Oud leerling over Maltha studiecoaching

Op de middelbare school moest ik ontzettend hard werken. Uit angst dat ik iets niet zou weten, bleef ik maar boven de boeken hangen en had ik geen sociaal leven meer. Op een gegeven moment zeiden mijn ouders; ‘Heb je misschien hulp nodig?’ Waarop ik reageerde; ‘Wanneer dan? Ik heb nu al geen extra tijd meer.’ Mijn ouders hebben toch doorgezet en ik MOEST naar Maltha. Ik schrijf ‘moest’, want ik vond het destijds verschrikkelijk.

Benieuwd naar het hele verhaal, klik hier!

"Trots met haar eerste 8,9 voor Wiskunde"

Onze dochter Marieke is 2 maanden geleden begonnen met wiskune bijles in Bilthoven. Marieke wilde een goede start maken dit jaar en voor het eerst in haar school carrière heeft zij een 8,9 gehaald! We merken dat ze super trots is op haar goede cijfers en dat ze met een goed gevoel naar school gaat. Wiskunde was altijd wel een struikelblok voor haar, maar dat is verleden tijd.

Familie Kranen

Regelmaat en planning voor Ronald met dyslexie en ADHD!

Ronald zit al 3 jaar op Maltha studiecoaching. Ronald heeft dyslexie en ADHD en daarom is het belangrijk dat hij regelmaat in zijn leven heeft. We hebben gemerkt dat sinds hij op Maltha studiecoaching zit, hij rust heeft gekregen. Hij heeft zijn eigen persoonlijke studiecoach die hem helpt met zijn planning en leert leren. Deze begeleiding op maat heeft hij nodig en geeft hem ook zelfvertrouwen in het dagelijks leven. Zodra hij thuis komt is zijn huiswerk af en kan hij zich ook ontspannen! Bedankt allemaal voor jullie goede zorg. Karin, moeder van Ronald

Huiswerk leren op je eigen vertrouwde school bij Maltha insCool

Ben is 14 jaar en heeft het syndroom van Asperger en kan moeilijk plannen. Op school wordt er veel van hem gevraagd en moet hij zelfstandig te werk gaan. Gelukkig wordt Ben hierin begeleid bij Maltha insCool met individuele planlessen. Eén keer per week krijgt Ben samen met zijn studiecoach les om te leren plannen. Als ik inlog op inscool.nl zie ik precies wat er in die les is besproken. Wat er goed gaat, waar hij moeite mee heeft en waar wij als ouders op kunnen letten. Zo leer ik Ben ook beter begrijpen!
Esther, moeder van Ben

"Dankzij de beroepskeuzetest eindelijk aan mijn droom studie begonnen"

Dit jaar ben ik begonnen met de studie van mijn dromen! Ik had al een jaar studie psychologie gedaan en was daarna al half begonnen aan economie. Totaal verschillende studies. Ik vond heel veel leuk en wist niet meer wat bij mij paste. Een vriend wees mij op de beroepskeuze test bij de Orthopedagogische Praktijk Maltha. Na de testen en de analyse heb ik de rapportage gekregen, plus een super concreet eindgesprek. Ik doe nu Hotelschool in de stad Maastricht! Ik heb mijn droomstudie gevonden en ga een mooie carrière tegemoet! Sophie, student

"Mijn dochter voelt zich hier thuis"

Onze dochter zit nu 1,5 jaar op studiebegeleiding en ze vind het geweldig. Het is haar tweede thuis geworden. Die sfeer wordt ook zeker waargemaakt in Zeist. In de pauze kletst ze gezellig met haar Maltha vriendinnetjes met een kopje thee en verder kan ze zonder afleiding haar huiswerk maken. Thuis was dat wel anders, de tv stond aan, ze had geen rust, mobieltje naast haar en facebook. Nu merk ik aan haar dat ze met een goed gevoel naar school gaat, thuis komt met prachtige cijfers en ook lekker kan ontspannen als ze thuis is.
Sonja en Berend, ouders van Koosje

Van onzeker naar zelfverzekerde ster!

Krista heeft vorig jaar cito coaching gedaan bij jullie. Krista was voorheen een onzeker meisje wat veel in haar mars had, maar wat er nog uit moest komen. We wisten al dat ze last had van faalangst. Wij hebben ons voor de cito coaching aangemeld bij Maltha en we hebben Krista echt zien opbloeien. Van een onzeker meisje naar een zelfverzekerde ster! Ze heeft geleerd haar spanningen te baas te zijn en ontspannen te beginnen aan een toets. Iets wat haar nu voor altijd zal bij blijven en wat haar dus helpt voor de rest van haar school carrière.
Bedankt, trotse ouders van Krista