Examenbegeleiding

Begin het schooljaar goed en voorkom achterstanden!

 

  • Schrijf uw zoon of dochter in voor examenbegeleiding en krijg de eerste twee weken gratis
  • Inschrijven voor deze speciale actie kan tot 20 augustus 2024

 

Meer over deze actie Stel hier uw vraag

Bij eindexamenbegeleiding komen de leerlingen elke schooldag op het instituut. Ook in de vakanties worden ze geacht te komen, tenzij het instituut - uiteraard in overleg met de ouders - anders beslist.

De leerlingen werken dagelijks aan hun huiswerk, dat wordt gecontroleerd en overhoord. Ook krijgen ze tijdens de eindexamenbegeleiding advies ten aanzien van hun studie-indeling, studietempo en voorbereiding op schoolonderzoeken. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is een gestructureerde planning. Tenslotte wordt erop toegezien dat werkstukken, praktische opdrachten, samenvattingen op tijd gereed zijn, boeken tijdig gelezen worden, enzovoort.

Voorbereiding op de schoolexamens

Iedere leerling maakt samen met zijn of haar persoonlijke studiecoach een schema: een gestructureerde planning van de werkzaamheden ten behoeve van de tentamens. Daarbij wordt rekening gehouden met vakken die misschien extra problemen kunnen opleveren. Het instituut verwacht dat de leerling vanaf de eerste schooldag dagelijks vooruitwerkt aan de schoolonderzoeken en het CSE, zodat de leerling zich op basis van een lange-termijnplanning en herhaling het examen degelijk voorbereidt. Binnen de eindexamenbegeleiding hanteren wij een gouden regel: op de maandag moet de leerling bij zijn met het persoonlijke schema, ook als dit betekent dat hij of zij in de avond of in het weekend door moet werken.

Examentraining

De meeste leerlingen hebben geen of nauwelijks ervaring met de manier waarop een examen of tentamen wordt afgelegd. Dit geldt in het bijzonder voor luistertoetsen en mondelinge tentamens. Weten wat je te wachten staat vergroot het zelfvertrouwen en verhoogt de kans op slagen. Een uitgebalanceerde voorbereiding, gedegen oefening en intensieve examentraining zijn daarom noodzakelijk. Het gehele jaar door kan je op het instituut in Bilthoven een eindexamensprintje / herexamensprintje trekken.

Persoonlijke begeleiding

Het eindexamenjaar brengt voor de leerling meer met zich mee dan alleen huiswerk, schoolonderzoeken en examen. Het is een jaar waarin van hen topprestaties worden gevraagd. Grote hoeveelheden leerstof worden in een keer getoetst, wat een zware psychische druk op hen legt. Dit vraagt om een intensieve individuele coaching, waarin aandacht is voor de persoonlijke manier waarop de leerling de spanningen van het eindexamenjaar verwerkt.

Daarom krijgen alle leerlingen door het instituut een persoonlijke studiecoach aangewezen. Zij zien niet alleen toe op de technische voorbereiding op het examen. Het behoort ook tot hun taak de leerlingen te coachen om het examen met zelfvertrouwen tegemoet te zien. Ons instituut beschikt over mentoren die vanuit hun ervaring en vakkennis eindexamenkandidaten ook over dit soort struikelblokken heen kunnen helpen.

Misschien interessant om ons BLOG te lezen: Examenvrees, help!

 

Inschrijven

Examenbegeleiding

Tarief per maand

  • €875,- 5 dagen p/w
Bilthoven | Zeist | Utrecht | Online | aan huis (tarief op aanvraag)
030-2293579 (optie 1)
info@malthastudiecoaching.nl
Inschrijven
Of bent u op zoek naar een andere dienst
Waarom kiezen voor Maltha?
  • Al 40 jaar kwaliteit
  • Orthopedagogen en psychologen in dienst
  • Op maat & flexibel
  • Direct starten, indien gewenst
Ik wil meer informatie