Het Internationaal Baccalaureaat (IB) is een diploma dat in principe toegang geeft tot het universitair onderwijs in de Westerse wereld (waaronder dus ook Nederland en Vlaanderen) en grote delen van Azië enz. Een universiteit kan nog wel aanvullende eisen stellen, bijvoorbeeld als het gaat om taalkennis of het behalen van bepaalde vakken voor sommige studierichtingen.

Het curriculum van het Internationaal Baccalaureaat

Het IB diploma is te behalen door leerlingen van klas 5 en 6 (11th en 12th grade) uit het voortgezet onderwijs. Het wordt in Nederland gezien als een diploma op vwo-niveau echter dan internationaal inzetbaar. De leerling volgt twee jaar lang zes vakken die hij/zij heeft gekozen uit zes disciplines. Vijf disciplines zijn verplicht, waaronder een moedertaal (A1), een tweede (moeder) taal of vreemde taal, een sociale wetenschap, een natuurwetenschap en wiskunde. Een leerling kiest een extra vak uit een van die disciplines of een artistiek vak. Bij alle vakken ligt de nadruk op het schrijven van essays en het analyseren van probleemstellingen. Daarnaast moet iedere leerling ook het bijvak kennistheorie (Theorie of Knowledge) volgen, een scriptie schrijven (extended essay) en een aantal uren besteden aan kunst, sport en sociale dienstverlening (CAS).

De Maltha werkwijze

De IB-begeleiding wordt continu op maat gesneden met als uitgangspunt de leerling en zijn/haar studiesituatie. Het begeleidingstraject wordt samengesteld op basis van gesprekken met ouders en leerling en naar aanleiding van een zeer uitgebreide testfase. Vervolgens wordt een uitvoerig studieplan opgesteld en gaat de begeleiding van start. Maltha studiecoaching heeft al sinds 1982 ervaren professionals in huis - studiecoaches, vakdocenten, privé-lesdocenten, pedagogen, psychologen - waardoor we de leerling precies die begeleiding kunnen bieden waar specifiek behoefte aan is en dit tot en met highlevel. Uiteraard worden de lessen door native speakers gevoerd.

Tarieven: Op aanvraag.

 

Contact Inschrijven

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.