Blog onderwijs

Huiswerk plannen, hoe doe je dat effectief?

Huiswerk plannen, hoe doe je dat effectief?

Door Maltha studiecoaching op 27 mrt 2020

Heb jij moeite om een goede planning thuis te maken van al je schoolwerk? Is het voor jou lastig om structuur te krijgen in je dagplanning? Een goede planning maken is essentieel om zo effectief mogelijk te kunnen studeren. Deze online planvaardigheidstraining is bedoelt om leerlingen op de middelbare school door heel Nederland op verschillende manieren planvaardigheden aan te leren. Op deze manier kan jij effectief studeren!

huiswerkplannenplanvaardigheidstrainingplantrainingonlineplantraining
Lees verder

Hoe maak je een goede planning?

Hoe maak je een goede planning?

Door Maltha studiecoaching op 26 mrt 2020

In deze video leg ik stap voor stap uit hoe jij nu het beste een goede planning maken maken.

hoemaakjeeengoedeplanninghuiswerkplanningdigitaleplanning
Lees verder

Online bijles

Online bijles

Door Maltha studiecoaching op 19 mrt 2020

Zit jij nu thuis te studeren en heb jij moeite met een bepaald vak, dan kan online bijles voor jou de uitkomst zijn. Samen met je bijlesdocent ga jij online aan de slag met dat vak. Stel je vragen, neem rustig door waar de knelpunten zitten en ga weer met zelfvertrouwen aan de slag voor dat vak! Al onze bijlessen zijn 1 op 1, voor alle vakken, alle niveaus.

onlinebijles
Lees verder

Thuis leren, onze tips voor jou!

Thuis leren, onze tips voor jou!

Door Maltha studiecoaching op 16 mrt 2020

Het zal je niet zijn ontgaan. De scholen zijn vanaf vandaag dicht in ieder geval t/m 6 april. En nu? Zelfdiscipline en planning worden vanaf vandaag heel erg belangrijk voor jou als leerling. Dus hoe ga je dat thuis leren nu aanpakken?

thuisleren
Lees verder

Een toetsweek na de vakantie, hoe dan?!

Een toetsweek na de vakantie, hoe dan?!

Door Maltha studiecoaching op 12 mrt 2020

Heb je na de vakantie een toetsweek voor de deur staan? Hoe kan je nou het beste leren in de vakantie als je ook gewoon van de vakantie wilt genieten? In deze blogpost geven wij je een paar tips over hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je je goed voorbereidt op de toetsen en tegelijkertijd ook nog heerlijk kunt uitrusten tijdens je vakantie.

toetsweek
Lees verder

Leren concentreren

Leren concentreren

Door Maltha studiecoaching op 13 feb 2020

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die zich goed concentreren, betere schoolprestaties hebben. U hoeft zich geen zorgen te maken wanneer uw kind een minder goede concentratie heeft: met genoeg training kunnen kinderen zich leren te concentreren. In dit blog kunt u daar alles over lezen!

concentreren
Lees verder

Intelligentieonderzoek in Utrecht

Intelligentieonderzoek in Utrecht

Door Maltha studiecoaching op 31 jan 2020

Wanneer de schoolprestaties afwijken van de verwachting en er vragen zijn over de capaciteiten van het kind kan er gekozen worden om een intelligentietest te laten doen. Er zijn verschillende intelligentietesten en het hangt af van leeftijd en het doel van het onderzoek. In deze blog gaan we nog verder in op wat een intelligentietest precies is, waarom je deze kan laten doen en waar.

intelligentieonderzoekorthopedagogischepraktijk
Lees verder

Wat is Remedial Teaching precies?

Wat is Remedial Teaching precies?

Door Maltha studiecoaching op 24 jan 2020

In het onderwijs worden vaak diverse termen gebruikt, een paar kunnen vraagtekens oproepen. Remedial Teaching kan zo’n term zijn. Vaak wordt gedacht dat Remedial Teaching bijles is. Maar er zit een wezenlijk verschil tussen. In deze blog leggen wij precies uit wat Remedial Teaching precies is.

RemedialTeachingbasisschool
Lees verder

Dyslexieonderzoek

Dyslexieonderzoek

Door Maltha studiecoaching op 17 jan 2020

Bij Maltha studiecoaching krijgen wij vaak de vraag van ouders wat nu precies een dyslexieonderzoek is. In deze blog gaan wij in op deze vraag en kijken we wat een dyslexieonderzoek precies is.

Dyslexieonderzoekbasisschoolmiddelbareschool
Lees verder

Engelse woorden leren op de basisschool

Engelse woorden leren op de basisschool

Door Maltha studiecoaching op 27 dec 2019

Oh no! Nu je in de bovenbouw zit, krijg je er nieuwe vakken bij, zoals aardrijkskunde, geschiedenis en natuurlijk Engels. Voor Engels zal je waarschijnlijk veel woordjes moeten leren. Waarom is dat zo belangrijk? En hoe leer je die Engelse woordjes goed en snel?

basisschoolengelsewoorden
Lees verder
* = verplicht