Onderzoek naar executieve functies

Het onderzoek naar executieve functies richt zich vooral op het werkgeheugen, plannen en organiseren, redeneren (logisch nadenken), concentratie, aandacht en initiatief nemen. Ook oplossingsvaardigheden, emotieregulatie en flexibiliteit behoren tot het onderzoek naar executieve functies. Executieve functies zijn denkprocessen die nodig zijn voor doelgericht, efficiënt en sociaal aangepast gedrag. Dit onderzoek wordt onder andere ingezet als er een vermoeden is bij ADHD, autisme spectrum stoornissen (ASS) of een leerstoornis en is voor jongeren van 5 tot 18 jaar.

Wat houdt het onderzoek naar executieve functies in?

  • Het onderzoek richt zich vooral op het werkgeheugen, concentratie/aandacht, redeneren/logisch nadenken en ruimtelijk inzicht
  • Ook brengen wij in kaart hoe het zit met plannen en organisatie, ordelijkheid en netheid, impulsbeheersing, oplossingsvaardigheden en taken afmaken
  • We brengen de sterke en zwakke punten in kaart van uw kind. Sterke punten kunnen bijvoorbeeld zijn: goed aandacht erbij kunnen houden, juiste impuls controle en doorzetten wanneer iets moeilijk is. Bij zwakke punten kunt u denken aan bijvoorbeeld: frustratie/boosheid, lukt niet om dingen te onthouden, moeite met het werk in te plannen of er aan te beginnen.

De werkwijze bij ons onderzoek naar executieve functies

Een onderzoek naar executieve functies bepalen zeker ook je schoolsuccessen. Wellicht wel meer dan je intelligentie, wat komt doordat executieve functies je gedrag en het leren beïnvloeden. Het komt vooral voor in nieuwe situaties en minder in situaties die al bekender zijn. Aangezien school vaak elke dag iets nieuws is, zijn executieve functies zo belangrijk.

Wij brengen nadat het onderzoek heeft plaatsgevonden, helder in kaart welke executieve functies zwak zijn en welke sterk bij uw kind. Aan de hand daarvan kan een vervolgplan worden opgesteld, welke aansluit bij uw kind.

Wie geeft het onderzoek naar executieve functies?

De onderzoeken worden afgenomen in onze Orthopedagogische Praktijk Maltha. Wij werken uitsluitend met orthopedagogen en kinder- en jeugdpsychologen. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat uw kind zich op zijn/haar gemak voelt.

 

Inschrijven

Onderzoek naar executieve functies
  • Vanaf €275,00
  • Voor wie - 5 tot 18 jaar
  • Duur afname - ongeveer 2 uur
Bilthoven
030-2293579 (optie 2)
info@malthastudiecoaching.nl
Inschrijven
Onze overige onderzoeken
Waarom kiezen voor Maltha?
  • Al 40 jaar kwaliteit
  • Orthopedagogen en psychologen in dienst
  • Op maat & flexibel
  • Direct starten, indien gewenst
Ik wil meer informatie