Help, ik moet woordjes leren…

Help, ik moet woordjes leren…

Door: Maltha studiecoaching op 25 okt 2018

De vakantie is nog maar net voorbij, je bent pas net begonnen in groep 8 en opeens hoor je het voorbij komen: ‘woordjes leren’. Dat klinkt gek, woordjes gebruiken we allemaal de hele dag door; op school, thuis, zelfs tijdens het gamen gebruiken we woordjes. Waarom zouden we deze dan moeten leren? En hoe kun je deze dan leren?

Waarom leer ik woordjes?

Dat is een hele goede vraag en ik snap waarom je je dit afvraagt. Woordjes kun je op verschillende momenten leren, dit komt vaak voor op de middelbare school, maar het zou dit jaar ook al voor kunnen komen! Misschien heb je het zelfs al in groep 6 of 7 gedaan! Wanneer je een nieuwe taal leert spreken (bijvoorbeeld Engels of Frans) is het belangrijk om de woordjes van deze taal te leren. Niet alleen bij nieuwe talen leer je woordjes, bij geschiedenis of aardrijkskunde zijn er soms hele moeilijke woorden, waarvan je niet snapt wat deze betekenen. Dit noem je ook wel begrippen. De begrippen leer je net als woordjes van een vreemde taal: het moeilijke woord met de betekenis erbij.

Tips voor bij het leren van woordjes

Wat je het beste kunt doen voor het leren van woordjes klinkt misschien saai, maar het werkt wel: oefenen, oefenen en…je raadt het al, nog eens oefenen. Dit oefenen kan op verschillende manieren:

1. Door de woordjes over te schrijven, want door het schrijven oefen je de woordjes nog eens extra en blijven ze beter in jouw geheugen vastgeplakt!
2. Op het internet is een hele goede website waarmee je woordjes kunt oefenen: WRTS. Hier kun je de woordjes in plaatsen en hiermee kleine toetsen maken.
3. Het helpt tenslotte ook om overhoord te worden door iemand anders!

Hulp van je ouders?

Mocht je nu ouders hebben die je graag willen helpen bij het leren van woordjes, dan is dat nog eens extra goed om de woordjes te leren. Jouw ouders kunnen je namelijk overhoren, zoals ik hierboven al even noemde. Zij kunnen bijvoorbeeld het Engelse woordje voorlezen en dan kun jij de Nederlandse betekenis noemen. Dit kan natuurlijk ook voor Frans en Duits noem maar op! En niet alleen jouw ouders kunnen helpen: broers, zussen, opa’s, oma’s, buren, vrienden of wij bij Maltha studiecoaching

 


woordjesleren
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling


* = verplicht