Leerproblemen komt vaker voor dan wij denken

Leerproblemen komt vaker voor dan wij denken, vooral bij kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Het is essentieel om leerproblemen snel te herkennen, diagnosticeren en te behandelen. Op deze manier kan een leerachterstand voorkomen worden en voor een kind is het van groot belang dat achterhaald kan worden wat er precies aan de hand is. Op deze manier voelt het kind zich begrepen en kan er actie worden genomen. Maltha Studiecoaching biedt professionele begeleiding voor leerproblemen aan in Nederland.

Leerproblemen op school verhelpen

Welke leerproblemen komen vaak voor?

Welke leerproblemen komen vaak voor in NederlandEr zijn verschillende leerstoornissen die zorgen voor leerproblemen. De meest voorkomende leerstoornissen zijn dyslexie en dyscalculie. Maar er bestaat ook dysgrafie en dyspraxie, deze komen echter minder vaak voor. Maar denk ook eens aan faalangst, ADHD, het Syndroom van Asperger en PDD-nos. Als een kind één of meerdere leerproblemen heeft kan dit leiden tot het niet beheersen van vaardigheden zoals onder andere rekenen, spellen en lezen.

Waar ga je naartoe voor leerproblemen op school?

Veel kinderen hebben wel eens last van leerproblemen op school. Hoe sneller hier actie op wordt ondernomen hoe beter voor het kind. Een huiswerkinstituut kan hierin uitkomst bieden voor een kind. Onder leiding van professionele pedagogen en psychologen wordt er gewerkt aan een oplossing voor het kind. Op deze manier zal het kind ook weer het zelfvertrouwen terug krijgen dat verloren is gegaan.

De essentie is dat wanneer u als ouder denkt dat uw kind leerproblemen heeft op school, dit zo snel mogelijk vast stelt en actie onderneemt.

Onderzoek naar leerproblemen bij Maltha Studiecoaching

Wat kun je doen tegen leerproblemen op schoolOp de afdeling Orthopedagogische Praktijk wordt er onderzocht welk leerprobleem uw kind heeft. Zodra het eventuele leerprobleem is vastgesteld in het onderzoek is het van belang het probleem te onderkennen. Er zijn namelijk genoeg handvatten om leerproblemen tegen te gaan. Bij Maltha Studiecoaching hebben zij hier 34 jaar ervaring mee.

Wilt u graag meer weten over ons onderzoek naar leerproblemen bij de Orthopedagogische Praktijk Maltha, klik hier.

Hulp bij leerproblemen

Bij Maltha Studiecoaching helpen ze zowel basisschool als middelbare school leerlingen bij leerproblemen. Op school is er namelijk niet altijd de aandacht voor leerlingen met een leerprobleem. Op Maltha Studiecoaching zijn er professionele psychologen en pedagogen die ervoor zorgen dat uw kind geen achterstand heeft en mee kan komen in de klas.

De leerling begrijpt ook door de professionele begeleiding hoe hij of zij de dingen moet aanpakken op school. De leerlingen krijgen handvatten en tools die ze kunnen gebruiken. Mocht u nu meer informatie willen over hulp bij leerproblemen, kijk dan eens hier:

 

Tarieven Contact Inschrijven

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.