Blog onderwijs

Goed het schooljaar beginnen: onze tips voor jou

Goed het schooljaar beginnen: onze tips voor jou

Door Maltha studiecoaching op 5 aug 2020

Het schooljaar zit er alweer bijna op. Nog even en je kan lekker genieten van de vakantie. Maar voor je het weet begint het nieuwe schooljaar weer. Misschien ben je niet helemaal tevreden over hoe het afgelopen jaar is gegaan. Of vond je het lastig zelf thuis aan de slag te gaan toen de scholen gesloten waren. Daarnaast kan het lastig zijn weer te beginnen na een lange vakantie. Daarom delen we graag onze tips om het schooljaar weer goed te beginnen.

nieuwschooljaarschooljaargoedbeginnen
Lees verder

Voor het eerst naar de brugklas

Voor het eerst naar de brugklas

Door Maltha studiecoaching op 15 jul 2020

Nadat je afscheid hebt genomen van groep 8, mag je eerst genieten van je welverdiende zomervakantie. Daarna begint er een leuk, maar ook zeker spannend avontuur: de brugklas! Om je te helpen met de voorbereiding, lees je in deze blog enkele tips over de eerste keer naar de brugklas gaan.

brugklas
Lees verder

Creatieve leerstrategieën

Creatieve leerstrategieën

Door Maltha studiecoaching op 3 jul 2020

Elke keer als de docent weer woordjes opgeeft om te leren slaakt er een zucht door de klas. Alweer die saaie woordjes leren? Of het leren van die saaie geschiedenistoets, niet echt iets om naar uit te kijken. Herken je dat? Gelukkig zijn er ook leuke manieren om te leren. Door actief aan de slag te gaan zal je merken dat het leren beter, sneller en makkelijker gaat. Hieronder leggen we je uit hoe je het leren leuk kunt maken.

Creatieveleerstrategieën
Lees verder

Remedial teaching: Wat is het precies?

Remedial teaching: Wat is het precies?

Door Maltha studiecoaching op 24 jun 2020

Als de schoolresultaten van je kind tegenvallen, of als je kind moeite heeft met een bepaald vak, wordt vaak remedial teaching (RT) geadviseerd. Wat betekent dit nu precies? Voor wie is het bedoeld en wat zijn de verschillen met ‘normale’ bijlessen? In deze blog geven we het antwoord op deze vragen.

Remedialteaching
Lees verder

Zomerschool

Zomerschool

Door Maltha studiecoaching op 11 jun 2020

Heb je achterstanden opgelopen of wil je een goede start maken in het nieuwe schooljaar? Dan is de Zomerschool van Maltha studiecoaching de ideale manier om je achterstanden weg te werken. Al 38 jaar organiseren wij onze Zomerschool tijdens de gehele zomervakantie periode en bieden wij verschillende diensten aan, zodat wij elk kind kunnen helpen met zijn/haar hulpvraag.

zomerschoolachterstanden
Lees verder

Hoe sluit je een schooljaar goed af?

Hoe sluit je een schooljaar goed af?

Door Maltha studiecoaching op 8 mei 2020

De meivakantie zit er weer op. Dat betekent dat we gaan toewerken naar de zomervakantie. De laatste fase is gestart en we hebben nog een paar weken te gaan voordat het schooljaar er weer op zit. De laatste fase is een erg hectische en spannende periode, want je zal in deze periode je laatste toetsweek hebben, afscheid moeten gaan nemen van je klasgenoten en docenten en wellicht wat last hebben van onzekerheden over het nieuwe schooljaar. In deze blog lees je hoe je het schooljaar positief kunt afsluiten.

schooljaargoedafsluitenvoorkomachterstanden
Lees verder

Schoolachterstanden bijwerken in de vakantie

Schoolachterstanden bijwerken in de meivakantie

Door Maltha studiecoaching op 22 apr 2020

De meivakantie is begonnen! En juist nu is het zo belangrijk om je studieritme te blijven behouden en schoolachterstanden weg te werken. Gebruik de meivakantie slim om straks het schooljaar goed af te sluiten en door te gaan naar de volgende klas. In dit blog geven wij tips en tricks voor jou om goed aan de slag te gaan in de meivakantie met je schoolwerk.

schoolachterstandvakantieachterstandenbijwerkenstudieritmevakantie
Lees verder

waarom online leren leren

Waarom online leren leren

Door Maltha studiecoaching op 9 apr 2020

In deze video leg ik uit hoe belangrijk leren leren is. In onze verschillende online trainingen staat het leren leren centraal. Nu kan jij thuis, makkelijk, online een training volgen in hoe te leren leren.

onlinelerenlerenlerenleren
Lees verder

Huiswerk plannen, hoe doe je dat effectief?

Huiswerk plannen, hoe doe je dat effectief?

Door Maltha studiecoaching op 27 mrt 2020

Heb jij moeite om een goede planning thuis te maken van al je schoolwerk? Is het voor jou lastig om structuur te krijgen in je dagplanning? Een goede planning maken is essentieel om zo effectief mogelijk te kunnen studeren. Deze online planvaardigheidstraining is bedoelt om leerlingen op de middelbare school door heel Nederland op verschillende manieren planvaardigheden aan te leren. Op deze manier kan jij effectief studeren!

huiswerkplannenplanvaardigheidstrainingplantrainingonlineplantraining
Lees verder

Hoe maak je een goede planning?

Hoe maak je een goede planning?

Door Maltha studiecoaching op 26 mrt 2020

In deze video leg ik stap voor stap uit hoe jij nu het beste een goede planning maken maken.

hoemaakjeeengoedeplanninghuiswerkplanningdigitaleplanning
Lees verder


Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling


* = verplicht