Blog onderwijs

Omgaan met ADHD (tips voor ouders)

Omgaan met ADHD (tips voor ouders)

Door Maltha studiecoaching op 27 sep 2022

Heeft uw kind de diagnose ADHD en ervaart hij/zij daardoor problemen op verschillende gebieden? In deze blog geven we praktische tips en handvatten mee voor ouders om uw kind op een juiste manier te benaderen en de sterke kanten van uw kind aan te spreken.

ADHD
Lees verder

Heeft mijn kind ADHD?

Heeft mijn kind ADHD?

Door Maltha studiecoaching op 16 sep 2022

Hoe vaak horen we een leerling wel niet zeggen: ‘Ik kan mij niet concentreren, ik denk dat ik ADHD heb’ of ‘Mijn kind is heel druk, hij zal vast wel ADHD hebben’. De term ADHD zien we steeds vaker verschijnen, maar wat betekent het nou eigenlijk? Daar geven wij in deze blog antwoord op. Daarnaast geven wij ook een inkijkje in de ADHD test welke uitgevoerd kan worden door onze Orthopedagogische Praktijk Maltha om te beoordelen of er daadwerkelijk sprake is van ADHD.

ADHDADHDtestADHDonderzoek
Lees verder

Hoe motiveer ik mijn kind?

Hoe motiveer ik mijn kind?

Door Maltha studiecoaching op 8 sep 2022

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan en leerlingen hebben kunnen genieten van een welverdiende zomervakantie. Het is nu belangrijk dat leerlingen weer gemotiveerd zijn om een goede start te maken op school. Motivatie is een veelgehoord begrip. Maar wat betekent het precies? Welke soorten motivatie zijn er te onderscheiden en hoe kunnen we motivatie vergroten bij een kind of een jongere die erg gedemotiveerd is op een bepaald gebied.

motivatiemotivatieonderzoekintrinsiekemotivatieextrinsiekemotivatie
Lees verder

Onze vakantie cursussen nu met 25% korting

Onze vakantie cursussen nu met 25% korting

Door Maltha studiecoaching op 3 jun 2022

Op onze vakantie cursussen helpen wij alle leerlingen vanaf groep 3 t/m Master. Dit doen wij middels diverse cursussen, trainingen, onderzoeken of gecombineerde diensten. Wij zijn er voor iedereen en voor iedere vraag! In dit blog vertellen wij meer over welke mogelijkheden er zijn.

Onzevakantiecursussennumet25%korting
Lees verder

6 Tips om je kind te steunen tijdens het examen

6 Tips om je kind te steunen tijdens het examen

Door Maltha studiecoaching op 18 mei 2022

De eindexamens voor de middelbare scholieren zijn er weer. Een spannende tijd! Niet alleen voor de leerlingen, maar ook zeker voor hun ouders. Ook als ouder heeft u een belangrijke rol tijdens het examen van uw kind. Uw kind kan ook zeker uw steun gebruiken. Wij geven u graag de volgende tips om deze spannende periode gezamenlijk goed door te komen.

eindexamen
Lees verder

Gouden tips voor een goede toetsweek

Gouden tips voor een goede toetsweek

Door Maltha studiecoaching op 11 apr 2022

Veel leerlingen weten al weken van tevoren dat de toetsweek eraan zit te komen, maar toch is hij er altijd eerder dan verwacht. Daarom is een goede planning zo belangrijk om verrassingen te voorkomen. Maar je aan een planning houden is nog niet zo makkelijk. Er komt vaak zelfs wat stress bij. In dit blog gaan we samen kijken hoe jij goed de toetsweek kan gaan doen!

toetsweek
Lees verder

Examentraining - 1 op 1

Examentraining - 1 op 1

Door Maltha studiecoaching op 18 mrt 2022

Het examenjaar is een spannend jaar voor veel leerlingen. Een goede basis en voorbereiding zijn essentieel om met zelfvertrouwen het eindexamen in te gaan. Maltha studiecoaching biedt al ruim 40 jaar examentrainingen op maat om jou te ondersteunen in je examenjaar. Onze examentraining bieden wij het gehele jaar door aan en 1ordt 1 op 1 gegeven (Wij werken niet in groepen). Met onze examentraining bereid jij je optimaal voor op je eindexamen. Samen zorgen wij ervoor dat je met zelfvertrouwen het examen in gaat!

Examentraining-1op1
Lees verder

Hulp bij examenvrees

Hulp bij examenvrees

Door Maltha studiecoaching op 11 mrt 2022

Examenkriebels, die heeft iedereen. Elke leerling die examen moet doen zal zich een beetje gespannen voelen. Dit is helemaal niet erg en kan zelf nuttig zijn, het zorgt namelijk voor de noodzakelijke alertheid en concentratie. Op het moment dat de gezonde spanning doorslaat naar angst is er sprake van examenvrees. Deze angst uit zich in negatieve gedachten en stress. Maar geen nood, lees snel verder en ga je examenvrees te lijf.

Hulpbijexamenvrees
Lees verder

Wanneer ga je naar een Orthopedagogische Praktijk?

Wanneer ga je naar een Orthopedagogische Praktijk?

Door Maltha studiecoaching op 17 feb 2022

Een Orthopedagogische Praktijk is er voor veel verschillende leerlingen. Kinderen van het basisonderwijs, middelbaar onderwijs, maar ook studenten of volwassenen kunnen hier geholpen worden. Vaak komen ze met leer- en / of studieproblemen bij een Orthopedagogische Praktijk terecht.

orthopedagogischepraktijk
Lees verder

Is examentraining iets voor mij?

Is examentraining iets voor mij?

Door Maltha studiecoaching op 3 feb 2022

De examens komen er weer aan en is voor vele een bron van stress helaas. Wij geloven in de kracht van herhalen en op tijd beginnen. Daarom kan je bij Maltha studiecoaching het gehele jaar door examentraining volgen. Dit is altijd 1 op 1, samen met de vakdocent voor een specifiek vak. Lees snel verder of examentraining iets voor jou kan zijn.

examentraining
Lees verder


Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht