Studievaardigheidstrainingen

Wie zijn wij

OnderwijsAdviesBureau Maltha (kortweg OAB genoemd) heeft ruim 40 jaar ervaring op het gebied van studiecoaching en de ontwikkeling van hoogwaardige educatieve producten, welke in eigen beheer zijn ontwikkeld. Onze producten worden ingezet om schoolorganisaties te ontzorgen en te ondersteunen.

OnderwijsAdviesBureau Maltha biedt een allesomvattend aanbod van studievaardigheidstrainingen aan, die kunnen worden ingezet om uw schoolorganisatie te ontzorgen en te ondersteunen. De trainingen kunnen in eigen beheer worden gegeven of u kunt ervoor kiezen om onze deskundigen de trainingen te laten geven op uw school.

Bekijk de video Interesse

Onze studievaardigheidstrainingen

 

Het is voor leerlingen vaak lastig om efficiënt te leren “hoe te leren”, waardoor zelfstandig werken een uitdaging kan zijn. Hoe leer je effectief en blijf je effectief leren gedurende de gehele middelbare schooltijd? De komende jaren wordt er steeds meer verwacht van de zelfstandigheid van leerlingen op alle niveaus.

De trainingen zijn specifiek gericht op studievaardigheden voor brugklas, 2e en 3e klas, tweede fase en examenleerlingen. Trainingen kunnen zowel individueel als groepsmatig gegeven worden. Onze doelstelling is om een sterke bijdrage te leveren aan het verbeteren van de verzelfstandiging van alle leerlingen middels deze 8 hoofdtrainingen voor alle jaarlagen, alle niveaus:

 1. Studievaardigheidstrainingen
 2. Motivatietrainingen
 3. Plantrainingen
 4. Toetsstresstrainingen
 5. Examenstresstrainingen
 6. Dyslexie studievaardigheidstrainingen
 7. Faalangstreductietrainingen
 8. Oudertrainingen

 

Hoe kunnen de studievaardigheidstrainingen geïmplementeerd worden binnen uw organisatie?

 

Er zijn twee mogelijkheden om de studievaardigheidstrainingen vorm te geven binnen uw schoolorganisatie. Onze professionele orthopedagogen, psychologen en onderwijskundigen kunnen deze geven op uw schoolorganisatie óf wij kunnen één of meerdere docenten binnen uw organisatie opleiden tot studievaardigheidstrainer en kunt u middels een licentie deze geven. 

 

1. Wij geven de trainingen op uw school en ontzorgen

Ziet u binnen uw schoolorganisatie leerlingen vastlopen, maar beschikt u niet over passende middelen om deze leerlingen verder te helpen? Of bent u op zoek naar mogelijkheden om de studievaardigheden van uw leerlingen te vergroten en om uw docenten te ontzorgen?

Onze professionele orthopedagogen, psychologen en onderwijskundigen komen graag naar uw schoolorganisatie toe om de studievaardigheidstrainingen te geven. U geeft aan welke hoofdtrainingen wij kunnen geven en voor welk leerjaren. Wij ontzorgen van A tot Z.

Studievaardigheidstrainingen Interesse

2. Wij leiden uw eigen docenten op om de trainingen zelf te geven

Voor u als scholenorganisatie, bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een gevarieerd aanbod aan trainingen, als licentiehouder. U hoeft zelf niks te ontwikkelen, alles is al gedaan.

Eén of meerdere docenten binnen uw schoolorganisatie worden volledig opgeleid tot studievaardigheidstrainer, waarna het mogelijk is om onze vakoverstijgende trainingen aan te bieden aan uw eigen leerlingen. Door uw eigen docenten op te leiden tot studievaardigheidstrainer, kunt u andere docenten ontzorgen en kunt u uw leerlingen de zorg bieden die zij nodig hebben.

Studievaardigheidstrainingen Interesse

 

 

 

OnderwijsAdviesBureau Maltha
Hoofdkantoor: Bilthoven
030-2293579
info@oabmaltha.nl
Interesse
Waarom kiezen voor OnderwijsAdviesBureau Maltha?
 • Al 40 jaar kwaliteit
 • Op maat & flexibel
 • Allesomvattende trainingen