oud leerling over Maltha Studiecoaching

Door: Maltha studiecoaching op 2 okt 2014

Elk jaar slagen er vele leerlingen op Maltha Studiecoaching. En zo ook onze onderstaande leerling! Hoe leuk is het om te horen hoe het haar is vergaan op "Maltha" en wat zij nu al heeft bereikt in haar leven. Lees mee....

Op de middelbare school moest ik ontzettend hard werken. Uit angst dat ik iets niet zou weten, bleef ik maar boven de boeken hangen en had ik geen sociaal leven meer. Op een gegeven moment zeiden mijn ouders; ‘Heb je misschien hulp nodig?’ Waarop ik reageerde; ‘Wanneer dan? Ik heb nu al geen extra tijd meer.’ Mijn ouders hebben toch doorgezet en ik MOEST naar Maltha. Ik schrijf ‘moest’, want ik vond het destijds verschrikkelijk. Het enige waar ik aan dacht was, dat ik mijn vriendjes en vriendinnetjes nog minder zou gaan zien.

Direct vanuit school ging ik naar Maltha, waar zij mij hielpen met plannen, begeleiden met huiswerk en het voorbereiden van toetsen, waarna ik dan naar huis mocht. Dan was ik ook echt helemaal klaar, dat was wennen. Ik mocht thuis ook echt niets meer doen. Ik moest op mezelf vertrouwen dat ik klaar was. Dat vond ik echt lastig, want ik had mezelf een totaal verkeerde leermethode aangeleerd. Voorheen was ik maar aan het leren, leren en nog eens leren, uit angst dat ik iets zou overslaan en vergeten. Maltha leerde mij hoofd- en bijzaken te onderscheiden, zij leerden mij hoe ik moest leren. Maltha was dus geen ‘moeten’ meer, maar iets waar ik nu met plezier naartoe ging. Het voelde veilig en vertrouwd.

Ook kwamen zij erachter dat ik misschien wel een verkeerd profiel had gekozen. Dan kon ik leren zolang als ik wilde, maar het ging gewoon moeizaam. Zij vroegen aan mijn ouders of ze mij mochten testen en dat is dan ook gebeurd. Weer een openbaring. Ik was geen ‘alfakindje’, maar een ‘bètakindje’. De heer Maltha schakelde direct. Hij maakte een plan van aanpak en ik moest direct in de zomervakantie beginnen met de vakken die ik vanaf mijn derde jaar VWO niet meer had gevolgd. Mijn vakantie kon ik wel vergeten, maar ik heb het hele jaar privélessen gevolgd bij Maltha en ben GESLAAGD!

Bij Maltha ben ik gaan inzien dat je de docent(e) moet laten zien wat je wél weet. Het allerbelangrijkste is nog dat je niet de docent(e) moet laten zien wat je wel kan, maar juist eerst aan jezelf. Als je niet in jezelf kan geloven, kan een ander dat ook niet. Uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen en je kan pas gelukkig zijn in het leven als je ook trots bent op jezelf én je prestaties. Voorheen was ik dit helemaal niet, maar samen met de studiecoaches ga je een traject tegemoet, waarin je hier naartoe werkt.

Momenteel studeer ik in Rotterdam. Mijn cijfers zijn zo goed, ik durf ze geeneens op papier te zetten. Mijn ouders noemen mij een ‘nerd’.

Een paar jaar geleden had ik elke dag moeite, omdat ik telkens het gevoel had dat ik niets kon. Maltha hielp mij leren om anders te denken en ik kreeg weer plezier in het leren. Mijn zelfvertrouwen was weg, maar nu, mijn eerste studiepunten zijn wel mooi binnen! En bovenal mijn zelfvertrouwen!


bijlesstudiecoaches