Sommige scholieren hebben een wiskundeknobbel, anderen hebben meer aanleg voor talen. De meesten moeten gewoon hard werken voor voldoendes. Soms worden er stelselmatig onvoldoendes gehaald, hoe hard de leerling ook zijn best doet. Of misschien heeft uw zoon of dochter zo'n enorme hekel aan een vak, dat de stof maandenlang vooruit wordt geschoven. En dan wordt inhalen moeilijk...

Op Maltha studiecoaching werken gespecialiseerde studiecoaches die helpen met het maken van een goede planning en het geven van gerichte studieaanwijzingen waardoor leren beter, sneller en met betere resultaten gaat.

Ondersteuning door studiecoaching

Studiecoaching betekent bij ons ondersteuning op het gebied van studievaardigheden en alles waar uw zoon of dochter in de klas moeite mee heeft, of vragen over heeft. Er is aandacht voor onder andere studiemethodieken, werkhouding, het maken van voorbereidingsschema’s (planningen), samenvattingen en het maken van overhoorvragen.

Aangezien al deze vaardigheden niet alleen aangeleerd, maar ook eigen gemaakt moeten worden, wordt er begonnen met een duur van acht weken 1 uur in de week, daarna in blokken van 4 weken.

Studiecoaching fasering

Als eerste worden tijdens de studiecoaching de studiemethodieken doorgesproken en uitgelegd, hierna gaat de leerling deze toepassen in het dagelijkse studiepatroon. De studiecoach zal samen met de leerling gaan analyseren of de toepassing van de methodieken het juiste effect hebben of dat deze moeten worden bijgesteld. Deze laatste fase noemen we de personificatie.

 

Tarieven Contact Inschrijven

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.