Bijles Maatschappijleer

Leer het politieke landschap kennen met een Maltha bijles Maatschappijleer. Politiek en maatschappelijk begrip verbeteren in je eigen tempo op een bij jou passende manier!

Klik hier en schrijf je nu in voor bijles Maatschappijleer. 

Bijles Maatschappijleer

Het vak maatschappijleer heeft als doel maatschappelijke en politieke ontwikkelen kritisch te bestuderen in het licht van hedendaagse ontwikkelingen. Tijdens de maatschappijleer bijlessen worden actualiteiten bekeken en beoordeeld met gebruik van begrippen zoals massamedia, inburgering, het politieke landschap en ontwikkelingsamenwerking.

Bijles Maatschappijleer

Bijles Maatschappijleer voor VMBO, HAVO en VWO

Voor het vak maatschappijleer is het vooral belangrijk voor leerlingen om maatschappelijke verschijnselen te verklaren vanuit sociaal-culturele, sociaaleconomische en politiek-juridische invalshoeken. De eigen leefomgeving speelt hierin een belangrijke rol op zowel het VMBO, de HAVO en het VWO.

De leerling moet theoretische kennis kunnen koppelen aan artikelen uit de krant en ook werkstukken kunnen schrijven waarbij de maatschappelijke begrippen toegepast en verklaard worden.

Aanpak bijles Maatschappijleer

Tijdens een bijles voor maatschappijleer ligt de nadruk op zowel kennis van begrippen als op het verkrijgen van inzicht. Door middel van het oefenen met denkvragen en kernvragen wordt de stof besproken en beheersbaar gemaakt. De stof van het vak maatschappijleer wordt ook herhaaldelijk toegepast op gebeurtenissen uit het dagelijks leven.

Bijlesdocent Maatschappijleer

Onze bijlesdocenten maatschappijleer worden allemaal gescreend. Dit zijn voornamelijk zowel Bachelor als Master studenten die goed op de hoogte zijn van de actuele leerstof van het vak maatschappijleer.

Doordat het leeftijdsverschil niet groot is tussen bijlesdocent en leerling wordt uw zoon of dochter snel begrepen. Hierdoor ontstaat een goede communicatie en dit komt ten goede aan de kennisoverdracht en van het resultaat van de bijles Maatschappijleer.

 

Tarieven Contact Inschrijven

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.