Studievaardigheden

Wat zijn studievaardigheden?

  • De basis ligt bij hoe te leren leren, bijvoorbeeld: Hoe maak je een goede schoolplanning?
  • Hoe leer ik het beste mijn huiswerk en onthoudt ik dit? 
  • Hoe maak je een goede mindmap en samenvatting? Dus hoe pak je een stuk tekst aan
  • Wat is time-management?

Zoals je ziet zijn studievaardigheden essentieel bij het doorlopen van je schoolcarrière. Zodra de studievaardigheden onder de knie zijn kan je nog beter presteren!

Hoe verbeter je studievaardigheden?

Zoals hierboven al is vermeld, begint alles bij studievaardigheden, dus beter leren leren. Maar hoe pak je dit nu aan? Hoe verbeter je de studievaardigheden?

  1. Maak een goede planning van je huiswerk. Zet alles in een overzichtelijk schema
  2. Bedenk goed wat time-management is en hoe dit het beste werkt voor jou
  3. Maak een goede dagplanning
  4. Train je geheugen
  5. Ga helder te werk, dus werk netjes en niet chaotisch

Wij hebben nu online studievaardigheidstrainingen om jou te helpen je schoolwerk te optimaliseren!

Verbeter je studievaardigheden en bestel onze Online Training!

Al ruim 38 jaar ontwikkelen wij ook trainingen voor onze leerlingen vanaf groep 7 t/m eindexamen leerlingen. Onze Online trainingen zijn er speciaal voor het aanleren van studievaardigheden en studiemethodieken. 

De trainingen bieden een studievaardigheidstraining, waarin per leeftijdscategorie en niveau relevante studievaardigheden en studiemethodieken worden aangeleerd en geoefend. Tevens zijn deze modules aangevuld met sociale vaardigheids- en communicatie modules. Ook deze zijn weer toegepast aan de verschillende leeftijden.

Bestel nu gemakkelijk een Online training die aansluit op de behoefte van uw kind. Dit kan een plantraining zijn of wellicht een studievaardigheidstraining. Je bestelt ze makkelijk online en je krijgt een inlogcode thuisgestuurd via de e-mail. Handig voor zowel uw kind als voor u, ga nu aan de slag met de studievaardigheden!

Welke online trainingen hebben wij en voor wie?

Basisschool leerlingen groep 7 en 8

Speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 hebben wij een online Voorbereidende Brugklastraining. In deze training leggen wij stap voor stap uit hoe uw kind optimaal voorbereid naar de middelbare school kan gaan. 

Online Voorbereidende Brugklastraining

Middelbare school leerlingen alle niveaus

Speciaal voor leerlingen van VMBO tl / HAVO / VWO / GYMNASIUM hebben wij 3 verschillende trainingen ontwikkelt, per niveau. Op deze manier zijn alle trainingen op maat ontwikkelt. 

Online Studievaardigheidstraining

Online Planvaardigheidstraining

Online Sociale en Communicatieve vaardigheidstraining

Oudertrainingen voor onderbouw en bovenbouw

De trainingen voor de bovenbouw zijn bedoeld voor ouders hun kind te helpen en te begeleiden bij het succesvol doorlopen van de laatste klassen.

De training voor ouders met kinderen uit de onderbouw hebben te maken met het begrijpen van hun kind bij verschillende aspecten van het leven op de middelbare school. Hierbij kunt u denken aan veranderingen op de middelbare school, het Nederlandse onderwijsstelsel, planning, begeleiden bij het huiswerk, de puberteit, verwachtingen, leer- en gedragsproblemen en omgaan met toetsen.

Online Oudertrainingen

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.