Blog onderwijs

Hoe sluit je een schooljaar goed af?

Hoe sluit je een schooljaar goed af?

Door Maltha studiecoaching op 8 mei 2020

De meivakantie zit er weer op. Dat betekent dat we gaan toewerken naar de zomervakantie. De laatste fase is gestart en we hebben nog een paar weken te gaan voordat het schooljaar er weer op zit. De laatste fase is een erg hectische en spannende periode, want je zal in deze periode je laatste toetsweek hebben, afscheid moeten gaan nemen van je klasgenoten en docenten en wellicht wat last hebben van onzekerheden over het nieuwe schooljaar. In deze blog lees je hoe je het schooljaar positief kunt afsluiten.

schooljaargoedafsluitenvoorkomachterstanden
Lees verder

Schoolachterstanden bijwerken in de vakantie

Schoolachterstanden bijwerken in de meivakantie

Door Maltha studiecoaching op 22 apr 2020

De meivakantie is begonnen! En juist nu is het zo belangrijk om je studieritme te blijven behouden en schoolachterstanden weg te werken. Gebruik de meivakantie slim om straks het schooljaar goed af te sluiten en door te gaan naar de volgende klas. In dit blog geven wij tips en tricks voor jou om goed aan de slag te gaan in de meivakantie met je schoolwerk.

schoolachterstandvakantieachterstandenbijwerkenstudieritmevakantie
Lees verder

waarom online leren leren

Waarom online leren leren

Door Maltha studiecoaching op 9 apr 2020

In deze video leg ik uit hoe belangrijk leren leren is. In onze verschillende online trainingen staat het leren leren centraal. Nu kan jij thuis, makkelijk, online een training volgen in hoe te leren leren.

onlinelerenlerenlerenleren
Lees verder

Huiswerk plannen, hoe doe je dat effectief?

Huiswerk plannen, hoe doe je dat effectief?

Door Maltha studiecoaching op 27 mrt 2020

Heb jij moeite om een goede planning thuis te maken van al je schoolwerk? Is het voor jou lastig om structuur te krijgen in je dagplanning? Een goede planning maken is essentieel om zo effectief mogelijk te kunnen studeren. Deze online planvaardigheidstraining is bedoelt om leerlingen op de middelbare school door heel Nederland op verschillende manieren planvaardigheden aan te leren. Op deze manier kan jij effectief studeren!

huiswerkplannenplanvaardigheidstrainingplantrainingonlineplantraining
Lees verder

Hoe maak je een goede planning?

Hoe maak je een goede planning?

Door Maltha studiecoaching op 26 mrt 2020

In deze video leg ik stap voor stap uit hoe jij nu het beste een goede planning maken maken.

hoemaakjeeengoedeplanninghuiswerkplanningdigitaleplanning
Lees verder

Online bijles

Online bijles

Door Maltha studiecoaching op 19 mrt 2020

Zit jij nu thuis te studeren en heb jij moeite met een bepaald vak, dan kan online bijles voor jou de uitkomst zijn. Samen met je bijlesdocent ga jij online aan de slag met dat vak. Stel je vragen, neem rustig door waar de knelpunten zitten en ga weer met zelfvertrouwen aan de slag voor dat vak! Al onze bijlessen zijn 1 op 1, voor alle vakken, alle niveaus.

onlinebijles
Lees verder

Thuis leren, onze tips voor jou!

Thuis leren, onze tips voor jou!

Door Maltha studiecoaching op 16 mrt 2020

Het zal je niet zijn ontgaan. De scholen zijn vanaf vandaag dicht in ieder geval t/m 6 april. En nu? Zelfdiscipline en planning worden vanaf vandaag heel erg belangrijk voor jou als leerling. Dus hoe ga je dat thuis leren nu aanpakken?

thuisleren
Lees verder

Een toetsweek na de vakantie, hoe dan?!

Een toetsweek na de vakantie, hoe dan?!

Door Maltha studiecoaching op 12 mrt 2020

Heb je na de vakantie een toetsweek voor de deur staan? Hoe kan je nou het beste leren in de vakantie als je ook gewoon van de vakantie wilt genieten? In deze blogpost geven wij je een paar tips over hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je je goed voorbereidt op de toetsen en tegelijkertijd ook nog heerlijk kunt uitrusten tijdens je vakantie.

toetsweek
Lees verder

Leren concentreren

Leren concentreren

Door Maltha studiecoaching op 13 feb 2020

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die zich goed concentreren, betere schoolprestaties hebben. U hoeft zich geen zorgen te maken wanneer uw kind een minder goede concentratie heeft: met genoeg training kunnen kinderen zich leren te concentreren. In dit blog kunt u daar alles over lezen!

concentreren
Lees verder

Intelligentieonderzoek in Utrecht

Intelligentieonderzoek in Utrecht

Door Maltha studiecoaching op 31 jan 2020

Wanneer de schoolprestaties afwijken van de verwachting en er vragen zijn over de capaciteiten van het kind kan er gekozen worden om een intelligentietest te laten doen. Er zijn verschillende intelligentietesten en het hangt af van leeftijd en het doel van het onderzoek. In deze blog gaan we nog verder in op wat een intelligentietest precies is, waarom je deze kan laten doen en waar.

intelligentieonderzoekorthopedagogischepraktijk
Lees verder


Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling


* = verplicht