Schoolachterstanden bijwerken in de meivakantie

Schoolachterstanden bijwerken in de vakantie

Door: Maltha studiecoaching op 22 apr 2020

De meivakantie is begonnen! En juist nu is het zo belangrijk om je studieritme te blijven behouden en schoolachterstanden weg te werken. Gebruik de meivakantie slim om straks het schooljaar goed af te sluiten en door te gaan naar de volgende klas. In dit blog geven wij tips en tricks voor jou om goed aan de slag te gaan in de meivakantie met je schoolwerk.

Maak een planning voor de meivakantie

Breng allereerst in kaart welke vakken niet goed gaan en welke vakken zorgen voor een achterstand. Ga nu aan de slag om een planning te maken van deze vakken en natuurlijk ook nog van je huidige vakken, want zoals hierboven gezegd; het behouden van je studieritme is ook belangrijk. Breng duidelijk in kaart welke onderwerpen niet goed gaan van de bepaalde vakken en ga hier extra mee oefenen. Maak een planning voor de gehele meivakantie en doe steeds kleine stukken per vak. Ga niet alles in 1 keer doen.
Breng dus eerst alles eens rustig in kaart en maak daarna de planning. Bekijk hier het YouTube filmpje over “hoe maak je een goede planning”

Online bijles om achterstanden te voorkomen

Misschien lukt het je niet om thuis alleen de achterstanden bij te werken en heb je extra hulp nodig. Kijk eens of online bijles iets voor jou kan zijn. Samen met je bijlesdocent kijken jullie waar de knelpunten liggen, hoe je deze kan verbeteren en hoe je de achterstanden kan bijwerken voor dat vak. De meivakantie kan je gebruiken om je aan te melden voor online bijles. Wij van Maltha studiecoaching zijn 7 dagen in de week open en helpen je graag!

Online huiswerkcoaching om achterstanden te voorkomen

Het klinkt allemaal heel makkelijk; werk je schoolachterstanden bij in de meivakantie. Maar waar moet je beginnen? Hoe maak je een goede planning? Hoe leer je het beste voor een vak? En waar moet je nu beginnen. Wij weten als geen ander hoe lastig het kan zijn om thuis aan de slag te gaan met je huiswerk. Helemaal nu je ook online school krijgt. Structuur, studieritme en planning zijn dan lastig om zelf mee aan de slag te gaan. Wij snappen dat en daarom bieden wij vanaf 3 dagen online huiswerkcoaching aan. Samen met je studiecoach maak je een plan van aanpak en helpen wij je stap voor stap je achterstanden bij te werken, studieritme te creëren en structuur te brengen in je schoolwerk. Je hoeft het niet alleen te doen!

Psst....wist je dat wij de gehele zomer open zijn!

 

Misschien zijn deze artikelen ook interessant voor jou


schoolachterstandvakantieachterstandenbijwerkenstudieritmevakantie
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling


* = verplicht