Hoe kan je je het beste concentreren op school?

Concentreren op school

Door: Maltha studiecoaching op 19 nov 2014

Je herkent het vast.. de docent is aan het uitleggen en jij kan alleen maar denken aan wat je straks gaat doen. Met vrienden afspreken, de hond uitlaten of nog even snel een boodschap doen. Je concentratie zakt steeds verder weg in de les. Aan het eind van de les heb je gemist wat het huiswerk is. Hoe kan je er nou voor zorgen dat je tijdens de les geconcentreerd blijft? Hier onder een aantal handige tips.

Plek in de klas

Zorg dat je op een plek in de klas zit waar je je goed kan concentreren. Meestal is het onrustig bij het raam en bij de deur, je hoort geluiden of ziet mensen langs lopen. Je bent dan snel geneigd om even naar buiten te kijken of te luisteren naar wat er gezegd wordt. Soms is het fijn om helemaal vooraan in de klas te zitten, maar als er veel leerlingen naar de docent lopen om vragen te stellen wordt dat onrustig. Vind een plek die vrij vooraan is, en niet bij een raam of deur. 

Actieve houding

Doe actief mee in de les, dit doe je onder andere door vragen te stellen en aantekeningen te maken. Hierdoor krijg je ten eerste meer mee in de les en de kans is kleiner dat jouw concentratie zakt. Ook is de kans groter dat je in de les dan al je huiswerk hebt afgekregen, dan hoef je thuis een stuk minder te doen.

Zorg dat je voorbereid naar de les toe gaat

Als je je spullen in orde hebt kan je direct aan de slag zonder ergens een blaadje te moeten lenen of in een schrift van een ander vak te moeten schrijven. Dit zorgt ervoor dat je niet geconcentreerd kan werken omdat je steeds moet zoeken naar je spullen of lenen bij je buurman/buurvrouw.

Heb jij nog een paar handige tips? Laat het ons weten door hieronder een reactie te plaatsen.

Lees ook eens de volgende artikelen:


concentrerenschoolonderwijsmalthastudiecoaching
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht