De voordelen van studiebegeleiding

voordelen studiebegeleiding

Door: Maltha studiecoaching op 6 sep 2014

Tegenwoordig krijgen steeds meer leerlingen studiebegeleiding. En dat is ook niet zo vreemd, want studiebegeleiding biedt vele voordelen voor uw kind met betrekking tot leerprestaties. In dit artikel zetten we de voordelen van studiebegeleiding voor u op een rijtje.

De leerlingen leren hoe ze het beste kunnen studeren

Tijdens studiebegeleiding leren leerlingen hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op een mondelinge overhoring of een repetitie. Ze ontwikkelen de studievaardigheden die nodig zijn om op school goed mee te kunnen komen en leren hoe ze deze het beste kunnen toepassen.

De leerlingen leren plannen

Flinke hoeveelheden huiswerk kunnen behoorlijk overweldigend zijn. Bij studiebegeleiding wordt aandacht besteed aan het plannen van het huiswerk. Dit zorgt ervoor dat achterstanden worden voorkomen en dat de leerlingen altijd goed voorbereid naar hun lessen gaan. 

De leerlingen leren efficiënt hun huiswerk te maken

Tijdens studiebegeleiding leren de leerlingen over verschillende studiemethodieken om zo efficiënt mogelijk hun huiswerk te kunnen maken. Wanneer ze dit onder de knie hebben, blijft er meer tijd over om leuke dingen te doen.

De leerlingen krijgen inhoudelijke ondersteuning

Naast het ‘leren studeren’ krijgen de leerlingen ook inhoudelijke ondersteuning bij het huiswerk. Er is ruimte voor overhoringen en de leerlingen kunnen vragen stellen over de lesstof. Op die manier wordt het snel duidelijk wanneer een leerling moeite heeft met een bepaald vak. Hier kan dan op worden ingespeeld door bijvoorbeeld bijles te volgen.

De resultaten

Studiebegeleiding helpt niet alleen om de schoolprestaties van de leerlingen te verbeteren, maar het zal ook hun zelfvertrouwen ten goede komen. Daarbij zal het de gemoedsrust van de ouders en de leerlingen positief beïnvloeden. Bij Maltha studiecoaching helpen wij leerlingen van de basisschool, middelbare school en studenten! Wilt u meer informatie over onze diensten, neem dan contact met ons op.

Misschien zijn deze artikelen ook interessant om te lezen:


studiebegeleidingstudievaardighedenhuiswerkbijles
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht