De voordelen van begeleiding door een studiecoach

voordelen studiecoach

Door: Maltha studiecoaching op 19 sep 2014

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een hele spannende tijd, die veel ingrijpende veranderingen met zich mee brengt: een nieuwe school, nieuwe vakken, nieuwe docenten, nieuwe vrienden.

Om brugklasleerlingen een extra steuntje in de rug te bieden, kunnen zij brugklastraining volgen. Hierbij krijgen zij begeleiding onder leiding van een vaste studiecoach.

Wat doet de studiecoach?

De studiecoach legt de leerlingen uit hoe zij het beste hun huiswerk kunnen opschrijven, prioriteiten kunnen stellen en in kunnen plannen. Ook leren ze hoe ze hun huiswerk moeten maken en hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op mondelinge en schriftelijke overhoringen en repetities. De studiecoach verstrekt diverse studiemethodieken om zo efficiënt mogelijk de stof tot zich te nemen. Ze leren dus hoe ze moeten leren! Daarnaast wordt er, indien dat nodig blijkt, ook inhoudelijk op de stof ingegaan en kunnen de leerlingen bij de studiecoach terecht met vragen.

Brugklastraining kan een aantal keer per week of dagelijks worden gevolgd, afhankelijk van de behoefte van de leerling. De brugklastraining wordt buiten schooltijd om gegeven en geeft de leerlingen een rustige, vertrouwde plek om hun huiswerk te kunnen maken.

De voordelen van een studiecoach

De ervaring leert dat leerlingen die worden begeleid door een studiecoach al erg snel de juiste studievaardigheden oppikken en beter kunnen meekomen op school. Dit resulteert niet alleen in meer zelfvertrouwen en een gelukkiger kind, maar ook in betere prestaties en een optimaal succes tijdens de studie. Dat is een mooie start voor een succesvolle carrière.

De studiecoaches bij Maltha

Maltha Studiecoaching biedt o.a. voorbereidende brugklastraining, brugklastraining, huiswerkbegeleiding en bijlessen. Hierbij krijgen de leerlingen altijd een vaste studiecoach toegewezen, zodat deze de voortgang van de leerlingen goed in de gaten kan houden en dit kan communiceren naar de ouders en de school. Door een vaste studiecoach toe te wijzen kan er tevens beter worden ingespeeld op de individuele behoeftes van de leerlingen. Alle studiecoaches beschikken over de benodigde certificeringen, vakkennis en ervaring om de leerlingen op een prettige en professionele wijze te kunnen begeleiden.


begeleidingstudiecoach
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht