Bijles Scheikunde

Leer de wereld van structuurformules en reactievergelijkingen beter kennen door Maltha bijles scheikunde. Werk aan je scheikundig inzicht in je eigen tempo op een bij jou passende manier!

Klik hier en schrijf je nu in voor bijles Scheikunde.

Bijles Scheikunde

Het vak scheikunde heeft als doel scheikundige kennis te verwerven in een wisselwerking tussen theorie en practicum. Tijdens de bijlessen scheikunde worden onderwerpen als zuren en basen, organische stoffen en materialen, reacties en stroom intensief besproken en uitgedrukt in formules.

Bijles Scheikunde competenties voor VMBO, HAVO en VWO

Voor het vak scheikunde is het vooral belangrijk om wiskundig inzicht te koppelen aan scheikundige formules en vergelijkingen. Een combinatie van competenties als cijfermatig inzicht, begrijpend lezen en begripkennis van scheikundige analyses is van belang op zowel het VMBO, de HAVO en het VWO.

Op het VMBO wordt een combinatie gegeven van scheikunde en natuurkunde genaamd Nask 1 en Nask 2. Voor deze leerlingen wordt een combinatie bijles aangeboden.

Bijles ScheikundeAanpak bijles Scheikunde

Tijdens een bijles voor scheikunde ligt de nadruk op zowel kennis van scheikundige begrippen en grootheden als op het verkrijgen van cijfermatig inzicht. Door middel van het oefenen met denkvragen en scheikundige vergelijkingen wordt de stof besproken, geoefend en beheersbaar gemaakt. De stof wordt ook begrijpelijk en relevanter voor de leerling gemaakt door deze te koppelen aan gebeurtenissen uit het dagelijks leven.

Verschillende studievaardigheden worden hierbij gestimuleerd op VMBO, HAVO en VWO niveau. Een voorbeeld hiervan zijn begrippen- en formulelijsten maken, schematisch samenvatten en het stapsgewijs leren oplossen van scheikunde vergelijkingen.

Bijlesdocent Scheikunde

Onze bijlesdocenten scheikunde worden allemaal gescreend door Maltha studiecoaching. Dit zijn voornamelijk Bachelor en Master studenten die goed op de hoogte zijn van de actuele leerstof op VMBO, HAVO en VWO niveau. 

Doordat het leeftijdsverschil niet groot is tussen bijlesdocent en leerling wordt de belevingswereld van uw zoon of dochter snel begrepen. Hierdoor ontstaat een goede communicatie en dit komt ten goede aan de kennisoverdracht en van het resultaat van de bijles Scheikunde.

 

Tarieven Contact Inschrijven

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.