Psychodiagnostisch onderzoek bij Orthopedagogische Praktijk Maltha
Soms loopt een kind vast op school of op meerdere gebieden, terwijl het voor ouders en/of school niet duidelijk is waar dit precies door komt. In zulke gevallen kan een breed psychodiagnostisch onderzoek uitkomst bieden. Dit onderzoek is geschikt voor zowel leerlingen in het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.
Wat is een breed psychodiagnostisch onderzoek?
Een breed psychodiagnostisch onderzoek kijkt naar verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op het functioneren van een kind. Hierbij wordt onder andere gekeken naar cognitieve capaciteiten, motivatie, faalangst, executieve functies, concentratie en/of didactische vaardigheden. Het doel is om een helder beeld te krijgen van wat een kind nodig heeft om zich beter te kunnen ontwikkelen en zich prettiger te voelen.
Hoe gaan wij te werk bij een psychodiagnostisch onderzoek?
Het onderzoekstraject begint met een intakegesprek en een anamnesevragenlijst voor ouders. Samen formuleren we de hulpvraag en bepalen we welke onderdelen onderzocht worden. Afhankelijk van deze hulpvraag plannen we één of twee dagdelen in voor het onderzoek, waarin het kind bij ons op de praktijk verschillende tests en opdrachten doen . De bevindingen en handelingsgerichte adviezen worden vervolgens besproken in een nagesprek. Ook krijgt u als ouder een onderzoeksrapport met daarin de uitkomsten en adviezen.
Wie voert het psychodiagnostisch onderzoek uit?
De onderzoeken worden uitgevoerd door deskundige orthopedagogen en kind- en jeugdpsychologen die werkzaam zijn bij de Orthopedagogische Praktijk Maltha. Zij hebben ruime ervaring in het begeleiden en onderzoeken van kinderen en jongeren. Wij hebben geen wachtlijsten.
Contactformulier