Intelligentieonderzoek voor uw kind

Intelligentieonderzoek voor uw kind

Door: Maltha studiecoaching op 9 dec 2021

Er zijn vele omschrijvingen van intelligentie bij een kind. Het heeft onder andere te maken met wat het kind allemaal kan, weet en hoe gemakkelijk je dingen kunt leren. Het zegt ook iets over hoe logisch je kan nadenken en hoe je de wereld begrijpt. Maar ook hoe je omgaat in verschillende situaties.

Als bovenstaande genoemde soms niet vanzelf gaat of er meer moeite voor gedaan moet worden, kun je je dingen gaan afvragen. Zit mijn kind bijvoorbeeld wel op het goede onderwijsniveau? Of wat kan mijn kind eigenlijk allemaal? Of misschien heeft u het gevoel dat uw kind wordt overschat of onderschat. En welke sterke en minder sterke kanten heeft mijn kind? Allemaal terechte vragen waarbij een intelligentieonderzoek u kunt helpen antwoorden te krijgen op uw vragen. 

Wie zijn wij?

Onze Orthopedagogische Praktijk Maltha bestaat al 40 jaar en is gespecialiseerd in onderzoeken en testen bij kinderen vanaf 3 jaar t/m Master. Bij ons kunt u terecht met elke hulpvraag en begeleiden wij uw kind verder als u dat wil, dan alleen het onderzoek doen. Wij geven prachtische handvatten aan zowel u, de school en voor wie het nog meer nodig heeft als uw kind een intelligentieonderzoek hier heeft gedaan.

Heeft uw kind behoefte aan begeleiding daarna, dan bieden wij onze specialistische begeleiding aan. Onze orthopedagogen en kinder- en jeugdpsychologen staan voor u en uw kind klaar. 

Wat houdt een intelligentieonderzoek in?

Een intelligentieonderzoek richt zich vooral op cognitieve vaardigheden. U komt doormiddel van het intelligentieonderzoek te weten wat de sterke kanten van uw kind zijn en met welke vaardigheden uw kind nog wat meer moeite mee heeft. Grote verschillen in sterke kanten en vaardigheden die nog meer ontwikkelt moeten worden kunnen zorgen voor: faalangst, laag zelfbeeld en onzekerheid. 

Het doel van een intelligentieonderzoek is om te achterhalen waar de knelpunten zitten en wat voorkomen kan worden in de toekomst. Wij helpen u en uw kind graag verder!

Stel hier uw vraag

De werkwijze bij een intelligentieonderzoek

  • We beginnen met een intakegesprek met de ouders waarbij we kijken wat de hulpvraag is van u en uw kind
  • Hierna volgt het onderzoek. Uw kind komt voor 1 of 2 dagdelen naar de vestiging
  • Ons intelligentieonderzoek geeft een breed beeld van het cognitief functioneren
  • Tijdens het intelligentieonderzoek wordt genoteert wat uw kind laat zien met betrekking tot werkhoudeing, motivatie en persoonlijke kenmerken
  • Alle onderzoekgegevens worden verwerkt in het verslag
  • Daarna volgt een adviesgesprek met u. De uitkomst van het intelligentieonderzoek wordt uitvoerig besproken en u krijgt bruikbare handvatten. Deze worden tevens uitgelegd en onderbouwd. Daarnaast worden de vervolgstappen besproken, mocht u dat willen
  • Een intelligentieonderzoek kan ook onderdeel zijn van een uitgebreider onderzoek, bijvoorbeeld dyslexie onderzoek

Wat kunt u doen als ouder?

Heeft u het idee dat uw kind niet op het juiste onderwijsniveau zit. Of wordt uw kind onderschat op school? Of vraagt u zich af wat de sterke kanten zijn van uw kind? Neem dan contact op met onze Orthopedagogische Prakijk Maltha voor meer informatie over een intelligentieonderzoek. Wij kunnen u meer informatie verschaffen en u helpen met uw hulpvraag. Wij hebben onze hoofdvestiging in Bilthoven (nabij Utrecht) in het midden van Nederland. U kunt ons bereiken op 030-229 35 79 of stel hier uw vraag. Binnen 1 dag wordt uw vraag beantwoord!

 

Inschrijven intelligentieonderzoek


Intelligentieonderzoek
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht