Blog onderwijs

Genieten van de vakantie en leren voor een toetsweek: het kan!

Genieten van de vakantie en leren voor een toetsweek: het kan!

Door Maltha studiecoaching op 16 okt 2020

Na de herfstvakantie staan er voor vele van jullie weer een toetsweek op de planning staan. Hoe kan je nou het beste leren in de vakantie als je ook gewoon van de vakantie wilt genieten? In dit blog geven wij je een paar tips over hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je je goed voorbereidt op de toetsen en tegelijkertijd ook nog heerlijk kunt uitrusten tijdens je vakantie.

toetsweek
Lees verder

Hoe help je je kind met de Cito toets?

Hoe help je je kind met de Cito toets?

Door Maltha studiecoaching op 6 okt 2020

De Cito toets wordt twee keer per schooljaar afgenomen. Deze toets bestaat uit verschillende onderdelen: rekenen, spelling, begrijpend lezen en woordenschat. Veel kinderen zijn er van te voren toch wel wat zenuwachtig voor. Hoe kun je als ouder je kind helpen bij de cito?

citotoetscitocoachingcitotraining
Lees verder

Hoe formuleer je goede antwoorden op toetsvragen?

Hoe formuleer je goede antwoorden op toetsvragen?

Door Maltha studiecoaching op 23 sep 2020

Ken je dat? Soms heb je zó goed geleerd dat je bij elke toetsvraag denkt het antwoord te weten. Je gaat met een goed gevoel naar huis: dat moet wel goed komen! Als je eenmaal je cijfer terugkrijgt, is deze toch een stuk lager dan verwacht.

toetsvragen
Lees verder

5 tips om je kind goed voor te bereiden op de toetsweek

5 tips om je kind goed voor te bereiden op de toetsweek

Door Maltha studiecoaching op 10 sep 2020

Als je kind op de middelbare school zit, zullen jullie allebei te maken krijgen met toetsweken. Dit is een week waarin je kind bijna dagelijks een toets heeft. Toetsen kunnen behoorlijk spannend zijn. Je kind moet namelijk redelijk wat stof eigen maken en dit allemaal in een korte periode. Een goede voorbereiding is dan essentieel. In deze blog staan enkele tips over hoe je als ouder je kind kunt ondersteunen op de voorbereiding.

voorbereidentoetsweek
Lees verder

Leertips voor zaakvakken

Leertips voor zaakvakken

Door Maltha studiecoaching op 1 sep 2020

Bij vakken zoals geschiedenis moet je veel tekst kennen. Naast het kennen van de tekst moet je deze informatie ook kunnen toepassen door bijvoorbeeld vragen over het onderwerp te beantwoorden. Dit soort vakken noem je zaakvakken: het zijn combinaties van leren en oefenen. Veel leerlingen leren dit soort teksten door veel te lezen. Ze zijn vaak uren bezig met het opnieuw doorlezen van de tekst. Tijdens de toets komen ze erachter dat ze de stof toch niet goed genoeg kennen, ondanks hun harde werk. Herken je dit? Hieronder leggen we uit hoe je wél effectief voor de zaakvakken leert.

leertipszaakvakken
Lees verder

Goed het schooljaar beginnen: onze tips voor jou

Goed het schooljaar beginnen: onze tips voor jou

Door Maltha studiecoaching op 5 aug 2020

Het schooljaar zit er alweer bijna op. Nog even en je kan lekker genieten van de vakantie. Maar voor je het weet begint het nieuwe schooljaar weer. Misschien ben je niet helemaal tevreden over hoe het afgelopen jaar is gegaan. Of vond je het lastig zelf thuis aan de slag te gaan toen de scholen gesloten waren. Daarnaast kan het lastig zijn weer te beginnen na een lange vakantie. Daarom delen we graag onze tips om het schooljaar weer goed te beginnen.

nieuwschooljaarschooljaargoedbeginnen
Lees verder

Voor het eerst naar de brugklas

Voor het eerst naar de brugklas

Door Maltha studiecoaching op 15 jul 2020

Nadat je afscheid hebt genomen van groep 8, mag je eerst genieten van je welverdiende zomervakantie. Daarna begint er een leuk, maar ook zeker spannend avontuur: de brugklas! Om je te helpen met de voorbereiding, lees je in deze blog enkele tips over de eerste keer naar de brugklas gaan.

brugklas
Lees verder

Creatieve leerstrategieën

Creatieve leerstrategieën

Door Maltha studiecoaching op 3 jul 2020

Elke keer als de docent weer woordjes opgeeft om te leren slaakt er een zucht door de klas. Alweer die saaie woordjes leren? Of het leren van die saaie geschiedenistoets, niet echt iets om naar uit te kijken. Herken je dat? Gelukkig zijn er ook leuke manieren om te leren. Door actief aan de slag te gaan zal je merken dat het leren beter, sneller en makkelijker gaat. Hieronder leggen we je uit hoe je het leren leuk kunt maken.

Creatieveleerstrategieën
Lees verder

Remedial teaching: Wat is het precies?

Remedial teaching: Wat is het precies?

Door Maltha studiecoaching op 24 jun 2020

Als de schoolresultaten van je kind tegenvallen, of als je kind moeite heeft met een bepaald vak, wordt vaak remedial teaching (RT) geadviseerd. Wat betekent dit nu precies? Voor wie is het bedoeld en wat zijn de verschillen met ‘normale’ bijlessen? In deze blog geven we het antwoord op deze vragen.

Remedialteaching
Lees verder

Zomerschool

Zomerschool

Door Maltha studiecoaching op 11 jun 2020

Heb je achterstanden opgelopen of wil je een goede start maken in het nieuwe schooljaar? Dan is de Zomerschool van Maltha studiecoaching de ideale manier om je achterstanden weg te werken. Al 38 jaar organiseren wij onze Zomerschool tijdens de gehele zomervakantie periode en bieden wij verschillende diensten aan, zodat wij elk kind kunnen helpen met zijn/haar hulpvraag.

zomerschoolachterstanden
Lees verder


Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling


* = verplicht