Blog onderwijs

Leren concentreren

Leren concentreren

Door Maltha studiecoaching op 13 feb 2020

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die zich goed concentreren, betere schoolprestaties hebben. U hoeft zich geen zorgen te maken wanneer uw kind een minder goede concentratie heeft: met genoeg training kunnen kinderen zich leren te concentreren. In dit blog kunt u daar alles over lezen!

concentreren
Lees verder

Intelligentieonderzoek in Utrecht

Intelligentieonderzoek in Utrecht

Door Maltha studiecoaching op 31 jan 2020

Wanneer de schoolprestaties afwijken van de verwachting en er vragen zijn over de capaciteiten van het kind kan er gekozen worden om een intelligentietest te laten doen. Er zijn verschillende intelligentietesten en het hangt af van leeftijd en het doel van het onderzoek. In deze blog gaan we nog verder in op wat een intelligentietest precies is, waarom je deze kan laten doen en waar.

intelligentieonderzoekorthopedagogischepraktijk
Lees verder

Wat is Remedial Teaching precies?

Wat is Remedial Teaching precies?

Door Maltha studiecoaching op 24 jan 2020

In het onderwijs worden vaak diverse termen gebruikt, een paar kunnen vraagtekens oproepen. Remedial Teaching kan zo’n term zijn. Vaak wordt gedacht dat Remedial Teaching bijles is. Maar er zit een wezenlijk verschil tussen. In deze blog leggen wij precies uit wat Remedial Teaching precies is.

RemedialTeachingbasisschool
Lees verder

Dyslexieonderzoek

Dyslexieonderzoek

Door Maltha studiecoaching op 17 jan 2020

Bij Maltha studiecoaching krijgen wij vaak de vraag van ouders wat nu precies een dyslexieonderzoek is. In deze blog gaan wij in op deze vraag en kijken we wat een dyslexieonderzoek precies is.

Dyslexieonderzoekbasisschoolmiddelbareschool
Lees verder

Engelse woorden leren op de basisschool

Engelse woorden leren op de basisschool

Door Maltha studiecoaching op 27 dec 2019

Oh no! Nu je in de bovenbouw zit, krijg je er nieuwe vakken bij, zoals aardrijkskunde, geschiedenis en natuurlijk Engels. Voor Engels zal je waarschijnlijk veel woordjes moeten leren. Waarom is dat zo belangrijk? En hoe leer je die Engelse woordjes goed en snel?

basisschoolengelsewoorden
Lees verder

Bijles rekenen groep 7

Bijles rekenen groep 7

Door Maltha studiecoaching op 6 dec 2019

Op de basisschool leren kinderen bij het vak rekenen om te vermenigvuldigen, optellen, aftrekken en delen. Ook maken ze kennis met breuken, decimalen en procenten. Dan is er ook nog meetkunde. Voor velen vaak een lastig onderwerp, want dan krijgen ze te maken met onder andere het metrieke stelsel. Tot slot wordt er geleerd hoe ze kennis moeten gaan analyseren, ordenen en verwerken. In groep 7 wordt de moeilijkste stof van rekenen behandeld.

Bijlesrekenengroep7
Lees verder

Leertips Geschiedenis

Leertips Geschiedenis

Door Maltha studiecoaching op 19 nov 2019

Geschiedenis: je vindt het super interessant óf mega boring. Ikzelf vond altijd dat geschiedenis hartstikke boeiend kon zijn, mits er levendig over verteld of geschreven werd. Maar dan nog kan het totaal niet bij jouw interesses aansluiten natuurlijk.

LeertipsGeschiedenis
Lees verder

Voorbereiden op de toetsweek

Voorbereiden op de toetsweek

Door Maltha studiecoaching op 31 okt 2019

De toetsweek, een week lang alleen maar toetsen! Dat klinkt heel stressvol en dit kan ook veel stress opleveren. Er moet namelijk veel geleerd worden en vaak heb je iedere dag één of twee toetsen. Hieronder volgen tips die er hopelijk voor kunnen zorgen dat je zo relaxed mogelijk de toetsweek in gaat.

toetsweek
Lees verder

Hoe help je leerlingen om gemotiveerd te raken?

Hoe help je leerlingen om gemotiveerd te raken?

Door Maltha studiecoaching op 27 sep 2019

Motivatie en motiveren van leerlingen zijn begrippen en gespreksonderwerpen die overal op middelbare scholen in Nederland besproken worden of als uitdagingen worden gezien.

motivatietrainingstudievaardigheidstrainingenonderwijsadviesbureaumalthaOAB
Lees verder

Waar moet ik rekening mee houden bij mijn profielkeuze?

Waar moet ik rekening mee houden bij mijn profielkeuze?

Door Maltha studiecoaching op 11 sep 2019

In de derde klas van de HAVO of het VWO moet je een profiel kiezen. Met het profiel dat je kiest ga je naar de bovenbouw en voor de vakken in dit profiel doe je uiteindelijk eindexamen.

profielkeuze
Lees verder
* = verplicht