Een studie nanny/coach aan huis? Wat doet zij?

Een studie nanny/coach aan huis? Wat doet zij?

Door: Maltha studiecoaching op 11 jul 2018

Wil je dat je kind klaar is voor de toekomst? Vind je het ook belangrijk dat je kind leert hoe het slimmer en beter kan plannen en leert hoe verschillende leermethodieken toe te passen en wil je dat gewoon thuis? Dan is is studie nanny/coach iets voor jouw kind(eren).

Studie Nanny/Coach at Home verzorgt professionele studiebegeleiding aan huis voor kinderen uit groep 5 t/m het examenjaar van de middelbare school. De studiebegeleiding is gericht op het “leren leren”.

Hoe ziet de middag van een basisscholier eruit?

• We starten met een kringgesprek:
Ontspannen met een koekje en een kopje thee bespreken hoe de dag op school is geweest. De Studie Nanny/Coach vertelt wat ze vandaag gaan doen en welke leerdoelen daarbij horen.
• Huiswerkclub:
Het is niet altijd leuk, maar het moet toch gebeuren. Even een half uurtje aan de slag met het huiswerk! Voor groep 7 & 8 leerlingen staat ook de online voorbereidende brugklastraining, gericht op het leren leren en naar de brugklas gaan, op het programma.
• Tenslotte een funworkshop:
Na de huiswerkclub staat de funworkshop op het programma. Deze staat altijd in het teken van een thema, zoals planning of leren concentreren. Eventuele cognitieve leer emoties worden hier omgevormd naar positieve emoties. Kinderen voelen de funworkshops niet als leren maar als ontspanning.
• Ontspanning:
Aan het eind van de middag kunnen de kinderen vrij ontspannen. Ze mogen lekker samen een spelletje gaan doen, het liefst passend binnen het thema van die dag!

Hoe ziet de middag van een middelbare scholier eruit?

Uw kind gaat tijdens deze middag zelf aan de slag met het huiswerk voor de volgende dag en het leerwerk voor de toetsen van de komende week. Daarbij wordt uw kind ‘on the job’ gecoacht door de Studie Nanny/Coach. De Studie Nanny/Coach besteedt aandacht aan verschillende studiemethodieken en studievaardigheden, zoals de planning, mindmappen en het maken van zijn eigen proefrepetitie. Onze Studie Nanny/Coach levert maatwerk en houdt rekening met de behoefte van uw kind.

 


studienannycoachaanhuisleermethodieken
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht