Ons vakoverstijgend trainingsaanbod is geschikt voor alle jaarlagen voor vmbo, havo en vwo en is gemakkelijk in te roosteren binnen het reguliere curriculum van de school. Bovendien kan er in eigen beheer een keuze worden gemaakt uit 18 verschillende groepstrainingen die passen binnen de huidige situatie van de school.

Onze trainingen zijn bedoeld om leerlingen in een aantal groepslessen intensief te helpen bij het aanleren van bepaalde vaardigheden die ze nodig hebben om goed te presteren tijdens hun schoolcarrière en daarna. De groepstrainingen die wij bieden zijn in eigen beheer ontwikkeld door onze vaste deskundige ontwikkelteam wat bestaat uit pedagogen, psychologen en onderwijskundigen.

Studievaardigheidstraining

Leerlingen lopen op verschillende momenten in hun schoolcarrière tegen problemen aan die te maken hebben met studeren. Om de leerlingen die moeite hebben met verschillende studievaardigheden te helpen biedt OnderwijsAdviesBureau Maltha de studievaardigheidstraining aan. De training helpt leerlingen in intensieve groepslessen om zelfstandig en effectief om te gaan met hun schoolwerk. In deze training komen onderdelen aan bod zoals planning, samenvatten, effectief leren, mindmappen, het maken van toetsen, maar ook hoe nu eigenlijk je geheugen werkt en hoe je jouw concentratie kunt verbeteren. De training is op maat gemaakt voor alle leerfasen (brugklas, 2e en 3e klas, tweede fase en het examenjaar). De training bestaat uit vijf lessen van één uur in groepen van maximaal 15 leerlingen en wordt gegeven door één van onze vaste teamleden.

Plantraining

Een veel gehoord specifiek probleem is de moeite die leerlingen hebben om hun huiswerk en vooral toetsen goed in te plannen. In de plantraining leren leerlingen om zelfstandig en efficiënt hun huiswerk, maar vooral ook hun toetsen in te plannen. De training bestaat uit vier lessen van één uur voor groepen van maximaal 15 leerlingen. De training wordt gegeven door één van onze vaste teamleden. Naast de lessen krijgen deze leerlingen toegang tot de digitale studievaardigheidstrainingen die zij 24/7 kunnen raadplegen.

Examentraining

Het hele jaar door is het mogelijk om bij ons vakinhoudelijke examentrainingen te volgen ter voorbereiding van uw leerlingen op hun eindexamens en ter optimalisatie van hun resultaten. De vorm van de examentrainingen wordt in overleg met school op basis van hun voorkeur afgestemd. De examentrainingen worden gegeven in groepen van maximaal 15 leerlingen.

Faalangst reductie training

Voor leerlingen die veel hinder ondervinden van stress of faalangst is er de faalangst reductie training. Deze training geeft handvatten om te leren omgaan met faalangst en stress, zodat leerlingen minder last hebben van zenuwen en negatieve gedachtes. Wij zorgen ervoor dat leerlingen beter en evenwichtiger kunnen omgaan met faalangst en beter kunnen presteren op de momenten dat het moet. Deze training bestaat uit tien lessen van een uur in een groep van maximaal tien personen en wordt gegeven door één van onze vaste teamleden.

Examenstresstraining

Een veel voorkomend probleem waar leerlingen in hun examenjaar tegenaan lopen is spanning, stress en faalangst voor het eindexamen. OnderwijsAdviesBureau Maltha biedt daarom een examenstresstraining aan. In deze training leren examenleerlingen over verschillende soorten faalangst en stress rondom de SET’s en examens. Ze leren concrete vaardigheden aan om hiermee om te gaan, zoals examenplanning, ontspanningsoefeningen en een handelsplan om een SET of examen aan te pakken. Deze training wordt gegeven in groepen van maximaal tien leerlingen, bestaat uit vijf lessen van één uur en wordt gegeven door één van onze vaste teamleden.

Toetsstresstraining

De toetsstresstraining is vergelijkbaar met de examenstresstraining, maar gericht op de andere leerjaren dan het examenjaar. In deze toetsstresstraining leren leerlingen om te gaan met angst en stress rondom het leren en maken van toetsen in hun eigen leerjaar. Ook deze training bestaat uit vijf lessen van een uur voor groepen van maximaal tien leerlingen en wordt gegeven door één van onze vaste teamleden.

Oudertraining

Deze training is tweeledig, te weten; “hoe kan mijn kind optimaal leren en kan ik hem daarbij helpen” en “hoe ziet het voortgezet onderwijs, maar ook mijn school er organisatorisch uit zodat ik ook deze wereld begrijp”. De training bestaat uit informatie over wat de kinderen kunnen verwachten en wat er van ouders wordt verwacht. Daarnaast komen ouders in de schoenen van hun kinderen te staan door zelf planoefeningen te doen zodat ze hun kinderen optimaal kunnen begrijpen en eventueel helpen bij het huiswerk. Er zijn aparte trainingen voor ouders van leerlingen in de onderbouw en de bovenbouw. De training bestaat uit twee sessies van 3,5 uur voor groepen van ongeveer 20 ouders.

Klik hier voor het overzicht van alle trainingen en workshops.

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden over de schoollicentie die wij bieden voor uw schoolorganisatie? Door de enorme belangstelling organiseren wij maandelijks inloopmiddagen voor informatie en een inkijk in de inhoud van onze vakoverstijgende groepstrainingen. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met u mee. Manager OAB Maltha Herma Ober- van Hienen bereikbaar op telefoonnummer: 06-21304643 of via e-mail: info@oabmaltha.nl

Contactformulier