Huiswerkcoaching is meer dan alleen huiswerk maken

Huiswerkcoaching

Door: Maltha studiecoaching op 10 apr 2014

Veel ouders en leerlingen denken bij huiswerkbegeleiding aan het stereotype van een huiswerkinstituut. Een ruimte vol schoolbanken waar leerlingen hun huiswerk maken, een begeleider die zorgt dat het stil is en als je klaar bent, snel weer naar huis. Huiswerkcoaching is echter veel meer dan dat! Wat dan, vraagt u zich af?

Huiswerk en coaching, geef individuele aandacht

Stefan volgt huiswerkcoaching en komt elke dag na zijn laatste les naar het Maltha insCool lokaal. Hij heeft vandaag eindelijk een voldoende gehaald voor wiskunde dus zijn dag kan niet meer stuk. ‘Mevrouw, mevrouw: u raadt nooit wat ik voor wiskunde had!’ zegt hij bij binnenkomst tegen de studiecoach. ‘Een 8! Ik dacht niet dat ik dat ooit voor wiskunde zou halen.’ De studiecoach complimenteert Stefan en herinnert hem er vervolgens aan dat hij een goede planning heeft gemaakt, het leren van de theorie en het maken van oefeningen goed heeft afgewisseld en de laatste dag alles nog eens heeft herhaald. Met een dergelijke studiehouding hoeft Stefan niet zenuwachtig te zijn voor de toets. Zijn voorbereiding was goed. De volgende wiskunde repetitie gaat Stefan met veel meer vertrouwen tegemoet.

Het voorbeeld hierboven geeft weer hoe coaching door de studiecoach veel kan bijdragen in het positief stimuleren van de leerling. Het geven van individuele aandacht en coaching zijn naast het controleren en overhoren van het huiswerk een groot onderdeel van de dagelijkse begeleiding tijdens huiswerkcoaching. 

Continu verbeteren van studievaardigheden

Leerlingen maken tijdens de huiswerkcoaching hun huiswerk, leren voor hun toetsen en daarnaast werken zij continu aan het verbeteren van hun studievaardigheden. Zij hebben tijdens planlessen geleerd hoe zij een goede planning moeten maken, hoe ze een overzichtelijke samenvatting moeten maken en hoe ze goed gebruik kunnen maken van hun agenda. Tijdens de huiswerkcoaching wordt er dagelijks geëvolueerd hoe de leerling de studievaardigheden toepast en hoe hij of zij deze nog kan verbeteren. Daar heb je wat aan voor de rest van je schoolcarrière.

Samen is fijner dan alleen

Huiswerkcoaching vindt plaats in groepsverband. De leerlingen werken zelfstandig aan hun huiswerk maar zijn nooit alleen. Het wordt als prettig ervaren dat er andere leerlingen zijn die ook met hun huiswerk bezig zijn. Het werkt stimulerend en motiverend om te merken dat je niet als enige aan het bikkelen bent. Dagelijks biedt de huiswerkcoaching een rustpunt waar leerlingen hun emoties over die dag kwijt kunnen, aan het huiswerk werken, toetsen leren en dat samen met andere leerlingen van verschillende niveaus. Samen met andere leerlingen en een studiecoach is fijner dan alleen!

Meer weten over huiswerkcoaching?

U heeft kunnen lezen dat huiswerkcoaching veel meer is dan alleen maar het maken van huiswerk. Leerlingen worden gecoacht door een professionele studiecoach, verbeteren hun studievaardigheden en werken in een stimulerende omgeving. Lijkt jou dit wat? Of is dit iets voor uw kind, klik hier voor meer informatie! 

Misschien is dit ook interessant voor u?


Huiswerkcoachingmalthainscoolstudievaardigheden
Naam
E-mail adres *
Mijn zoon/dochter zit in:
Aanmelden nieuwsbrief *
Vraagstelling
Hoe heeft u ons gevonden? *


* = verplicht