Last minute examen tips voor jou en u als ouder!

Last minute examen tips voor jou en u als ouder!

Door: Maltha studiecoaching op 8 mei 2019

Morgen is het zover, een spannende periode waar je hard voor hebt gewerkt en nog steeds! Zeker, het is spannend, maar ook leuk, vergeet dat niet. Je sluit straks een periode af, namelijk de middelbare school. Wij geven jou en u als ouder nog graag wat last minute tips om ontspannend het eindexamen in te gaan.

Ontspan!

Als het goed is heb je je goed weten voor te bereiden op de examens die komen gaan, dat moet je al een vertrouwen geven. Een examen maken vraagt zeker wat energie. Zorg ervoor dat je niet nog de gehele stof gaat doornemen voor je examen van morgen. Lees je samenvatting goed door en misschien nog een oefenexamen en neem te stof door waar je extra moeite hee hebt. Vertrouw op jezelf dat je de stof goed kent! Het is belangrijk dat je je kan ontspannen in deze drukke periode. Ga bijvoorbeeld even sporten of haal een frisse neus in de buitenlucht en ga niet te laat naar bed. Zorg dat je morgenochtend fris kan starten aan je examen.

Zorg voor rust in het huis

Zoals hierboven al is gezegd vraagt het veel energie van uw kind, de examens. Daarom is rust in huis zo belangrijk. Probeer als het kan stoorzenders te verplaatsen of weg te nemen. Het jongere broertje of zusje kan wellicht even ergens anders spelen tijdens de studie-uren. Rust betekent ook dat uw kind aan een opgeruimd bureau studeert, ook dit zorgt voor rust in het hoofd.

Een black-out ? Echt niet.

Het zal je wellicht gebeuren straks, een black-out. Je weet het gewoon even niet meer en wat nu? Blijf rustig! Het is namelijk echt niet zo dat je opeens alles bent vergeten. In ons blog: “Tips om geen black-out te krijgen”, vertellen wij hier meer over.

Gezonde voeding

We hebben al eerder gelezen dat niet te laat naar bed gaan je kan helpen bij het fit voelen. Maar ook gezond eten kan zeker helpen. Eet misschien de avond voor je examen geen zware maaltijd. Eet een vis, dit is goed voor je hersenen en ook bladgroentes. Zorg ook dat je niet zonder ontbijt de deur uit gaat om je examen te maken! Een knorrende maag tijdens het maken van je examen leidt alleen maar af. En probeer ook als het lukt dat blikje cola te laten staan even een gezonde smoothie te maken voor jezelf, een echte brain boost!

Wij hopen dat jij en u ontspannen deze periode in kunnen gaan en met goed vertrouwen. You can do it!

En mocht je nog tips hebben voor andere mede-eindexamers, let us know, toi toi toi.

 

Misschien zijn deze artikelen ook interessant:


eindexamenexamenblackout
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling


* = verplicht