Vakantiecursussen, steeds populairder binnen het onderwijs

Vakantiecursussen, steeds populairder binnen het onderwijs

Door: Maltha studiecoaching op 6 mei 2015

De zomervakantie is bij Maltha Studiecoaching nooit een rustige periode, want wij hebben veels te leuke zomercursussen. Leerlingen daarentegen hoeven een paar weken niet naar school en zijn lekker huiswerkvrij! Bijspijkeren of extra uitdaging door het volgen van zomerschool of vakantiecursussen wordt steeds populairder.

De populariteit van vakantiecursussen

In het kader van de lan¬delijke regeling OnderwijsTijdVerlenging hebben ruim 200 Nederlandse basisscholen tussen 2009 en 2013 geëxperimenteerd met het aanbieden van extra leertijd voor taal en rekenen. Mede door deze regeling zijn vakantiecursussen weer op de kaart gezet!

Waarom vakantiecursussen?

  • De zomerdip?
    Een van de doelen van bijvoorbeeld zomerschool is het voorkomen dat de leerlingen tijdens de zomervakantie een deel van de tijdens het schooljaar aangeleerde kennis en vaardigheden weer verliezen.
  • Voorbereiden op verandering
    De overstap van groep 8 naar de brugklas brengt een hoop verandering met zich mee. Geen vaste juf of meester meer, een nieuwe klas en natuurlijk het maken van huiswerk! In de zomervakantie hierop voorbereid worden kan een hoop spanning weghalen en zorgt voor een goede start.
  • Een leuke en nuttig invulling van de vakantie
    Zomerschool of vakantiecursussen bestaan er in alle soorten en maten. Behalve bijspijkeren van kennis bieden vakantiecursussen extra uitdaging en wordt er stof aangeboden die op school helemaal niet aan bod komt. Vervelen omdat alle vriendjes en vriendinnetjes op vakantie zijn hoeft niet meer!

Vakantiecursussen bij Maltha Studiecoaching

Wij vinden het belangrijk om leerlingen ook in de vakanties te kunnen begeleiden en extra uitdaging te bieden.

Voor basisscholieren is er de mogelijkheid hun talenkennis te verbreden door bijvoorbeeld de cursussen ‘Engels op herhaling’ of ‘Met Frans op vakantie’ te volgen. Tijdens ‘Ik lach me een breuk en meten is weten’ wordt het grote rekenboek uit de kast getrokken om zo op speelse manier extra hulp met rekenen te krijgen. Ook de studievaardigheden worden niet vergeten tijdens de cursussen ‘Orde in de Chaos, mindmappen’ en de ‘Voorbereidende brugklastraining’.

Niet alleen basisscholieren kun bij ons  terecht voor een vakantiecursus. Middelbare scholieren zijn welkom voor o.a. een cursus ‘Time-management’ en ouders kunnen bij ons ook een cursus volgen.

In de vakanties staat er hier dan ook altijd een lekkere lunch, koek en snoep klaar voor leerlingen die bij ons een cursus komen volgen!

Meer weten? Kijk dan op bij onze cursussen voor meer informatie!


vakantiecursussenmindmappen
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht