Huiswerkbegeleiding op school: de voordelen

Huiswerkbegeleiding op school: de voordelen

Door: Maltha studiecoaching op 24 feb 2015

Met de groeiende aandacht voor onderwijs en de noodzaak om een diploma te behalen voor het zo kansrijk mogelijk betreden van de arbeidsmarkt, is ook de aandacht voor extra ondersteuning op het gebied van leren en studeren toegenomen.

Dit is onder andere te merken aan de enorme groei van het aantal huiswerkinstituten en bedrijven dat studiebegeleiding aanbiedt. Door de  groeiende markt rijst de vraag: waar wordt de begeleiding gegeven, en welke vorm past het beste bij uw kind?

Waarom huiswerkbegeleiding?

Sommige leerlingen komen op een bepaald punt in hun schoolcarrière met hun huiswerk in de problemen. Soms gaat het leren even wat minder goed. Dat kan veroorzaakt worden door problemen thuis, motivatie- en concentratieproblemen, of bijvoorbeeld omdat een leerling de stof niet goed begrijpt.

Ook blijkt vaak dat scholen te weinig individuele begeleiding kunnen bieden, en van leerlingen een grote mate van zelfstandigheid wordt verwacht. Daarnaast zijn er leerlingen met leer- of gedragsproblemen, die naast het regulier onderwijs extra ondersteuning nodig hebben.

Een bijkomende oorzaak van de toename van het aantal mensen dat hun kind opgeeft voor huiswerkbegeleiding, is dat er tegenwoordig veel meer tweeverdieners zijn dan vroeger, waardoor het toezicht op het huiswerk maken van leerlingen thuis is afgenomen. Veel leerlingen volgen daarom na schooltijd studiebegeleiding of huiswerkcoaching.

Huiswerkbegeleiding op school

Het eerste voordeel dat huiswerkbegeleiding op school biedt, is dat leerlingen niet kilometers op de fiets hoeven voordat ze bij de begeleiding zijn. Ook ouders hoeven leerlingen niet op te halen en hun kind weer weg te brengen naar een andere locatie. Bijkomend voordeel, is dat leerlingen al hun spullen op school kunnen laten, en daardoor alles meteen bij de hand hebben. De kans op het vergeten van boeken wordt daarmee verkleind.

Begeleiding dat binnen de muren van de school plaatsvindt, kenmerkt zich voor leerlingen als veilige leeromgeving. Immers, ze brengen het grootste deel van de dag op school door, en kennen alle ins en outs. Daarnaast is het fijn om met leerlingen die ze kennen of misschien wel vriendjes uit de klas naar de huiswerkbegeleiding te komen, wat ook bijdraagt aan een vertrouwd gevoel. Plus dat de studiecoach veel gemakkelijker contact kan onderhouden met docenten en mentoren. De lijntjes worden kort gehouden, zodat bij eventuele problemen makkelijker ingegrepen kan worden vanuit meerdere hoeken.

Naast het voordeel dat de locatie biedt en de vertrouwde omgeving waarin de begeleiding plaatsvindt, is een bijkomend voordeel dat leerlingen meteen na hun laatste reguliere lesuur aan hun huiswerk kunnen beginnen. Dat heeft een positief effect op hun vermogen om de stof te leren en te begrijpen, de uitleg van de docent zit immers nog vers in het geheugen en de concentratie is nog niet weggezakt. Aan het eind van de middag is de concentratie aanzienlijk gedaald.

Maltha insCool heeft verschillende locaties in Nederland waar huiswerkbegeleiding wordt gegeven op school en nog veel meer andere diensten. Maltha insCool heeft de volgende diensten voor uw kind:

Klik hier om alle vestigingen te bekijken van Maltha insCool!

Heeft u wel eens gedacht aan huiswerkbegeleiding voor uw kind op school? Laat uw reactie hier achter!


huiswerkbegeleidinghuiswerkbegeleidingopschoolstudiebegeleiding
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht