Een slecht rapport! Wat nu?

Een slecht rapport! Wat nu?

Door Maltha studiecoaching op 24 okt 2017

Het schooljaar is nog niet begonnen of er worden al weer schriftelijke overhoringen en repetities ingepland. Voordat je het weet zit je er weer midden in! Het duurt dan ook niet lang voordat je je eerste rapport mee naar huis krijgt. Maar wat nou als het rapport niet is wat je gehoopt had?

slechtraport
Lees verder 0 reacties

Herfstvakantie: blijven doorleren of niks doen aan school

Herfstvakantie: blijven doorleren of niks doen aan school?

Door Maltha studiecoaching op 16 okt 2017

Elke leerling kijkt er alweer vanaf de eerste schooldag naar uit: de vakantie. ‘Eindelijk rust!’, is iets wat dan vaak gedacht wordt. Maar is het nu eigenlijk zo slim, om heel de vakantie school links te laten liggen?

herfstvakantielerenschoolmalthastudiecoaching
Lees verder 0 reacties

Hoe krijgt mijn kind structuur in het schoolwerk?

Hoe krijgt mijn kind structuur in het schoolwerk?

Door Maltha studiecoaching op 10 okt 2017

Scholieren kunnen het schoolwerk en het vele huiswerk soms niet overzien. Door het schoolwerk goed te plannen, krijgt een kind overzicht en minder stress waardoor het betere cijfers haalt. Ouders kunnen hierin hun steentje bijdragen, door samen structuur aan te brengen.

structuurinschoolwerk
Lees verder 0 reacties

Staatsexamen, wat is het

Staatsexamen

Door Maltha studiecoaching op 21 sep 2017

Het staatsexamen is een andere manier om een diploma of certificaat te behalen, dan via de reguliere manier. Het is een examen dat georganiseerd wordt door de overheid (te weten Dienst Uitvoering Onderwijs), in plaats van door een middelbare school. Het staatsexamen is dan ook alleen bedoeld voor mensen die niet kunnen deelnemen aan het reguliere onderwijs. Zo kunnen personen die hun middelbare school niet hebben afgerond, maar dat op een later tijdstip graag willen, hiervoor in aanmerking komen.

staatsexamenmalthastudiecoachingNT2examenbegeleiding
Lees verder 0 reacties

De brugklas overvalt mijn kind, help

De brugklas overvalt mijn kind, help

Door Maltha studiecoaching op 14 sep 2017

Deze dagen staan ze weer volop in de picture: de brugklassers. Legio zijn de foto’s op Facebook: trotse moeder maakt foto van een vaak onwillige (want “ik wil niet op de foto!”) brugklasser en ziet hem vertrekken. De eerste weken in de brugklas zijn super spannend. Gelukkig is de begeleiding op scholen flink verbeterd en is er meer oog voor de grote overstap, maar het kan zijn dat je kind het lastig krijgt. En wat doe je dan?

brugklasvoorbereidendebrugklastrainingtipsvoordebrugklas
Lees verder 0 reacties

Motiveren voor huiswerk Maltha studiecoaching

Uw kind motiveren voor huiswerk

Door Maltha studiecoaching op 24 aug 2017

Huiswerk is onlosmakelijk verbonden met de middelbare school. Leerlingen die naar de middelbare school gaan, zullen er dus echt aan moeten geloven. De meeste leerlingen vinden het echter niet leuk en zien het soms zelfs als een straf. Ze vinden het vaak onterecht dat ze huiswerk moeten maken: ze hebben toch al de hele dag op school gewerkt? Het nut van huiswerk lijkt hen (nog) onbekend.

huiswerkmotiverenmalthastudiecoachinghuiswerk
Lees verder 0 reacties

Naar de brugklas Maltha studiecoaching

Help, mijn kind gaat naar de brugklas!

Door Maltha studiecoaching op 21 aug 2017

Je kan je vast nog veel herinneren van de brugklas. Deze periode is vaak een spannende overgang van de basisschool naar de middelbare school. In groep acht voelen kinderen zich vaak groot omdat zij de oudste van de school zijn. Op de middelbare komen ze in een andere wereld waar ze de jongste zijn! Wat is belangrijk om te weten als jouw kind naar de brugklas gaat?

brugklasmalthastudiecoachingbrugklasbegeleiding
Lees verder 0 reacties

Wat te doen bij faalangst?

Wat te doen bij faalangst?

Door Maltha studiecoaching op 1 aug 2017

Velen kennen het gevoel van spanning bij de voorbereiding van toetsen of bij het maken van een toets. Vaak gaat het dan om gezonde spanning, die nodig is om te presteren. Dit zorgt er namelijk voor dat je alert wordt. Echter bij sommige kan deze spanning zo hoog zijn, dat er een blokkade optreedt. Het gevoel dat je in één keer niks meer weet of dat je toch nog meer had moeten leren.. Er kan dan sprake zijn van faalangst. Wat is faalangst precies? En wat kan je er aan doen als je er last van hebt?

faalangst
Lees verder 0 reacties

Waarom is intrinsieke motivatie van belang voor de schoolprestaties?

Waarom is intrinsieke motivatie van belang voor de schoolprestaties?

Door Maltha studiecoaching op 19 jul 2017

Motivatie is nodig om aan schoolwerk te beginnen en je best te doen op school. Sommigen zeggen dat zij vooral gemotiveerd zijn voor vakken die zij leuk vinden of waar zij goed in zijn. Anderen zijn juist extra gemotiveerd om heel hard te werken voor een vak waar ze niet zo goed in zijn. Het woord motivatie wordt vaak gebruikt, maar welke rol speelt intrinsieke motivatie nu op school?

schoolprestaties
Lees verder 0 reacties

De voordelen van online leren

De voordelen van online leren

Door Maltha studiecoaching op 14 jul 2017

Steeds meer scholen maken gebruik van elektronisch leren. Niet gek ook, want het gebruik van online leermiddelen brengt een hoop voordelen met zich mee!

onlinelerenleren
Lees verder 0 reacties
* = verplicht