OnderwijsAdviesBureau

Het is voor leerlingen vaak lastig om efficiënt te leren “hoe te leren”, waardoor zelfstandig werken een uitdaging kan zijn. Elke middelbare school wil zijn leerlingen hierbij helpen, maar daar is niet altijd tijd en ruimte voor. 

OnderwijsAdviesBureau Maltha, kortweg OAB Maltha genoemd, is onderdeel van de Maltha groep. Bij het OAB worden de expertise en de meer dan 36-jarige ervaring en ontwikkeling van hoogwaardige onderwijsproducten praktisch ingezet om schoolorganisaties te ontzorgen en te ondersteunen. Lijkt het jou een uitdaging om, in Nederland of België, een verschil te maken in het leven van jongeren die nog een heel leven voor zich hebben. In België zijn onze producten volledig toepasbaar voor het secundaire onderwijs.

Voor het OnderwijsAdviesBureau Maltha zoeken we gedreven licentiehouders die zich bewust zijn wat erbij komt kijken om een eigen praktijk te starten, en daarnaast enthousiast zijn over het verzorgen van vakoverstijgende groepstrainingen aan groepen leerlingen op scholen binnen het voortgezet onderwijs.

Het betreft een gevarieerd aanbod aan trainingen specifiek gericht op studievaardigheden voor brugklas, onderbouw, bovenbouw t/m examenleerlingen. Deze trainingen adviseer en verzorg je vanuit je eigen praktijk onder de vlag van Maltha studiecoaching, een organisatie met meer dan 36 jaar ervaring.

De trainingen die je adviseert aan de schoolleiding en tevens gaat verzorgen worden gegeven op de voortgezet onderwijsscholen of op een locatie in jouw buurt. Je hebt als licentiehouder dus geen kantoorruimte nodig. Wij kunnen je op meerdere gebieden ontzorgen. Wij gaan samen met jou deze uitdaging aan!

Wat zijn je verantwoordelijkheden onder het concept OAB Maltha

Het doel is om contactpersonen binnen het voortgezet onderwijs te overtuigen van het belang om leerlingen in groepsverband aan te leren hoe ze het beste kunnen leren. Tevens om de gehele schoolperiode goede studiemethodieken en leerstrategieën te blijven toepassen.

Onderstaand ons allesomvattend vakoverstijgend groepstrainingen aanbod;

 • Studievaardigheidstrainingen; 
 • Plantrainingen; 
 • Voorbereidende brugklastrainingen 
 • Faalangstreductietrainingen; 
 • Motivatietrainingen;
 • Examenstresstrainingen;
 • Toetsstresstrainingen;
 • Dyslexietrainingen;
 • Oudertrainingen onderbouw en bovenbouw.

De eerste periode ga je in jouw regio of daarbuiten een netwerk opbouwen met contactpersonen binnen voortgezet onderwijsscholen of andere instanties om de vakoverstijgende groepstrainingen aan te bieden.

Een belangrijke verantwoordelijkheid betreft het commercieel opzetten van jouw bedrijf. Je gaat ons volledig ontwikkelt groepstrainingen aanbod adviseren en aanbieden aan middelbare scholen of andere instanties waarbij grote groepen jongeren bereikt worden.

Het is belangrijk dat je naast de wens om zelf trainingen te verzorgen een ondernemers- en creatieve geest bezit om ons trainingsaanbod onderdeel te laten uitmaken van de middelbare scholen. Dit is een belangrijke en wekelijks terugkerende verantwoordelijkheid als licentiehouder.

Voordelen van een eigen praktijk onder licentie

 1. Hogere omzet en lagere kosten. Door de professionele benadering van de markt maakt de licentienemer veelal een hogere omzet dan een apart opererende ondernemer. De licentienemer kan profiteren van de professionele landelijke marketing, ervaringen en vrijheid van handelen met unieke bewezen producten;
 2. De herkenbare uitstraling is een van de belangrijkste kenmerken. De licentiegever is verantwoordelijk voor de uitstraling waarmee de organisatie zich in de markt wil onderscheiden; 
 3. De licentiegever neemt de licentienemer een deel van de werkzaamheden voor en tijdens de startfase uit handen. De licentienemer krijgt toegang tot veel knowhow van de licentiegever en ontvangt regelmatig interne trainingen; 
 4. In een korte tijd een netwerk opbouwen met reeds aangesloten licentiehouders.

Wat bieden wij

 • Een eigen praktijk op het gebied van vakoverstijgende studievaardigheden, voor specifiek de doelgroep voortgezet onderwijs;
 • De mogelijkheid krijgen om volledige licenties te verkopen aan scholen of andere instanties;
 • De mogelijkheid om zelf trainingen te geven en zelfs mee te zoeken naar nieuwe licentiehouders; 
 • Toegang tot een breed aanbod van verschillende ontwikkelde groepstrainingen op het gebied van studievaardigheden en talentontwikkeling; 
 • Steun door landelijke marketing van het merk, de reeds opgestelde protocollen en doorontwikkeling van de producten;
 • Een sterk en toekomstbestendig verdienmodel; 
 • Toegang tot de beveiliging van de producten, uniek in onderwijsland; 
 • Een volledig georganiseerde interne opleiding; opleidingsonderdelen zijn onder andere inhoudelijke kennis van de groepstrainingen en workshops, trainingen op het gebied van marketing (online) & sales, ervaringen vanuit een ervaren trainer.

 Jouw profiel

 • Een afgeronde opleiding en/of werkervaring op HBO- of WO-niveau;
 • Sterke connecties hebben bij scholen binnen het voortgezet onderwijs is een must om succesvol te zijn en vooral het succes vast te houden. 
 • Een opleiding in de richting van Pedagogiek, Psychologie of Onderwijskunde is een pré, maar zeker geen must; 
 • Op zoek naar een mogelijkheid om als eigen ondernemer extra inkomsten voor jezelf te creëren, naast bijvoorbeeld een vaste baan;
 • Enthousiast om te werken en kennis over te dragen aan jongeren;
 • Iemand die energie krijgt om wekelijks bezig te zijn met netwerken op een passende manier binnen het voortgezet onderwijs. 
 • Je kunt goed zelfstandig werken en bent je bewust wat het ondernemerschap inhoudt; met bijbehorende verantwoordelijkheden;
 • Je bent bereid om je kennis, op het gebied van studievaardigheid trainingen, constant uit te breiden.

Heb je interesse in dit unieke concept en wil je graag meer weten kijk dan op onze website voor meer informatie  en klik hier om het filmpje te bekijken. 

Interesse?

Lijkt het je leuk en uitdagend om aan de slag te gaan als trainer voor jouw OnderwijsAdviesBureau Maltha? Stuur dan je CV en korte motivatie naar info@oabmaltha.nl t.n.v. Willem Maltha.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via T: 06-21304643 of via E: info@oabmaltha.nl

Contactformulier