Dé 5 tips om relaxed de toetsweek in te gaan

Dé 5 tips om relaxed de toetsweek in te gaan

Door: Maltha studiecoaching op 5 dec 2018

De toetsweek: een week vol met toetsen, dat klinkt heel stressvol. Voor veel leerlingen kan het ook veel stress opleveren, er moet namelijk veel geleerd worden en vaak heb je iedere dag één of twee toetsen. Hieronder volgen 5 tips die er hopelijk voor kunnen zorgen dat je zo relaxed mogelijk de toetsweek in gaat.

1. Start vroeg met de voorbereiding van de toetsweek

Het samenvatten van de stof (voor vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en biologie) en het maken van de opdrachten kun je tijdens de periode doen. Zo hoef je niet op het laatste moment alle stof samen te vatten en te oefenen. Dit zal een hoop stress voorkomen.

 

2. Begin op tijd met het maken van een planning

Maak de toetsweekplanning minimaal 3 weken voordat de toets begint. Zorg dat je op een rijtje hebt wat precies de leerstof is en verdeel deze over 10 dagen. Zorg ervoor dat je genoeg herhalingsmomenten en oefenmomenten inplant. Lees in ons blog --> Dé tips voor een goede huiswerk planning.

 

3. Plan ontspanningsmomenten in tijdens deze drukke periode

Houd rekening met ontspanningsmomenten in de planning. Zorg dat je in het weekend niets inplant, zodat je eventueel werk in kunt halen wat doordeweeks niet is gelukt en zodat je in het weekend leuke dingen kunt doen en kunt ontspannen! Ontspanning is heel belangrijk tijdens een toetsweek, dit zorgt ernamelijk voor dat je even aan iets anders kunt denken en je daarna weer fris aan de slag kunt.

 

4. Zorg dat je je ook echt aan de gemaakte toetsweekplanning houdt

Niets is zo stressvol als het gevoel hebben dat je achter de feiten aanloopt. Wat hierbij kan helpen is om de planning zo realistisch mogelijk te maken en uitplandagen in te plannen, zodat je stof in kunt halen. Zo hoef je niet alles te verschuiven en op het laatste moment heel veel te doen. Als je op tijd begint met de toetsweekplanning, kun je de stof in kleine stukjes hakken en is het makkelijk om je aan de planning te houden.

 

de 5 tips om relaxed de toetsweek in te gaan

 

5. Laat je niet op het laatste moment overhoren en maak niet op de laatste dag voor de toets een oefentoets

Zorg dat je dit al eerder gedaan hebt, zodat je de dag van te voren niet hoeft te stressen over de stof die nog niet helemaal goed gaat. Als je al eerder overhoord bent, kun je de stof die nog niet helemaal goed is gegaan, daarna nog herhalen en extra oefenen. Tips nodig voor een goede overhoring

 

Toch hulp nodig? Onze studiecoaches staan voor je klaar! 

 Inschrijven

 

Misschien zijn deze artikelen ook interessant voor jou


toetsweek
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling


* = verplicht