Huiswerkklas te Bilthoven, Utrecht en Zeist

ACAR-methode

Onder leiding van de studiecoach wordt de studievoortgang van de leerling individueel geadministreerd, gecontroleerd, geanalyseerd en gerapporteerd. Deze doeltreffende ACAR-methode vormt de basis van de huiswerkbegeleiding.

Leerling volg- en communicatiesysteem

De studievoortgang van de leerlingen wordt geregistreerd in het leerling volg- en communicatiesysteem www.inscool.nl. Dit systeem is door ons ontwikkeld en ondersteunt de ACAR-methode. Hierdoor is er altijd actuele informatie beschikbaar voor de studiecoach én de ouders.

Ouders hebben een eigen inlogcode voor het leerling volg- en communicatiesysteem. Dagelijks kunt u de ontwikkeling van uw zoon of dochter bekijken en hierover communiceren.

Rol van de ouders

Bij deze vorm van huiswerkbegeleiding is een actieve rol van de ouders vereist. U krijgt dagelijks een korte update waarna u de vervolgactie al dan niet zult moeten initiëren. De rapportage is dus van belang zodat u weet wat zoon of dochter nog zou moeten doen.

Planlessen

Om onze leerlingen optimaal te kunnen begeleiden volgt iedere leerling zo snel mogelijk vier planlessen. Door een dagplanning en voorbereidingsschema geen zorgen meer over huiswerk maar effectief weten te plannen!

Het begrijpen, hanteren en inplannen van leer- en maakwerk uit de studiewijzer, agenda en schoolboeken wordt getraind. Studiewijzer, agenda en leerboek worden hierna effectief gebruikt! Daarbij worden overzichtelijke samenvattingen geoefend alsook presentaties, werkstukken en boekbesprekingen.

Voor wie

Leerlingen die meer structuur, motivatie en zekerheid nodig hebben bij het maken en leren van hun huiswerk. Door de huiswerkClass krijgen onze leerlingen meer zelfvertrouwen, zekerheid als het gaat om schoolwerk en ontstaat er een vast ritme van leren.

Wanneer

Iedere maandag tot en met vrijdag van 15:00 tot 18:00 uur. U kunt uw zoon/ dochter al vanaf 1 middag per week aanmelden voor de HuiswerkClass. Tijdens de schoolvakanties is de huiswerkClass gesloten.
 

Tarieven Contact Inschrijven

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.