Hoe werk ik met een schoolagenda?

Hoe werk ik met een schoolagenda?

Door: Maltha studiecoaching op 16 jun 2015

Magister is de beste uitvinding ooit! Althans dat zullen de meeste leerlingen zeggen. Middelbare schollieren hoeven zich helemaal niet meer druk te maken over hun huiswerk want het wordt allemaal keurig en netjes bijgehouden door hun eigen docenten.

Daarnaast vult school automatisch de belangrijkste gebeurtenissen ook nog in! In andere woorden leerlingen hoeven het zelf niet meer bij te houden. Alles kun je terug zien op je laptop of nog beter op je telefoon. Heerlijk natuurlijk, maar niet altijd handig.

Leerlingen hebben vaak geen idee meer van de hoeveelheid huiswerk die ze moeten doen. Vaak zie je alleen de dag van morgen en mis je bijvoorbeeld dat je drie dagen later een grote opdracht moet inleveren waarvan het slim was om daar op tijd mee te beginnen. Je heb niet door dat er een repetitie aan zit te komen of nog beter dat je over 1 week vakantie hebt. Kortom je loopt zo nu en dan best wel achter de feiten aan.

Waarom zou je met een schoolagenda werken

- Je houd je eigen huiswerk bij, dus je houd in je achterhoofd hoeveel huiswerk je hebt.
- Je bent voorbereid op grote opdrachten en repetities, in een agenda zie je ze “aankomen” dus kun je op tijd beginnen.
- Je kunt je weken af tellen tot de vakantie! Tot je verjaardag! Of dat leuke weekend! Je kunt de verjaardag van je familie en vrienden bijhouden, zo ben je nooit te laat en hoef je niet te wachten op je Facebook alert.
- Je kunt je vrienden er in laten schijven. Mijn agenda was ook mijn vriendenboek, lieve berichtjes kunnen herlezen is altijd leuk!
- Je houd je afsprak buiten de les beter bij, dus je vergeet nooit meer een afspraak met een docent (mooi, kunnen zij ook niet boos op je worden) en je maakt ook geen dubbele afspraken met vrienden meer!

Tips voor het gebruik van je agenda

- Zorg dat er genoeg ruimte is om je huiswerk in op te schrijven (per dag minstens 9 lijntjes), een weekagenda is overzichtelijker dan een dagagenda
- Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat het weekend ook ruimte heeft anders kun je niets leuks inplannen.
- Zorg dat de agenda stevig is en een leuk thema heeft, hij moet een heel jaar mee!
- Schrijf je huiswerk op voor de dag dat je het huiswerk af moet hebben.
- Schrijf je huiswerk duidelijk en met afkortingen zodat het overzichtelijk blijft (per vak en huiswerk type een andere afkorting gebruiken).
- Leg altijd je agenda op tafel zodat je die snel kunt pakken als de docent iets opgeeft.
- Gebruik kleuren om het overzichtelijk te maken, wat is een toets? Wat is al af? Waar gaat veel tijd inzitten?
- En het alle belangrijkste gebruik je agenda ook voor leuke dingen, feestjes, wedstrijden, persoonlijke woordjes zo zorg je ervoor dat het niet erg is om je agenda te pakken!


schoolagendamagister
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht