je zelf veel moet voorbereiden. Maltha studiecoaching heeft al ruim 40 jaar ervaring binnen het onderwijs. Het begeleidingstraject naar een staatsexamen toe begint bij Maltha studiecoaching met een gesprek met zowel de leerling als de ouders. Daarna wordt een studieplan opgesteld, wat zal bestaan uit een combinatie van studiecoaching, privélessen en bijvoorbeeld een werkplek. Staatsexamenbegeleiding is een vorm van begeleiding die wordt aangepast aan de individuele leerling, omdat iedere leerling uniek is.

Bij Maltha studiecoaching werken alleen professionele gecertificeerde studiecoaches, vakdocenten, pedagogen, psychologen, onderwijskundigen en privé-docenten. Wil je graag meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij staan je graag te woord!

Contactformulier

Staatsexamen begeleiding
  • Tarief op aanvraag
Bilthoven | Zeist | Utrecht | Online | aan huis (tarief op aanvraag)
030-2293579 (optie 2)
info@malthastudiecoaching.nl
Inschrijven
Of bent u op zoek naar een andere dienst
Waarom kiezen voor Maltha?
  • Al 40 jaar kwaliteit
  • Orthopedagogen en psychologen in dienst
  • Op maat & flexibel
  • Direct starten, indien gewenst
Ik wil meer informatie
Naam
Telefoonnummer
Email *
Opmerking
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht