Huiswerkbegeleiding in Bilthoven op Het Nieuwe Lyceum

Sinds 1 september 2006 heeft Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven een Maltha insCool studiepraktijk. Op HNL leer je niet voor school, maar voor het leven. De school stimuleert de ontwikkeling van de leerlingen tot onderzoekende, kritische en betrokken jonge mensen die op hun eigen manier een waardevolle rol gaan spelen in het creëren van een betere wereld.

Over Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven

Lokaal op Het Nieuwe LyceumHet Nieuwe Lyceum is een kleinschalige middelbare school voor gymnasium, atheneum en havo. Wij hebben ruim 1100 leerlingen en 100 personeelsleden: docenten en onderwijsondersteunend personeel. Het Nieuwe Lyceum is een bijzonder neutrale school en staat dus open voor alle leerlingen, met verschillende levensovertuigingen. Wij vinden het vooral belangrijk dat iedereen respect voor elkaar heeft en open staat voor een ander, ook al is die ander misschien anders. Wij bieden onze leerlingen op die manier een veilige school.

Naar de website van Het Nieuwe Lyceum te Bilthoven: www.hetnieuwelyceum.nl

Soorten huiswerkbegeleiding op Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven

De volgende diensten van een Maltha insCool studiepraktijk worden aangeboden op Het Nieuwe Lyceum: huiswerkcoaching, studiecoaching, bijlessen, planlessen, mentoraat en faalangst reductie training.

Meer informatie over huiswerkbegeleiding

Onze huiswerkcoaching Maltha insCool wordt gegeven door gecertificeerde studiecoaches. Iedere dag na school wordt uw leerling effectief gecoacht in het leren en maken van zijn of haar huiswerk.

Onder leiding van de senior studiecoach wordt de studievoortgang van ieder leerling individueel geadministreerd, gecontroleerd, geanalyseerd en gerapporteerd. Deze doeltreffende ACAR-methode vormt de basis van onze studiecoaching.

De studievoortgang van de leerlingen wordt geregistreerd in het leerling volg- en communicatiesysteem inscool.nl. Dit systeem is door ons ontwikkeld en ondersteunt de ACAR-methode. Hierdoor is er altijd actuele informatie beschikbaar voor de studiecoach en de ouders (event. ook de mentor). Leerlingen krijgen zo begeleiding op maat! Ouders en mentoren (op aanvraag) hebben een eigen inlogcode voor het Maltha insCool® systeem. Dagelijks kunnen zij de ontwikkeling van hun kind of leerling bekijken en hierover communiceren.

Om onze leerlingen optimaal te kunnen begeleiden volgt iedere leerling zo snel mogelijk vier planlessen. Door een dagplanning en voorbereidingsschema geen zorgen meer over huiswerk! Het begrijpen, hanteren en inplannen van leer- en maakwerk uit de studiewijzer, agenda en schoolboeken wordt getraind. Studiewijzer, agenda en leerboek worden hierna effectief gebruikt! Daarbij worden overzichtelijke samenvattingen worden geoefend alsook presentaties, werkstukken en boekbesprekingen.

Adres:
Tijdelijk in lokaal 1.58
Jan Steenlaan 38
3723 BV Bilthoven

Inschrijven Routebeschrijving Meer informatie