Huiswerkbegeleiding in Zeist op Het Christelijk Lyceum

Het Christelijk Lyceum Zeist is voor ons een bijzondere school. Onze eerste Maltha insCool studiepraktijk is hier gestart. Wij zitten sinds 01-09-2006 op Het Christelijk Lyceum Zeist waar een heel plezierig schoolklimaat de boventoon voert.

Over Het Christelijk Lyceum in Zeist

Het Christelijk Lyceum Zeist gaat er op de school van uit dat drie basisbehoeften bij het leerproces van belang zijn. Leerlingen hebben behoefte aan:

  • zich veilig te voelen binnen een groep, door positieve contacten met medeleerlingen en docenten, in de omgang en in leersituaties (relatie);
  • te ontdekken dat ze in staat zijn, hun kennis en vaardigheden te vergroten (competentie);
  • te leren om zelfstandig bepaalde taken uit te voeren en te laten zien waartoe ze in staat zijn (autonomie).

Lokaal op het CLZ

Het Christelijk Lyceum Zeist neemt aan dat jonge mensen van nature gemotiveerd zijn om de mogelijkheden die zij hebben te ontwikkelen. Het Christelijk Lyceum Zeist gaat ervan uit dat leerlingen medeverantwoordelijk zijn voor hun eigen ontwikkeling. Individuele verschillen in talenten en leerstijlen vormen een (belangrijk) vertrekpunt in ons onderwijs.

Naar de website van Het Nieuwe Christelijk te Zeist: www.clz.nl

Soorten huiswerkbegeleiding op Het Christelijk Lyceum in Zeist

De volgende diensten van een Maltha insCool studiepraktijk worden aangeboden op Het Christelijk Lyceum Zeist: huiswerkcoaching, studiecoaching, bijlessen, planlessen, mentoraat en faalangst reductie training.

Meer informatie over huiswerkbegeleiding

Onze huiswerkcoaching Maltha insCool wordt gegeven door gecertificeerde studiecoaches. Iedere dag na school wordt uw leerling effectief gecoacht in het leren en maken van zijn of haar huiswerk.

Onder leiding van de senior studiecoach wordt de studievoortgang van ieder leerling individueel geadministreerd, gecontroleerd, geanalyseerd en gerapporteerd. Deze doeltreffende ACAR-methode vormt de basis van onze studiecoaching.

De studievoortgang van de leerlingen wordt geregistreerd in het leerling volg- en communicatiesysteem inscool.nl. Dit systeem is door ons ontwikkeld en ondersteunt de ACAR-methode. Hierdoor is er altijd actuele informatie beschikbaar voor de studiecoach en de ouders (event. ook de mentor). Leerlingen krijgen zo begeleiding op maat! Ouders en mentoren (op aanvraag) hebben een eigen inlogcode voor het Maltha insCool systeem. Dagelijks kunnen zij de ontwikkeling van hun kind of leerling bekijken en hierover communiceren.

Om onze leerlingen optimaal te kunnen begeleiden volgt iedere leerling zo snel mogelijk vier planlessen. Door een dagplanning en voorbereidingsschema geen zorgen meer over huiswerk! Het begrijpen, hanteren en inplannen van leer- en maakwerk uit de studiewijzer, agenda en schoolboeken wordt getraind. Studiewijzer, agenda en leerboek worden hierna effectief gebruikt! Daarbij worden overzichtelijke samenvattingen worden geoefend alsook presentaties, werkstukken en boekbesprekingen.

Adres:
Bij lokaal K01 op de begane grond
Lindenlaan 23
3707 EP Zeist

Inschrijven Routebeschrijving Meer informatie

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.