Wanneer kan bijles een goede oplossing zijn?

Wanneer kan bijles een goede oplossing zijn?

Door: Maltha studiecoaching op 13 feb 2019

Kom je maar niet uit lastige wiskundesommen? Krijg je elke keer een tegenvallend cijfer terug voor geschiedenis? Haal je de grammatica van Frans en Duits steeds door elkaar? Als jij moeite hebt met een bepaald schoolvak, dan is bijles misschien wel iets voor jou! In dit blog lees je of bijles volgen voor jou misschien de oplossing is.

Wat houdt een bijles precies in?

Een vakinhoudelijke bijles is een privéles die je inhoudelijke ondersteuning geeft bij een schoolvak. Of dit nou Wiskunde, Frans of Scheikunde is, bijlessen kun je volgen voor elk vak en op elk niveau. In deze bijlessen ga je in op de stof die al aangeboden is op school. De stof die jij moeilijk vindt wordt nog eens doorgenomen op een rustiger tempo en wordt uitgebreider besproken totdat jij het begrijpt. Daarnaast ga je ook oefenen met de stof aan de hand van je eigen opdrachten, maar ook met extra opdrachten die je bijlesdocent kan geven.

 

waarom bijles een goede oplossing kan zijn

Wanneer neem ik een bijles?

  • Structurele oplossing

Stel, je vindt Natuurkunde geen leuk vak. Je ziet er enorm tegenop om je huiswerk hiervoor te maken, de docent gaat te snel door de stof heen in de les en je haalt keer op keer een laag cijfer voor dit vak. Binnen een bijles kunnen de vragen rustig worden doorgesproken. Zo wordt er een structurele oplossing geboden voor vakinhoudelijke moeilijkheden.

  • Moeite met bepaalde onderdelen / onderwerpen van een vak

Bijlessen kunnen ook een uitkomst zijn voor moeilijkheden met bepaalde onderdelen of onderwerpen van de stof. Zie je bijvoorbeeld erg op tegen je een mondeling examen van Frans of Engels? In een bijles krijg je persoonlijke aandacht en kun je samen met je docent stap voor stap je mondeling voorbereiden. Samen kunnen jullie kijken naar de opbouw en je kunt natuurlijk samen oefenen. 

De voordelen van bijles

  • Zelfvertrouwen vergroten

Vaak doet het wat met je zelfvertrouwen als je moeite hebt met een bepaald vak. Wacht daarom niet te lang met bijles aanvragen als je moeite hebt. Het is namelijk helemaal niet nodig om onzeker te worden over het vak. Met de juiste tools en handvatten die de bijlesdocent geeft krijg jij weer zelfvertrouwen in het vak! 

  • Betere cijfers op school

Als je moeite hebt met een vak, kan bijles je echt helpen. Samen met de bijlesdocent tackelen jullie de onduidelijkheden en krijg je weer grip op het vak. Je cijfers zullen omhoog gaan. Wacht er niet te lang mee! Hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat je een achterstand oploopt! En je zult zien dat als je thuis komt en je gaat aan de studie, je georganiseerd en rsutig aan de slag kan gaan. Het brengt zowel rust in huis als ook rust in je hoofd! 

 

wanneer kan bijles een goede oplossing zijn

                Foto: Stefan (bijlesdocent sinds oktober 2018)

"Natuurlijk zijn betere cijfers voor het vak halen mega belangrijk, maar hun zelfvertrouwen vergroten voor dat vak nóg meer!"

Bijles volgen

Je zal merken dat als je bijles aan het volgen bent het een positief effect zal hebben op je schoolprestaties. En mocht je moeite hebben met meerdere vakken, no problem, dan meld je je aan voor meer bijlesvakken één op één. Want overgaan en een goed rapport halen is belangrijk!

Als je twijfelt of een bijles de uitkomst is voor jou, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor eventueel bijles volgen. Dan kunnen we je adviseren wat de beste optie is en hoe wij je verder kunnen helpen. Het is helemaal aan jou wat je wilt! 

 

Misschien zijn deze artikelen ook interessant voor je:


bijlesbijlesvolgen
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling


* = verplicht