Onze groepstrainingen zijn bedoelt om leerlingen in een aantal lessen intensief te helpen bij het aanleren van bepaalde vaardigheden die ze nodig hebben om goed te presteren tijdens hun schoolcarrière en daarna. Hieronder vindt u de diverse trainingen:

Plantraining

Een veel gehoord specifiek probleem is de moeite die leerlingen hebben om hun huiswerk en vooral toetsen goed in te plannen. In de plantraining leren leerlingen om zelfstandig en efficiënt hun huiswerk, maar vooral ook hun toetsen in te plannen. De training bestaat uit vier lessen van één uur voor groepen van minimaal 6 leerlingen. De training wordt gegeven door één van onze vaste teamleden. Naast de lessen krijgen deze leerlingen toegang tot de digitale studievaardigheidstrainingen die zij 24/7 kunnen raadplegen.

Studievaardigheden

Leerlingen lopen op verschillende momenten in hun schoolcarrière tegen problemen aan die te maken hebben met studeren. Om de leerlingen die moeite hebben met verschillende studievaardigheden te helpen bieden wij een studievaardigheidstraining aan. De training helpt leerlingen in intensieve groepslessen om zelfstandig en effectief om te gaan met hun schoolwerk. In deze training komen onderdelen aan bod zoals planning, samenvatten, effectief leren, mindmappen, het maken van toetsen, maar ook hoe nu eigenlijk je geheugen werkt en hoe je jouw concentratie kunt verbeteren. De training is op maat gemaakt voor alle leerfasen (brugklas, 2e en 3e klas, tweede fase en het examenjaar). De training bestaat uit vijf lessen van één uur in groepen van minimaal 6 leerlingen en wordt gegeven door één van onze vaste teamleden.

Faalangst reductie training

Voor leerlingen die veel hinder ondervinden van stress of faalangst is er de faalangst reductie training. Deze training geeft handvatten om te leren omgaan met faalangst en stress, zodat leerlingen minder last hebben van zenuwen en negatieve gedachtes. Wij zorgen ervoor dat leerlingen beter en evenwichtiger kunnen omgaan met faalangst en beter kunnen presteren op de momenten dat het moet. Deze training bestaat uit tien lessen van een uur in een groep van minimaal 6 leerlingen en wordt gegeven door één van onze vaste teamleden.

Toetsstresstraining

De toetsstresstraining is vergelijkbaar met de examenstresstraining, maar gericht op de andere leerjaren dan het examenjaar. In deze toetsstresstraining leren leerlingen om te gaan met angst en stress rondom het leren en maken van toetsen in hun eigen leerjaar. Ook deze training bestaat uit vijf lessen van een uur voor groepen van minimaal 6 leerlingen en wordt gegeven door één van onze vaste teamleden.

Talentontwikkeling / motivatietraining

Talent ontwikkeling staat in deze training centraal, waardoor motivatie, doorzettingsvermogen, karaktereigenschappen, drive naar voren komen. Waardoor een andere mindset ontstaat. Het is dan alleen nog een kwestie van doe ik het wel of doe ik het niet. Deze training bestaat uit vier lessen van een uur voor groepen van minimaal 6 leerlingen en wordt gegeven door één van onze vaste teamleden.

Alle bovenstaande trainingen worden zowel op scholen als op onze eigen vestigingen gegeven. Hieronder kunt u zich inschrijven voor de trainingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat: 030-2293579 (optie 2). Wilt u graag meer informatie over de tarieven, klik hier.

Tevens bieden wij The Brain aAtivators trainingen aan. Deze trainingen worden uitgebreid met praktisch toepassen van de theorie d.m.v. fun en bewegen. Lees hier meer.

Meer informatie? 

Laat hieronder uw
telefoonnummer
achter.* = verplicht