Blog onderwijs

Onze vakantie cursussen nu met 25% korting

Onze vakantie cursussen nu met 25% korting

Door Maltha studiecoaching op 3 jun 2022

Op onze vakantie cursussen helpen wij alle leerlingen vanaf groep 3 t/m Master. Dit doen wij middels diverse cursussen, trainingen, onderzoeken of gecombineerde diensten. Wij zijn er voor iedereen en voor iedere vraag! In dit blog vertellen wij meer over welke mogelijkheden er zijn.

Onzevakantiecursussennumet25%korting
Lees verder

6 Tips om je kind te steunen tijdens het examen

6 Tips om je kind te steunen tijdens het examen

Door Maltha studiecoaching op 18 mei 2022

De eindexamens voor de middelbare scholieren zijn er weer. Een spannende tijd! Niet alleen voor de leerlingen, maar ook zeker voor hun ouders. Ook als ouder heeft u een belangrijke rol tijdens het examen van uw kind. Uw kind kan ook zeker uw steun gebruiken. Wij geven u graag de volgende tips om deze spannende periode gezamenlijk goed door te komen.

eindexamen
Lees verder

Gouden tips voor een goede toetsweek

Gouden tips voor een goede toetsweek

Door Maltha studiecoaching op 11 apr 2022

Veel leerlingen weten al weken van tevoren dat de toetsweek eraan zit te komen, maar toch is hij er altijd eerder dan verwacht. Daarom is een goede planning zo belangrijk om verrassingen te voorkomen. Maar je aan een planning houden is nog niet zo makkelijk. Er komt vaak zelfs wat stress bij. In dit blog gaan we samen kijken hoe jij goed de toetsweek kan gaan doen!

toetsweek
Lees verder

Examentraining - 1 op 1

Examentraining - 1 op 1

Door Maltha studiecoaching op 18 mrt 2022

Het examenjaar is een spannend jaar voor veel leerlingen. Een goede basis en voorbereiding zijn essentieel om met zelfvertrouwen het eindexamen in te gaan. Maltha studiecoaching biedt al ruim 40 jaar examentrainingen op maat om jou te ondersteunen in je examenjaar. Onze examentraining bieden wij het gehele jaar door aan en 1ordt 1 op 1 gegeven (Wij werken niet in groepen). Met onze examentraining bereid jij je optimaal voor op je eindexamen. Samen zorgen wij ervoor dat je met zelfvertrouwen het examen in gaat!

Examentraining-1op1
Lees verder

Hulp bij examenvrees

Hulp bij examenvrees

Door Maltha studiecoaching op 11 mrt 2022

Examenkriebels, die heeft iedereen. Elke leerling die examen moet doen zal zich een beetje gespannen voelen. Dit is helemaal niet erg en kan zelf nuttig zijn, het zorgt namelijk voor de noodzakelijke alertheid en concentratie. Op het moment dat de gezonde spanning doorslaat naar angst is er sprake van examenvrees. Deze angst uit zich in negatieve gedachten en stress. Maar geen nood, lees snel verder en ga je examenvrees te lijf.

Hulpbijexamenvrees
Lees verder

Wanneer ga je naar een Orthopedagogische Praktijk?

Wanneer ga je naar een Orthopedagogische Praktijk?

Door Maltha studiecoaching op 17 feb 2022

Een Orthopedagogische Praktijk is er voor veel verschillende leerlingen. Kinderen van het basisonderwijs, middelbaar onderwijs, maar ook studenten of volwassenen kunnen hier geholpen worden. Vaak komen ze met leer- en / of studieproblemen bij een Orthopedagogische Praktijk terecht.

orthopedagogischepraktijk
Lees verder

Is examentraining iets voor mij?

Is examentraining iets voor mij?

Door Maltha studiecoaching op 3 feb 2022

De examens komen er weer aan en is voor vele een bron van stress helaas. Wij geloven in de kracht van herhalen en op tijd beginnen. Daarom kan je bij Maltha studiecoaching het gehele jaar door examentraining volgen. Dit is altijd 1 op 1, samen met de vakdocent voor een specifiek vak. Lees snel verder of examentraining iets voor jou kan zijn.

examentraining
Lees verder

Cito-Eindtoets

Cito-Eindtoets

Door Maltha studiecoaching op 21 jan 2022

Iedereen heeft er wel eens van gehoord: de cito eindtoets. Elke achtste groeper maakt deze toets. Maar waarom maken kinderen een eindtoets? Er wordt getest of het schooladvies van je juf of meester overeenkomt met wat je scoort. Bij deze eindtoets kun je laten zien wat je de afgelopen acht jaar hebt geleerd op de basisschool en welk niveau van de middelbare school bij jou past.

Cito-Eindtoets
Lees verder

Hoe maak je het beste meerkeuzevragen op je examen?

Hoe maak je het beste meerkeuzevragen op je examen?

Door Maltha studiecoaching op 29 dec 2021

De meeste leerlingen zullen meerkeuzevragen fijn vinden op hun examen, want het goede antwoord staat er dan al tussen. Ook hoef je met meerkeuzevragen geen lange antwoorden te geven. Maar vergis je niet, meerkeuzevragen zijn vaak wat lastiger dan je denkt. Je moet hier namelijk even hard voor leren, als voor je examen met open vragen. In dit blog gaan we je tips & tricks geven om zo goed mogelijk meerkeuzevragen te beantwoorden. En laten wij je zien waar je allemaal op moet letten.

examen
Lees verder

Intelligentieonderzoek voor uw kind

Intelligentieonderzoek voor uw kind

Door Maltha studiecoaching op 9 dec 2021

Er zijn vele omschrijvingen van intelligentie bij een kind. Het heeft onder andere te maken met wat het kind allemaal kan, weet en hoe gemakkelijk je dingen kunt leren. Het zegt ook iets over hoe logisch je kan nadenken en hoe je de wereld begrijpt. Maar ook hoe je omgaat in verschillende situaties.

Intelligentieonderzoek
Lees verder


Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht