Blog onderwijs

Leerachterstand op de basisschool, wat te doen?

Leerachterstand op de basisschool, wat te doen?

Door Maltha studiecoaching op 28 okt 2021

Een leerachterstand op de basisschool is door Corona helaas een feit geworden. Het gebeurd steeds vaker dat leerlingen niet helemaal mee kunnen komen met rekenen, lezen en/of taal. Perfect als uw kind behoort tot de gemiddelde leerling en hier geen last van heeft, maar wat kunt u doen als uw kind hier wel moeite mee heeft? Wij, van Maltha studiecoaching bestaan bijna 40 jaar en de afgelopen 2 jaar hebben we gezien dat ook leerlingen op de basisschool meer achterstanden krijgen. Maar geen nood, in dit blog geven wij u tips!

Leerachterstandopdebasisschool,wattedoen?
Lees verder

De voordelen van remedial teaching

De voordelen van remedial teaching

Door Maltha studiecoaching op 19 okt 2021

Remedial teaching is inmiddels niet meer weg te denken binnen het primair onderwijs, maar het roept tegelijkertijd voor velen nog vragen op. ‘Wat houdt remedial teaching namelijk precies in?’, ‘Voor wie is remedial teaching bedoeld?’ of ‘Wat zijn de voordelen van het starten met remedial teaching?’ U leest het allemaal hier.

remedialteaching
Lees verder

Helpen met het huiswerk

Helpen met het huiswerk

Door Maltha studiecoaching op 31 aug 2021

Het zelfstandig maken van huiswerk is niet voor elke leerling weggelegd. Als ouder kan je je kind op verschillende manieren helpen. Als resultaat is er 3 man tevreden: de docent, je kind en jijzelf. Een leerling moet zijn huiswerk natuurlijk zo zelfstandig mogelijk maken. Maar een leerling kan wel hulp nodig hebben. Je kind helpen met het huiswerk kan op verschillende manieren. Het is afhankelijk waar je kind de grootste moeite mee heeft. Hieronder staan vier situaties waarbij je als ouder je kind kan ondersteunen met zijn schoolse taken.

Helpenmethethuiswerk
Lees verder

Onze Zomerschool is de gehele zomer geopend!

Onze Zomerschool is de gehele zomer geopend!

Door Maltha studiecoaching op 22 jul 2021

Heeft uw kind op de basisschool achterstanden opgelopen bij Rekenen en begrijpend lezen? Of wellicht ervaart uw zoon of dochter stress bij het maken van de Cito-toets. Dan is de zomervakantie wellicht de perfecte tijd om de achtergelopen achterstanden in te halen. De zomerperiode is een rustige periode voor uw kind, waardoor er in alle rust kan worden geoefend met bijvoorbeeld rekenen en taal. Of misschien heeft uw kind op de middelbare school achterstanden opgelopen. Of gaat uw kind aankomend schooljaar naar de brugklas. Dan heeft onze Zomerschool cursussen en trainingen op maat. Of volg 1 op 1 bijles op dat ene vak op te halen. Onze orthopedagogen staan voor u en uw kind klaar deze gehele zomer! Elk kind kunnen wij helpen.

Zomerschool
Lees verder

Hoe maak je het beste een samenvatting, hier onze 5 tips!

Hoe maak je het beste een samenvatting, hier onze 5 tips!

Door Maltha studiecoaching op 29 jun 2021

Een samenvatting is een beknopte versie van het gehele stuk tekst. In een samenvatting staan de hoofdzaken uit een tekst, waardoor je bij het leren niet afgeleid wordt door bijzaken of een heleboel voorbeelden. Daarnaast ben je tijdens het maken van een samenvatting ook al de stof aan het leren, doordat je hier actief mee bezig bent. Het maken van een samenvatting kan dus een handige tool zijn om een toets goed voor te bereiden, maar hoe maak je nu het beste zo’n samenvatting? Hier vertellen wij onze vijf beste tips voor de perfecte samenvatting:

samenvatting
Lees verder

Hoe herken je faalangst bij je kind en wat kan je eraan doen?

Hoe herken je faalangst bij je kind en wat kan je eraan doen?

Door Maltha studiecoaching op 3 jun 2021

Wat is faalangst? Faalangst is de angst om te falen. Dit kan in verschillende situaties voorkomen, zoals bij het sporten, op school of op werk. Doordat je kind bang is om te falen, is de kans groot dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, omdat hij of zij allerlei niet-helpende gedachtes heeft.

faalangst
Lees verder

Een passieve puber, hoe ga je ermee om?

Een passieve puber, hoe ga je ermee om?

Door Maltha studiecoaching op 20 mei 2021

In de huidige corona tijd is het niet makkelijk voor pubers. Het is sowieso al een moeilijke leeftijd waarin pubers soms met zichzelf worstelen en dan spelen nu ook nog de corona maatregelen een grote rol. Dit is extra lastig, want pubers mogen veel minder en een groot deel van de structuur valt weg. Pubers zijn daarbij moeilijk in beweging te krijgen om iets te gaan doen. Hieronder beschrijven we daarom een aantal suggesties om als ouder je puber weer goed te laten voelen en actief te maken!

passievepuberstructuur
Lees verder

Zelfverzekerd het eindexamen in: hoe doe je dat?

Zelfverzekerd het eindexamen in: hoe doe je dat?

Door Maltha studiecoaching op 21 apr 2021

Het eindexamen, het eindstation van de middelbare school en een belangrijke opstap naar de toekomst. Voor veel leerlingen is de eindexamen periode natuurlijk ontzettend spannend. Hoe kun je er toch voor zorgen dat je zo zelfverzekerd mogelijk het eindexamen in gaat? In dit artikel geef ik je een paar praktische tips om het eindexamen goed voorbereid en zelfverzekerd in te gaan en door te komen.

eindexamen
Lees verder

Wat te doen met achterstanden op school?

Wat te doen met achterstanden op school?

Door Maltha studiecoaching op 7 apr 2021

Achterstanden op school komen regelmatig voor en kunnen vervelende gevolgen hebben, zoals slechte cijfers en stress. Het is dus belangrijk dat deze achterstanden aangepakt worden. Hoe je dit het beste kunt aanpakken lees je in dit blog.

achterstanden
Lees verder

De gevolgen van de lockdown op scholieren

De gevolgen van de lockdown op scholieren

Door Maltha studiecoaching op 24 mrt 2021

De lockdown duurt inmiddels alweer meer dan een jaar. Middelbare scholieren hebben hierdoor al lange tijd online lessen, minder structuur in hun dagelijkse leven en er is een gebrek aan perspectief om weer leuke dingen te gaan doen. Allemaal negatieve gevolgen, maar heeft de lockdown niet ook positieve gevolgen?

Degevolgenvandelockdownopscholieren
Lees verder


Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht