Voor cliënten uit geheel Nederland

U heeft als ouders al enige tijd het gevoel dat uw schoolgaande kind niet "lekker in zijn of haar vel zit" maar krijgt er niet de vinger achter wat er precies speelt. Ook de omgeving, zoals de school bijvoorbeeld, herkent niet wat u voelt. Wij krijgen dit soort situaties regelmatig te horen en weten in 95% van de situaties duidelijke handvatten te geven waar een ieder verder mee kan.

Waarom kiezen voor de Orthopedagogische Praktijk Maltha?

Maltha studiecoaching is opgericht op 1 april 1982 en is daarmee één van de oudste, zo niet de oudste, in haar branche. Door keuzes binnen haar kwaliteitsterreinen en het in vaste dienst hebben van medewerk(st)ers, in diverse vakdisciplines met een zeer lange staat van dienst, is Maltha studiecoaching dan ook één van de meest gerenommeerde in haar branche. Tevens heeft Maltha studiecoaching zich van meet af aan toegelegd op leer-, studie- en motivatieproblemen. Hierdoor heeft Maltha studiecoaching zowel wetenschappelijke- als praktische knowhow om ouders en scholieren/studenten met hun problemen, praktisch, te kunnen helpen.

Orthopedagogische Praktijk MalthaHet orthopedagogische traject in het kort

  • Anamnese wordt opgestuurd en volledig ingevuld geretourneerd;
  • Anamnese wordt intern doorgenomen en besproken;
  • 1e dag intakegesprek volgt samen met uw zoon of dochter;
  • Diezelfde dag wordt begonnen met diverse testen;
  • Overnachting, indien nodig, in de nabije omgeving van Bilthoven;
  • 2e dag testen en onderzoeken en een slotgesprek met ouder(s) en kind waarin tevens een afspraak wordt gemaakt voor de bespreking van de resultaten;
  • Na circa drie weken volgt de eindbespreking waarin het verslag en de "gebruiksaanwijzing" wordt toegelicht en overhandigd.

Een verhaal van een cliënt, moeder van Ronald, 1-HAVO leerling

"Vrienden van ons hadden het over de "studiegoeroes" bij Maltha studiecoaching in Bilthoven. Wij wonen zelf in Groningen. Na jarenlang tobben met onze zoon Ronald viel alles op zijn plaats. Na een intakegesprek zag men al snel in welke hoek ze de problematiek moesten zoeken. Na intern overleg werd er diezelfde dag nog door de Orthopedagogische Praktijk een begin gemaakt met een aantal onderzoeken. Binnen twee dagen had men alle onderzoeken gedaan en binnen drie weken zaten we er weer voor het afrondend gesprek. Hieruit kwam naar voren dat de talige capaciteiten van Ronald beter ontwikkeld zijn dan de meer handelingsgerichte capaciteiten. Dit verklaarde voor ons heel veel over het gedrag van Ronald in de afgelopen jaren en gaf mij eindelijk gelijk! Tevens kregen wij een rapportage mee in de vorm van een gebruiksaanwijzing voor Ronald. Praktische aanwijzingen voor ons als ouders, de docenten, zijn voetbalcoach en de orthopedagoge in de buurt. Na iedereen geïnformeerd te hebben en gebruik te maken van Maltha online studiecoaching voor het verbeteren van zijn studiemethodieken, zagen wij binnen een aantal weken al een heel ander kind. Het gaat nu goed met Ronald en we zijn de Maltha "studiegoeroes" ontzettend dankbaar!"

Maltha studiecoaching en haar Orthopedagogische PraktijkWat kunnen wij voor u betekenen?

U heeft als ouders al enige tijd het gevoel dat uw schoolgaande kind niet "lekker in zijn of haar vel zit" maar krijgt er niet de vinger achter wat er eigenlijk speelt. Wij krijgen dit soort situaties dagelijks te horen en weten 95% van de situaties duidelijke handvatten te geven waar een ieder mee verder kan. Een vorm van of een mate van bijvoorbeeld dyslexie is voor velen een soort van handicap. Prima, maar dat wil niet zeggen dat de doelstellingen in het leven niet bereikt kunnen worden. Een kind moet leren hoe hij of zij hier het beste mee kan omgaan, wat ook geldt voor de diverse partijen die met het kind te maken hebben. U als ouders, docenten en derden moeten begrijpen wat er speelt en waar u, praktisch, rekening mee moet houden. Wij helpen dagelijks schoolgaande kinderen, studenten en hun ouders om duidelijkheid te krijgen en hoe hier mee om te gaan.

Is dit voor iedereen uit heel Nederland mogelijk?

Ja, wij kunnen in meestal twee, uiterlijk drie dagen een volledig beeld maken van de problematiek en een gebruiksaanwijzing samenstellen. Wij hebben in de directe omgeving diverse mogelijkheden om te overnachten en proberen alles in twee dagen te regelen. Mocht dit niet lukken dan zal er een vervolgafspraak moeten worden gemaakt. Ook dit doen wij in zeer betrekkelijk korte tijd. Hierna volgt intern beraad en wordt de "gebruiksaanwijzing" geschreven. De "gebruiksaanwijzing" moet voor alle partijen praktische handvatten geven om met de persoon in kwestie goed te kunnen werken waardoor het schoolgaande kind veel beter in zijn of haar vel komt te zitten en dus zijn of haar vermogen beter kan gebruiken.

Waar zitten wij?

Maltha studiecoaching te Bilthoven, nabij Utrecht, ligt uitermate centraal in Nederland en is naast het wegennet ook goed bereikbaar via het openbaar vervoer.

Hoe maak ik contact?

Drs. Maaike Dik is degene die met haar assistenten de gesprekken en onderzoeken uitvoert. Onze GZ-psycholoog Anja Albrecht, is degene die, indien nodig, de verklaring afgeeft in samenspraak met haar collega's.

 

Tarieven Contact Inschrijven

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.