Examentrainingen, is het nuttig?

Examentrainingen

Door: Maltha studiecoaching op 4 mrt 2014

Elk jaar is het weer een grote bron van stress: de eindexamens. Of je nou een ouder of een leerling bent, om deze mijlpaal kun je niet heen. Veel leerlingen nemen tegenwoordig hun toevlucht tot examentrainingen, maar hoe nuttig zijn deze nou eigenlijk? Hieronder volgt een aantal redenen waarom examentrainingen nuttig zijn.

Waarom examentraining?

Iedereen heeft wel een vak wat hij of zij echt niet ligt, maar wat je toch moet halen.  In dit geval biedt een examentraining zeker een uitkomst. Even word je compleet ondergedompeld in het vak waar je al je hele schoolcarrière mee worstelt en nu ontkom je er niet meer aan om er wat mee te doen. Door de grote blootstelling en deskundige hulp kan het zomaar zijn dat er opeens een lichtje gaat branden. Zo heb je een groot obstakel voor je examens weggewerkt.

Examentraining en zekerheid

Voor de onzekere leerling biedt een examentraining ook een stuk zekerheid. De wetenschap dat je er alles aan hebt gedaan wat je kon, zorgt ervoor dat je met een gerust hart je examens ingaat. Tevens kan bij een examentraining informatie ingewonnen worden over hoe het er bij een examen aan toegaat, zodat ook op dat vlak een stukje zenuwen weggenomen kunnen worden. Minder zenuwen dragen bij aan een beter resultaat, dus een examentraining volgen om die reden is zeker de moeite waard om te overwegen.

Voorbereiden examen

Voor de leerling die het gevoel heeft nog niet genoeg gedaan te hebben, biedt een examentraining de kans om nog even goed te oefenen. Waar het thuis misschien niet goed lukt om te concentreren en voor te bereiden, lukt dit tijdens een examentraining vaak wel. Zo worden er toch nog heel wat oefenuren gemaakt.

Ouders tijdens examentrainingen

Voor ouders is het vaak ook een geruststelling om te weten dat tijdens een examentraining nog even flink wordt bijgeschaafd en gewerkt. Ouders hebben vaak slecht zicht op de voorbereiding van hun kind met betrekking tot de examens. Hoeveel werken ze eraan en wat doen ze dan precies? Het volgen van een examentraining door hun kind kan hier helderheid en rust in scheppen. Om verschillende redenen kan een examentraining voor uw kind dus een uitkomst bieden. Met name door een goede inzet zal het volgen van examentraining zich vertalen naar resultaat.

Examentraining bij Maltha studiecoaching

Het gehele jaar door kun je op het instituut in Bilthoven een eindexamensprintje / herexamensprintje trekken. Je volgt twee blokuren privé-les en daartussen heb je nog één blokuur om zelfstandig te werken aan het vak dat jij moeilijk vindt of waarvoor jij de puntjes op de i wilt zetten. Net dat beetje extra om zeker je examen of herexamen in te gaan! En waar kan dat beter dan op het instituut dat al sinds 1982 ervaring heeft in examen doen! Maar let op: vol = vol, dus….. schrijf je snel in. Meer weten, neem contact met ons op!

Heb jij ervaring met examentrainingen? En heeft het jou geholpen? 

Misschien zijn deze artikelen ook interessant voor jou?


examentrainingenonderwijsmiddelbareschoolleerlingenvoorbereiden
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht