Studievaardigheden

Wat zijn studievaardigheden?

Studievaardigheden aanlerenDe basis ligt bij hoe te leren leren. Hoe leer ik het beste mijn huiswerk en onthoudt ik dit? Hier begint het allemaal mee. Het leren leren zien wij dan ook als studievaardigheid. Die moet je onder de knie krijgen en hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het maken van een goede schoolplanning.

Zonder een goede planning, zal het leren ook niet goed gaan. Je komt in de knoei te zitten met andere vakken. Ook is het belangrijk dat je weet hoe je moet samenvatten of mindmappen. Dus hoe pak je nu het beste een stuk tekst aan, hoe leer je dit het beste. Of wat is time-management, zoals je ziet zijn studievaardigheden essentieel bij het doorlopen van je schoolcarrière. Zodra de studievaardigheden onder de knie zijn kan je nog beter presteren!

Hoe verbeter je studievaardigheden?

Zoals hierboven al is vermeld, begint alles bij studievaardigheden, dus beter leren leren. Maar hoe pak je dit nu aan? Hoe verbeter je de studievaardigheden?

  1. Maak een goede planning van je huiswerk. Zet alles in een overzichtelijk schema;
  2. Bedenk goed wat time-management is en hoe dit het beste werkt voor jou;
  3. Maak een goede dagplanning;
  4. Train je geheugen;
  5. Ga helder te werk, dus werk netjes en niet chaotisch.

Online studievaardigheden verbeteren met Study Vision Online

Online studievaardigheden aanleren met Study Vision Online Study Vision Online is een webbased programma voor het aanleren van studievaardigheden en studiemethodieken. Onze online studievaardigheden van Study Vision Online is voor alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs, ouders en voor basisschool leerlingen.

Leerlingen kunnen 24/7 per dag werken aan onze online trainingen van Study Vision Online. De online studievaardigheidstrainingen hebben de ‘look en feel' van een computerspel. De trainingen bieden een studievaardigheidstraining, waarin per leeftijdscategorie en niveau relevante studievaardigheden en studiemethodieken worden aangeleerd en geoefend. Tevens zijn deze modules aangevuld met sociale vaardigheids- en communicatie modules. Ook deze zijn weer toegepast aan de verschillende leeftijden.

Onze online studievaardigheidstrainingen zijn te bestellen voor 1, 3 of 6 maanden. Je bestelt ze makkelijk online en je krijgt een inlogcode thuisgestuurd via de e-mail. Handig voor zowel uw kind als voor u, ga nu aan de slag met de studievaardigheden!

Online studievaardigheden

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.