Wat is een SOVA training?

Wat is een SOVA training?

Door: Maltha studiecoaching op 19 jun 2018

SOVA staat voor sociale vaardigheden. Dit zijn vaardigheden die betrekking hebben op de omgang met anderen, alleen niet iedereen weet deze vaardigheden goed te gebruiken. Dat wil zeggen de één weet zich nu eenmaal beter een houding te geven in sociale situaties dan de ander. Echter ieder mens heeft sociale vaardigheden nodig om zich staande te houden in de maatschappij.

Wat is het doel van een SOVA training?

Het doel van een SOVA training is om kinderen en jongeren sociale vaardigheden aan te leren die hen in staat stellen op een betere manier contacten aan te gaan met leeftijdgenoten en/of volwassenen. Ook zijn sociale vaardigheden onmisbaar als het gaat om samenwerken.
Bij sociale vaardigheden hoort onder andere inzicht hebben in de ander, goed kunnen luisteren, aandacht hebben voor andermans gevoelens en conflicten oplossen. Sommige kinderen zijn in aanleg erg sociaal vaardig, maar bij veel kinderen moet het nog (verder) ontwikkeld worden.

In de training is niet alleen aandacht voor de relaties onderling, maar er wordt ook aandacht besteed aan de gevoelens van het individu; vergroten van het zelfvertrouwen, nee durven zeggen en het ergens mee oneens durven zijn. Hierdoor vergroot een SOVA training naast de sociale vaardigheden eveneens de weerbaarheid van kinderen en jongeren. Door het oefenen van concrete situaties zal het probleemoplossend vermogen vergroot worden. Door het aanleren van sociale denkpatronen, krijgen ze meer zicht op sociale situaties en hun eigen rol daarin.

Wie kunnen er aan de slag met een SOVA training?

De SOVA training is dus bedoeld voor kinderen en jongeren die de sociale vaardigheden nog niet goed weten te gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van: geen of weinig sociale contacten, ruzie maken/conflicten, huilen, pesten, gepest worden, schreeuwen of terugtrekken uit sociale situaties. Er kan ook sprake zijn van een stoornis, zoals autisme. Voor al deze kinderen en jongeren geldt dat wanneer zij problemen ervaren in de dagelijkse omgang met leeftijdsgenoten en volwassenen een SOVA training geschikt is.

SOVA trainingen online in de webshop

Kinderen en jongeren ontwikkelen door de SOVA training zelfvertrouwen, worden weerbaarder en weten vervolgens beter sociale contacten aan te gaan en te onderhouden. Hierdoor komen kinderen en jongeren beter tot hun recht in sociale situaties en kunnen zij de toekomst positief en vol zelfvertrouwen tegemoet!

Wist u dat wij een eigen webshop hebben met o.a. SOVA trainingen? Neem eens een kijkje in onze webshop voor veel meer online producten!


WatiseenSOVAtraining?
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht