De enorme inspanningen van de leerkrachten uit het basisonderwijs staan niet ter discussie en zij verdienen alle lof. Echter, kan het voorkomen dat uw zoon en/of dochter bepaalde stof heeft gemist of nog niet helemaal goed heeft begrepen. In dat geval is een steuntje in de rug vaak net datgene wat een kind nodig heeft.

Wat houdt remedial teaching in?

Tijdens remedial teaching wordt de stof nog eens rustig doorgenomen, net zolang tot het kind het begrijpt en de stof kan toepassen. Er wordt vakinhoudelijk aandacht besteed aan de onderwerpen die het kind lastig vindt.

De remedial teaching werkwijze

Met remedial teaching wordt er individueel, vanaf 1 uur per week, gewerkt met een vaste coach. Tijdens de eerste les remedial teaching wordt er gekeken waar het kind extra hulp bij kan gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld op reken- of taalgebied zijn. Vervolgens wordt er een plan opgesteld dat als leidraad dient. Het kind krijgt extra uitleg waar nodig en er wordt geoefend, net zolang totdat een stabiel kennisniveau is bereikt.

Remedial teaching bij Maltha studiecoachingDoor wie wordt de remedial teaching gegeven?

De remedial teaching wordt gegeven door onze pedagogen en psychologen die intern zijn opgeleid. Remedial teaching wordt gegeven op onze locaties in Bilthoven, Utrecht, Kampong en Zeist.

 

Tarieven Contact Inschrijven

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.

Maltha studiecoaching de hele zomer geopend